21.8.2014

Solmussa

Ostin komean oranssia, huovutettua, sormenvahvuista putkilonauhaa. Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä siitä tekisin, mutta jostain syystä nauhaa oli saatava. Eilen rupesin vääntelemään siitä solmuja ja syntyi aika hauska kaulakoru.


Tein koruun sen verran mittaa, että saan sen juuri ja juuri pois kaulasta nostamalla pään yli. Minkäänlaista kiinnityssyteemiä ei siis ole, vaan otin kaapista oranssia huovutusvillaa (sattui olemaan) ja huovutusneulan ja pistelin villan avulla nauhan päät yhteen. Kieritin villasäikeitä nauhojen liitoskohtiin kuin parmankinkkua meloniviipaleen ympärille ja annoin neulan laulaa. Tuli oikein hyvä. Äkkiä katsottuna nauha siis vain jatkuu ja jatkuu eikä siinä ole päätä tai häntää laisinkaan.

Jos joku haluaa kanssa, niin mitenpä toimitaan. Hommataan ensin jotain nauhaa tai neulotaan i-cordia tai mitä nyt kukanenkin kaulaansa haluaa. Sitten googletetaan tai etsitään Pinterestistä ohjeita ja ideoita vaikkapa hakusanalla "knotted jewelry". Löytyypi valmista tavaraa ja ohjetta jos jonkinlaista. Mutta jos haluaa just samanlaisen, kuin tämä minun näissä kuvissa, niin laitan tuohon alle vielä lähikuvan etuosan solmuista. Sen avulla kuka tahansa pystyy pyöräyttämään ihan samanlaisen korun, vieläpä käden käänteessä. Niin minäkin tein; minun koruni mallina oli kultainen, paksu kaulakääty, jonka kuvaan törmäsin netissä.


Tässä minun mallissani nauha on kaksinkerroin. Ensin tehdään toinen solmu, sitten toinen. Valmiita solmuja voi liikutella ja muokata löysäämällä ja kiristämällä nauhoja. Kokeilkaapa, hyvä siitä tulee!

12 kommenttia:

 1. Tommonen on saatava! OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee äkkiä. Ei viittä minuuttia mene solmujen kanssa, kiinnityssysteemi sitten erikseen.

   Poista
 2. Toi on kiva! Ja ootkos tuon topinkin virkannut ite? Kaunis on, niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toppi on kaupasta, vieläpä jostain näistä paheksutuista ketjuliikkeistä vuoden takaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Huomasin jusr tuolla ulkona, että ihan saman väristä oranssin punaa pihlajat täynnänsä kuin tämä mun uusi huopakoru.

   Poista
 4. Se on kyllä koppava ja mellevän värinen. Eikä paheksuttava ketjuvaatekaan paha ole, ei suinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain. Ketjuliikkeissäkin tärppää joskus. Vielä parempaa, kun vaate vieläpä osoittautuu kestäväksi eikä menetä muotoaan pesussa.

   Poista
 5. Wau, tästä tykkään: langasta tehty "Kalevalakoru"!!!!!!!!!!!! Sopivasti varastossa fanttilankaa monenväristä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fanttilankaa! Se se nimi oli! Mietin pääni puhki, että millä nimellä tätä huopaköyttä voisi kuvata.;)

   Poista
 6. Tyylikäs huopajutska, toimii kivasti neutraalin asusi kaverina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suurin osa vaatteistani on yksiväristä ja simppeliä tavaraa. Nämä blogissa esiteltävät käsityön "kukkaset" käyvät ikään kuin mausteeksi.

   Poista