22.9.2014

Älä tule paha takki

Löysin jokunen kuukausi sitten Swetry Doroty -nimiseen blogiin ja pidin kovasti. Erityisen ihastunut olen ympyrätakkeihin, joita ko. bloggaaja on neulonut useita (esim. yksi täällä). Sanomattakin oli selvää, että semmoinen on saatava tähänkin osoitteeseen. Mutta kun ihminen ei osaa puolaa ja vaikuttaa vahvasti siltä, että ei osaa Googlen kääntäjäkään, niin on jouduttu jonkin verran kokeilemaan. Nyt ollaan menossa tässä.


Arvuuttelin tätä Novitan Usva-langasta tulollaaan olevaa tekelettä jokunen postaus sitten. Koska projektin tässä vaiheessa vaikuttaa vahvasti siltä, että ollaan oikealla tiellä, uskallan näyttää teillekin. Tavoitteena on iso, reilusti peffan alle ulottuva hulmu. Sen verran Googlen käännöksestä on ollut apua, että olen ymmärtänyt Swetry Dorotyn neulovan ympyrän sijasta munan muotoista rinkulaa. En tiedä, millä hän sitä muotoa hakee, mutta minä olen tehnyt reippaasti lyhennettyjä kierroksia niin, että tuota alaosaa on neulottu enemmän kuin hartia/niska-linjaa. Tällä hetkellä homma ainakin vielä toimii ja pelittää.


Eilen muistin neuloneeni samantyyppisellä idealla joskus ympyräliivin. Pitää kaivaa se ohje esille, sillä siitä voi olla iloa, jahka etenen reunuskaitaleeseen asti. Mutta sen hetki ei ole ihan just kohta, tässä on hommaa vähäksi aikaa.

10 kommenttia:

 1. Se munanmallinen varmaan tehoaa siihen että ylös tulee vähemmän sitä kaulushärpäkettä ja alas enemmän. Ympyränmallisessa kun sitä liehuketta on kaikkialla tasaisesti. Ne swerty dorotyn jutut on kyllä kivoja. Ja sun takista tulee taatusti semmonen. Nyt vaan järkähtämätöntä uskoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se munan muoto (jösses, mikä ilmaus) on suorastaan neronleimaus tähän takkiin. Olen katsellut ympyrävaatteita ennenkin, mutta se neuleen määrä rintapieluksilla on aina ollut jokseenkin epäilyttävää. Tällä tavalla sitä leveyttä tulee ylös vähemmän. Pitää vaan olla tarkkana, ettei tee niitä lyhennettyjä liikaa. Aika koomista, jos kehittelen jonkin laahustyyppisen lärpäkkeen vielä tuonne taakse. Nim. mulla on jo ns. kotivaatteita tarpeeksi.

   Poista
 2. Hui puolaa! (Siitä voi tulla sit mitä tahansa)

  Olisiko kuule Garnstudio Dropsin sivuilla ihan tuota vastaava mallikin. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellon muistaakseni semmoinen samantyyppinen liivi, kuin mitä olen joskus tehnyt, mutta takista en tiedä. Samaa pötkyläähän siinä tosin tehdään, pitemmästi vain, joten kannattanee vilkaista senkin reunukset, miten on tehty. Kiitos muistutuksesta!

   Poista
 3. Vau! Täytyy seurata miten homma etenee. Kävin tuol blogissa myös, ei puola auennut oikein joo. Ne kuvat kyl auttaa! _:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on yhden ympyrätakin osalta kuvallinen tutoriaali, jota olen silmä tarkkana seurannut. Laskenut siitä sektorit - että 8 kaitaletta selkään - ja mihin kohti niistä hihat jne. Mutta tosiaan tuo Google kääntäjän teksti on ihan puhdasta schaissea, anteeksi ilmaukseni.:) Mutta kuvista on valtava ilo ja onneksi blogin sivussa on se "suosituimmat postaukset"-osio, siitä löytyy juurikin se tutoriaali nopeasti.

   Poista
 4. Voi miten kaunis blogi tuo linkkaamasi ja tosi ihana takki sulla tulossa. Ajattelin kanssa tulla huikkaamaan, että Dropsin sivuilla on paljonkin noita ympyrätakkeja, mutta en ole tarkemmin perehtynyt siihen ovatko pyöreitä vai soikeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää ihan tosissaan mennä sinne Dropsin sivuille. Minä pärjään nyt hyvin, kun tajusin tehdä noita lyhennettyjä tuohon helmaan, mutta sitä reunuskaitaletta varten voisi hiukan tehdä vertailuja. Että menisi heti nappiin eikä tarvitsisi säätää.

   Poista
 5. Tähän mennessä näyttää varsin mainiolta! Kaikkeen siekin ryhdyt, neulomaan puolaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, en minä puolaksi.:D Yritin sillä Googlen kääntäjällä, mutta tekstistä tuli niin villiä, että sama se vaikka olisi ollutkin puolaa - yhtä vähän siitä ymmärsi. Olen katsonut kuvia ja sitten nappasin kääntäjältä sen sanan "muna", joka toistuu noissa takkipostauksissa. Näillä mennään! :D

   Poista