24.8.2014

Knit faster, winter is coming

Konttineuleesta kuoriutui kauluri, hartialämmike - mikä tämä tämmöinen nyt on.


Ohje: 156-32 Autumn Grace - ilmaisohje Drops Designin sivuilla englanniksi täällä ja suomeksi täällä
Lanka: Noro Silk Garden, noin 3 kerää
Puikot: 6,00 mm

Kovin paljon asiasta ei ole sanottavaa: ohje oli hyvä ja melkein kaikki meni ihan niin kuin piti. Suomenkielisestä ohjeesta puuttui kuvio, jossa ruutujen tekojärjestys havainnollistetaan, mutta se löytyy esimerkiksi englanninkielisestä ohjeesta, jonka mukaan tämä omani on neulottu. Ainoa, mikä hieman närästää, on käytetyn langan sävy. Vaikka sotkin tummasävyisen Noro-kerän joukkoon hiukan heleämpääkin tavaraa, yleisvaikutelma on makuuni edelleen turhan violetti. Mietin vakavasti kaulurin koristelua, jotta se olisi vähemmän tummasävyinen, mutta luovuin ajatuksesta. Muistattehan vanhan pelkoni överin puolelle menemisestä?


Jaa-a. Onneksi on loppuillaksi sen verran paljon leipätöitä, ettei tarvitse ruveta arpomaan mille ryhtyisi seuraavaksi. Kesällä aloitettu silkkineule on kesken, ompeluasiat ovat levällään pöydällä ja eilen kävin ostamassa tarvikkeita kirjontaa varten. Ja se yksi halvatun kassikin on vaiheessa. Lisäksi olisi eräs saksankielinen ohje, josta en ole vielä tajunnut edes sitä, neulotaanko se kokonaan vai onko osa siitä virkattu. Että voi olla vaarallista elämää.

20 kommenttia:

 1. Vois kait siihen pari koristetta? Vaikka joku virkattu kukka ja lehti tuohon alareunaan? Vaikka kyllä tulla kehtaa tuommoisenaankin kylillä käydä.

  Täällä on ameriikan kaavat saaneet kyytiä. Katotaan milloin pääsen kameran eteen heilumaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi odottanut koko päivän, että sulla päivittyisi blogi! :D Mites meni se kokoasia?

   Poista
  2. No öynöy mikä pettymys oli kun ei tullutkaan ompeluksia kuvaan :D pienimmällä koolla mennään, siinäkin ry on 120 cm!

   Poista
  3. No eikö! Ja mitämitä? 120 cm? Siis nyt rupeaa kiinnostamaan ihan tosissaan!

   Poista
 2. Ihana! Ei näytä yhtään liian violetilta. Ensin mulla osu silmään nuo vaaleammat vihertävät sävyt! Joten ei ole liian violetti! Kiva yksinkertainen malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo malli, kyllä, mutta jos tarkasti katsot kuvia, niin ei mene kontti joka ruudussa kuten pitäisi. Ei ole ollut neuloja tarkkana! Ja kiva kun sanoit noin vihreistä, yritykseni ei siis mennyt ihan pieleen.:)

   Poista
 3. Kuvaat varsin hyvin tuossa lopuksi tällaisen luovan kässäihmisen elämää (ja sen ongelmia), vähän kaikki yleensä kesken ja levällään :D Harmi kun aikaa ei voi ostaa lisää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Olen jo pitkään kokenut eläväni jonkinlaista sähköjäniksen elämää ja haaveillut aina välillä jonkinlaisesta opiskelu- ja/tai harrastetauosta. Levällään on samalla lailla myös privaattielämä, kotityöt ja muut; vuorokaudessa pitäisi olla joko enemmän tunteja tai sitten pitäisi pystyä karsimaan vaatimuksia. Mistähän karsisi? Lapsista? Töistä? Vai itselle tärkeistä jutuista, joiden avulla pysyy järjissään? Onneksi on aina se siivous, siitä voi luistaa.:D

   Poista
 4. Todella kaunis ja juuri hienot sävyt!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo violetti on jännä väri, toiset rakastavat sitä ja toisille se tuottaa pulmaa. Minä pidän tietyistä lilan sävyistä paljon ja joitakin en voi sietää. Tässä kaulurissa on nyt jonkin verran myös sitä ei-niin-mukavaa vaaleanviolettia väriä mukana, mutta aika vähän se sitten kuitenkin tuolta joukosta esiin nousee. Hyvä näin.

   Poista
 5. Kaunis kauluri, juuri sopivan violetti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain, sielläkin siis violetin ystävä.;)

   Poista
 6. Tuo on kyllä kiva malli. Aika usein tuon tyyppiset lämmittimet näyttävät siltä kuin olisi isketty auton vararengas kaulalle. Tuo ei. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vararengas kaulalla!:D Kyllä joo, ilmaus sopii useimpiin. Tämä malli ei ole tosiaankaan turpea, varpaat näkyvät, tai ainakin maha, hyvin.

   Poista
 7. Violetin ja Noron ystävänä sanon: ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuule ihana neuloa Noroa pitkästä aikaa! Oikein harmittelin, ettei täältä meidän perukoilta sitä enää saa. Olisi ihana silitellä ja valikoida sävyjä. Mulla olisi parikin nimenomaan Noroille tehtyä mallia jonossa, mutta jotenkin se nettikauppojen läpikäyminen ja selaaminen kehtuuttaa eri tavalla.

   Poista
 8. Täällä hiihtelee yksi, jolle tietyt violetin sävyt tökkii ja pahasti. Myyjät yleensä tuputtaa just niitä yök sävyjä. Siedätyshoitoa saat tän hartialämmikkeen kanssa ;-) t. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siedätyshoitoapa hyvinkin! jostain syystä Noroissa on aika tavalla violettia, ainakin näissä vanhemmissa sävuissä. Pitää käännellä kauluri niin, että hankalimmat sävyt jäävät niskaan.;)

   Poista
 9. Kaunis ja lämmittävä! Minä täällä vielä hipelöin puuvillalankoja...

  VastaaPoista
 10. Aah, Nonna, sulla on asenne kohdillaan. Elokuu on kesäkuukausi, jos kalenteria uskoo. Minä vilukissa ja maailman hitain neuloja karkasin jo tuleviin vuodenaikoihin.:)

  VastaaPoista