23.6.2014

Tarjolla tänään

Koleat ja vaihtelevat kesäkelit ovat ajaneet etsimään sijaistoimintoja. Hullua kyllä, mutta olen innostunut siivomisesta, oikein sellaisesta kunnon kaivamisesta, jossa tavaraa lähtee eikä armoa anneta. Lähtevien joukossa silmiini osui parivaljakko, joka saattaisi puhutella joitakuita täällä.


Laitetaan siis kyselyä pystyyn: Olisiko joku kiinnostunut jommasta kummasta alla olevasta kirjallisesta tuotoksesta? Jos on, kommenttilootaan vaan kertomaan, kumpi kiinnostaa ja jos anonyyminä liikutaan, niin jokunen tuntomerkki olisi kiva viestiin heittää. Noin niin kuin tunnistamisen helpottamiseksi. Arvon kiinnostuneiden kesken opukset lauantaina 28. 6. ja laitan seuraavalla viikolla postin mukaan. Metodina on demokraattisesti yksi nainen (tai mies?) ja yksi ääni.


Tarjolla siis Kodin Pukimet -niminen, muutaman sivun neulelehtinen vuodelta 1955. Kansikuvan neuleen lisäksi ainakin minun silmääni viehättää tuo alapuolella kuvaan sattunut malli. Kovin ovat ohjeet elegantteja ja ehkäpä siinä onkin se syy, ettei lehtisestä ole tullut mitään neulottua. Minä kun en suoranaisesti ole niitä naisia, joiden kesägarderobiin kuuluvat pitsiset kesäkäsineet. Mutta siellä ehkä joku kaipaa juurikin sellaisia?

Vaihtoehtona rempseämpään menoon - tosin alle 7-vuotiaille - kaikenlaista neuletta ja ompelusohjetta kasarikymmenen alusta. Kirja on priimakunnossa ja oikeastaan aika kiva, mutta omat vekarani alkavat olla selkeästi ohi kirjan kohderyhmän. Kirjan ehdoton hitti on ylimmän kuvan makuupussi eikä tuo alhaalla näkyvä hevonenkaan sille paljoa kalpene. Mietin jo, että pitääkö kirjaa hillota mummovuosiin asti, mutta tulin sitten järkiini. Kirjan nimi on Haalareista Molla-Maijaan - ompelen ja neulon lapsille. Alkuteos on saksalaista tekoa.


Minä menen jatkamaan kaivauksia. Käsityöt sen sijaan ovat niin retuperällä, että niistä ei taida kuulua koko suvena. Onnea arvontaan!

16 kommenttia:

 1. Ojjoj, Kodin Pukimet kiinnostaisi erittäin paljon! Tiedä sitten oonko mäkään niin elegantti... vaikka halua olis :D

  VastaaPoista
 2. Kodin pukimet kiinnostaisi kovasti! :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin voisin tulla mukaan Kodin Pukimet arvontakierrokselle.

  VastaaPoista
 4. Kodin pukimet kiinnostaa.
  Joskus on hyvä tehdä noita raivaus-kauvauksia. Olen varmasti kantanut yhden Molokin verran papereita (työ etc) pois tästä asunnosta, repinyt parikymmentä kirjaa, jakanut lankoja, astioita, vienyt vaatteita pois. Eikä se missään näy.
  OP

  VastaaPoista
 5. PS ajattelin jo yläkuvan perusteella ties mitä tapahtuneen, rouva harmaata arkea.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa rouva on sen verran jo iällä, että ihan vähällä tuommoisia kepposia ei enää tapahdu.;)

   Poista
 6. Täältä yksi ääni Haalareista Molla-Maijaan -kirjalle!

  VastaaPoista
 7. Kodin Pukimet kiinnostaisi minuakin.

  VastaaPoista
 8. Kodin pukimet kiinnostaa minuakin.

  VastaaPoista
 9. Haalareista Molla-Maijaan kiinnostaisi kun tuli noita lapsenlapsia

  VastaaPoista
 10. Eleganssista ei tietoakaan, mutta jospa sitä voisi vaikka lehdestä löytää :D eli tuo kodin pukimet kiinnostaisi täälläkin.

  VastaaPoista
 11. Retron ystävänä ja pienten tyttöjen äitinä tietenkin Haalareista Molla-Maijaan. Arpaonnea kokeilemaan=)
  Sanna
  sanna.pitkanen@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 12. Molemmat näyttää hyviltä, mutta taidan kallistua Mollamaijojen puoleen :)

  VastaaPoista
 13. Haalareista molla maijaan kiinnostaa minua eniten. Pimu90

  VastaaPoista
 14. Hei, vois ku voiskin osallistua tuon Mollamaija-kirjan arvontaan:) heppa näyttää niin hauskalta!

  VastaaPoista