12.8.2014

Hullun tuuria

Riehaannuin sen verran onnistuneesta verhoilukokemuksestani, että päätin käydä kaupoilla. Täällä meillä päin on ollut jonkinlaista pellavainnostusta ilmassa ja sitä minäkin kuvittelin hankkivani. Hämmästyksekseni kotiuduin kuitenkin satiinin ja sifongin kanssa. Vieläpä kuviollisen satiinin ja sifongin. Sitä piti sitten sulatella, sillä nyt ei totisesti olla tämän naisen mukavuusalueella.


Tämän blogin lukijat tietävät, että ompelukset ovat olleet reilun viisi vuotta kestäneellä blogiurallani harvassa. Kuumin ompeluinnostukseni oli kutakuinkin kaksikymmentä vuotta sitten ja sen jälkeen on harrastettu jotakin ihan muuta. Tiedä sitten, iskikö suuruudenhulluus vai ajattelemattomuuden puuska, mutta niin vain huomasin ommella surauttelevani niljakasta ja liukasta satiinia. Helpomminkin voisi noviisi aloittaa.


Ohje: Laskostoppi, Suuri Käsityö 11-12/2013
Kangas: Kuviollista, ohutta satiinia Eurokankaan palalaarista

Satiinin leikkaaminen oli viheliäistä, samoin ompeleminen. Onneksi otin palalaarista sen verran ison palan, että etukappaleen virheleikkuu oli mahdollista ottaa uusiksi. Lopputulos on kuitenkin pitovaate ja tykkään kovasti etukappaleen heltasta, joka on paitsi hauskan näköinen myös armelias keskivartalon ongelmakohtien suhteen. Ainoa, mikä hiukan jäi kaivelemaan, on toisen takakappaleen alavaran kiinnitys, sillä se vetää naftisti päällikangasta niskan halkion kohdalta. Jos keksin hyvän kankaan, teen toisen ja korjaan alavaravirheeni siellä. Mutta satiini saa nyt hetken olla.

18 kommenttia:

 1. Rouva on pistänyt siis ranttaliksi! Hyvä, hyvä, hyvältä näyttää. Lieruavien kankaiden leikkaaminen ja ompeleminen on ikävää puuhaa, mulla menee siinä aina hermot.

  Mitäs aioit surruutella sifongista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus sifongin suhteen ei ole vielä täsmällisen kirkas, mutta minua on jo jonkin aikaa kiehtonut eri materiaalien yhdisteleminen. Sitä sifonkia voisi yhdistää johokin jykevämpään. Minulla on yksi ostopusero, jossa sifonki on yhdistetty ihan vaan arkiseen collegeneulokseen ja se on tosi hyvä combo; semmoista voisi miettiä. Toinen, mistä olen innostunut on vanhojen vaatteideni uudistaminen. Minulla on jokusia hyvälaatuisia vaatteita, joita ei ole tullut pidettyä.. Niille voisi keksiä jotain.

   Poista
 2. Vau, onpa hieno toppi! Kyllä nyt itseäkin alkaa houkuttaa nuo ompeluhommat, kun katselee teidän muiden kivoja juttuja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännää oli. Ei muuta kuin joukkoon vain mukaan!

   Poista
 3. Ohhoh! Päätit sitten aloittaa vaikeimman kautta, mutta hyvinhän se näyttää ja kuulostaa sujuneen. Ei muuta, kuin uutta putkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttää hieman se alavaran kireys.. Mutta treeniä vaan lisää, sillä tavalla kuulemma oppii. Pitäisi keksiä joku hyvin laskeutuva kangas, jolla voisi korvata satiinin ja joka ei karkaa käsistä samalla tavoin kuin satiini.Voisi tehdä samalla kaavalla toisen, tuo malli on tosi kiva.

   Poista
 4. Siitähän tuli hieno, nyt uusi ura tästä urkenemaan! Niin ja mitkä ongelmakohdat?? Voin kertoa, että siellä mitään ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä. Toppia ommellessa otin tietysti mitat. Rinnanympärys kokoa 36, lantio 38 ja vyötärö ensi vilkaisulla kokoa 44. 44!!! Kiristin sitten henkeäni pidätellen uudeksi lukemaksi 42. :D Että kait tässä pitää jo joku vyötärönpalautuskuuri visioida.

   Poista
 5. Terveisiä sateiselta saarelta. Sillä aikaa kun minä olen lukenut tosi vanhoja tekstejä ("valituksen" ajalta), rouva harmaa arki on ollut aikaansaava. HIANO ku mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä! Eikä "valituksen" ajassakaan mitää vikaa, saatikka vanhoissa teksteissä.;)

   Poista
 6. Hieno! Minun on ikävä Oulun (N)Eurokangasta, valikoima on täällä pikkupaikalla samassa firmassa niukempi. Rakastan laarien ratsaamista ja onnittelen hyvästä löydöstä :) Voisiko alavaran jatkossa tehdä vuorikankaasta? Tai leikata hiukan vinoon, jolloin se venyy notkeammin?

  Ompeleminen on neulomaan tottuneelle vaarallisen nopeaa puuhaa, surrur vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin mietin: hurjan nopeaa valmistuu toppi, vaikka meni mulla muutama ilta tuohon.;) Ohjeessa ei ollut mun kokoon alavaraa ollenkaan vaan sellaiset kaitaleet, mutta ajattelin pääseväni alavaralla iisimmällä. Jos teen toisen, niin teen eri materiaalista ja mietin tuon alavarankin uusiksi.

   Poista
 7. Wow! Mää peukutan :) t. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä voisi nimittää aluevaltaukseksi.:D

   Poista
 8. IHANA! Upea kangas! Ja malli istuu kuin nakutettu! YES!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katselin tänään kangaskaupassa jo satiininkorviketta, mutta vielä ei löytynyt.;)

   Poista