10.7.2014

Valintoja, valintoja..

Ilmeisesti kesän kuivin vaihe harrastepuolella on ohitettu, sillä tekisi mieleni kovasti neuloa jotain. Kauhean hankalaa vain tällaiselle veltostuneelle lomalaiselle päättää, mille ryhtyisi. Pari työtä olisi kesken, mutta mieli halajaa jotain uutta.


Viime päivät olen etsiskellyt mukavaa ohjetta BC Garnin Soft Silkille. Yleensä etenen ohje edellä, mutta nyt kävi niin, että hätäpäissäni ehdin aloittaa silkille uumoilemani mallin ihan toisella langalla. Soft silkin tiheys on 20 silmukkaa kymmenellä sentillä, mikä on sikäli pirullista, että valtaisan nettisurffailun jälkeen minua kuumottavat eniten kuvassa näkyvät WestKnitsin Banaue Breeze sekä ilmeisesti jo lähes tulkoon kaikkien ainakin kertaalleen neuloma Heidi Kirrmaierin Vitamin D. Molemmat suunniteltu hiukan eri tiheysluokan langalle. Kuvittelen, että molempien mallien vaativa laskeutuvuus saatetaan menettää, jos rupean pelleilemaan liiaksi. Ja tuota Westin mallia pitäisi vielä muutenkin muokata, sillä en tee yksinkertaisesti mitään noin lyhkäisellä paidalla, vaikka se muuten ihana hulmu olisikin.

Juuri nyt kadehdin hiukan niitä neulojia, jotka nauttivat upeiden huivien ja sukkien neulomisesta. Jostain alitajunnasta joku ääni huutelee, että etsi silkille joku huiviohje. Ja toinen ääni taas on sitä mieltä, että silkit kaappiin, sulla ei oo nainen villaisia sukkia. Niin että päätäppä sitten tässä.

Löytyisikö sieltä päästä ketään, joka olisi jo neulonut tuota bourettesilkkiä ja osaisi suositella, minkä tyyppistä mallia sillä kannattaa lähestyä?

12 kommenttia:

 1. Neuloin vuosi sitten tuosta langasta puseron. Ihan perusmalli, ylhäältä alas, raglanhihat, ei vartalomuotoiluja, sileää neuletta. Lanka on hieman epätasaista eikä juurikaan jousta, joten mitään monimutkaisia kuvioita en suosittele enkä myöskään kovin tyköistuvaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli nuo molemmat kuvissa näkyvät härpäkkeet olisivat vinkkiesi perusteella hyvä valinta. Postauksen kirjoittamisen jälkeen kävin Ravelryssä kaivelemassa toisten projekteja ja olipas vain kaksi Vitamiinia tehty juurikin tällä langalla. Tuohon Westin kauhtanaan on sen verran vähän projekteja, että sen kanssa ei paljon muiden kokemuksista viisastu.

   Poista
 2. Pistelehän silkkiä menemään, niitä villasukkia kerkiää sitten muulloinkin! Tuo Steppen malli on aika viehko. Se taidetaan neuloa sivusuunnassa? Otat mitat jostain omasta paidastasi ja lasket silmukat ja sitten menoksi. Aina voi verrata jo olemmassa olevaan ja sen mukaan lisätä tai vähentää. Puoli numeroa isommat puikot niin saat tarpeeksi rentoa neulosta. jos oikein muistan, niin tuo lanka on suht hentoista ja katkeaa helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivusuunnassa kyllä. Nuo hihansuut arveluttavat, tekisin ne toisin. Vähän vähemmän leveyttä, hieman enemmän pituutta. Tykkään noista reikäriveistä olkapäällä ja sivuilla ja jotenkin aivan ihana humppanahan se olisi. Valinta käydään nyt varmaan "helpon, hyvin kirjoitetun ohjeen" ja " rupeappa taas säätämään -tyylisen projektin" välillä. Onneksi pitää leipoa pari päivää hulluna syntäriherkkuja, niin voi miettiä, kumpi voittaa.

   Poista
 3. Ja se vielä piti sanomani että siitä virkatusta mekostahan tuli vallan soma. Menee talvella farkkujen ja pitkähihaisen kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos. En sitä ihan somaksi kyllä miellä, mutta jospa siihen silmä vielä tottuu. Ja onhan se talvella niin pimeäkin, että ehkei sitä edes kunnolla näe, mitä on kulloinkin päällänsä.;)

   Poista
 4. Mulla on tota samaa lankaa ja jotenkin on tosi vaikea löytää sille sopivaa ohjetta. Melkein löysinkin, Steppen Swingback, but sitten rupes värit tökkimään. Saattaa olla, että sitä pitää ostaa pari vyyhtiä eri väreissä ja raidoittaa, että saa jotain kivaa aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä Swingbackkiä minäkin katselin, mutta sitäkin pitäisi moderoida, jos siitä itselle pitovaatetta haluaisi. Luultavasti pistän jomman kumman noista tässä posatuksessa mainituista puikoille. Mutta kumman? Westin malli on minusta hauskempi, mutta Vitamiinista tuli todnäk pitovaate vuoden ympäri.

   Poista
 5. Tekisin samlaisen perus - V puseron kuin ensimäinen kommentoija. Tuo kaunis, rouhea lanka pääsisi siinä pinnassa oikeuksiinsa! Vitamin Dn teksin vaikka Dropsin baby merinosta tai Alpacasta. (Aloita joka tapauksessa ne sukat, niitä voi neuloa kun pusero kyllästyttää…. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus-V? Apua, nyt kyllä pitää jo miettiä uudelleen!

   Poista
 6. Mun kommentti on hävinnyt?! Sanoin jotain sellaista kuin että tee suorakaitteen muotoinen perusjoku ja jonnekkin reunoille nappeja, että saa eri muotoisia viitakkeita huivikkeita joka kelille ja arkeen ja juhlaan hihattomien kanssa ym. Paarmojakin voi huitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttiasi - siis aiempaa - ei ole näkynyt. Mulla on lommentoinnissa ollut kanssa parisen viikkoa jo ongelmaa; en meinaa päästä läpi millään. Kiitokset ideasta, se kuulostaa hyvältä ja paarman huitojainen lämmitää ajatuksena minua kovasti, mutta ehdin jo laittaa yhden virityksen puikoille. Jos se menee ns. äitiinsä, niin tiedä vaikka nappaan vinkistäsi kiinni!

   Poista