25.5.2014

Haaveilua

Vaikka virkkaan sen, minkä pystyn, siksak-tunikani mitta ei tunnu kasvavan. On niiiin hidasta, että miltei itkettää.


Olisi kiva saada tunikaa hitusen pidemmälle, ennen kuin tartun kuvan valkoisen paituliin, sillä sekään ei vaikuta valmiiksi-vartissa-projektilta. Virkkaan paitulin ilmeisesti ns. hatusta, sillä onnistuin hankkimaan japaninkielisen asemasta kiinankielisen virkkauskirjan. Tuo ruutuvirkkauskuvio siitä selviää mukavasti, kuten muutkin kaaviot, mutta koko, langanvahvuus ja muut sen semmoiset ovat vielä hakusessa. Oi, tätä pöljyyttä!

Ei kenelläkään olisi ehdotuksia valkoisen paidan langaksi? Jos ei nyt millään kalastajanlangalla lähtisi, vaan hakisi jotain laskeutuvampaa ja pehmeämpää.

14 kommenttia:

 1. Pidän kovasti sinun suunnitelmistasi. Tuo tulee kuule nopeaan - virkkasin verhot kuukaudessa. Onkohan Borås textil olemassa vielä? Siellä on ainakin ollut hyvät puuvillalangat ruutuvirkkaukseen. Itse lähtisin ehkä liikkeelle aavistuksen merseroidusta, mutta en täysin kiiltäväsät langasta. Ruutuvirkkaus on helppo muuntaa sopivaan kokoon, jos ei koukut ja langan vahvuudet muuten tärppaa mallikuvion kanssa. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut Borås textilistä, lähinnä minulla tulee mieleen tapetit.:) Juu, sävellän ja säädän, niin eiköhän siitä joku paita saada.

   Poista
 2. Kokeileppä Esiton virkkaslankaa. Siinä oli useampikin väri. Se on semmoista puolikiiltävää, jos niin voi sanoa ja mukavan tuntuista. Kolmosen koululla kivaa päästeltävää. Ja olihan Novitallakin jotain Huvila tms. virkkauslankaa.

  Ja mitä siksak-paitaan tulee, ota se illalla lätkämatsin kaveriksi ja siinä jännitäessä saatat tehdä silmukan jos toisenkin! Se on ainakin täällä suunnitelma, tosin lanka saattaa loppua kesken.

  Lippuviiristä vielä, se on oikein bueno, ja hyvähän naapurustoa on vähän hämätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksak on täydellinen telkkariprojekti, se on sitä samaa koko ajan, kunhan vaan muistaa värejä vaihdella.:) Ja Esito voisi todellakin tulla kysymykseen, se on nettikaupoille lähtö nyt zoomailemaan tilannetta. Kiitos!

   Poista
 3. Mandarin langoissa se paksumpi lanka olisi kivaa vaatetukseen. Oliko Mandarin Classis. Mandarin petit on liian ohutta. Ja täysin matta, paksumpi lanka onTititityyssä myytävä Rowanin Handknit Cotton.
  Kiva hillitysti merseroitu on Linie Bingo, jota Vihreä vyyhti kauppaa.
  Valitettavasti nettiostoksina joskus saa mitä tilaa. Mulla varan vuoksi 4 samaa neulekirjaa. Vielä en oo kiinaksi ostanut, mutta paikanpäältä käsittämättömän latvian kielisen neeuleoppaan olen hamstrannut hyllyyni. Ja ei, en ymmärrä yhtään kaaviota ilman sanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän tuli vinkkejä, kiitos kovasti! Koska tässä ei selvästikään olla ns. jäniksen selässä, niin nettikaupoillekin ehtii.

   Poista
 4. Haluat varmaankin kesävaatteen, joten valinta on nimenomaan puuvillaa? Entä pellava?

  Muista kuiduista voi saada kevyempää ja pehmeämpää. Ohuissa pitsineulelangoissa on mistä valita. Esim merinon ja silkin sekoitteita. Puuvillan ja silkin sekoitteitakin saattaa löytyä. Täyssilkkinen voisi olla pehmeämpi kuin puuvillainen, mutta painaa ehkä yhtä paljon tai enemmän..? En myöskään osaa sanoa silkkien sopivuudesta virkkaukseen. (Höttöisen pehmeästä merinosta mulla on hyvää kokemusta. Virkkasin talvella huiveja Malabrigo Lace -langasta ja se oli tosi kiva ja kevyt virkkuulankana.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsineulelanka voisikin olla ihanaa! Iik, en olisi tainnut hoksata itse. Kiitos!

   Poista
 5. Jos ei tartte olla täyspuuvillaa niin miten ois joku bambu- tai pellavasekoite? BC Garnin Allino on ihana kesälanka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannatti taas huudella täällä; te olette niin ihania! Bambu voisi olla puuvillaa parempi.

   Poista
 6. Puuvillan sijasta myös bambu voisi olla kiva materiaali. Mie itse en tekisi kauhean paksusta langasta ruutuvirkkausta, vaikka se voisi ollakin hauskan näköinen (kääk, taidan olla turhan kaavoihin kangistunut!), eli jotain oikaisen puoleista lankaa etsisin. Tosi kivan näköinen malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olisin varmaan jollain puuvillalla lähtenyt posottamaan, mutta nyt alan kallistua bambuun tai pitsiin. Mutta mitähän väriä sitten.. On tämä jännää!

   Poista
 7. En oo muualla törmännyt, mutta ainakin Lankakauppa Kerän valikoimissa on Iton lankoja. Oon miettinyt itse että mihin niitä käyttäis, tää vois olla just semmonen koska tarvis varmaan aika ohutta? :) Niitä suosittelen tsekkaamaan (jos ei sitten tuota bambua, joka mullakin tuli ekana mieleen), tosi mielenkiintoisen oloisia. Esim tämä http://kera.fi/tuotteet/lankamerkit/ito/ito-kouki.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Olen potenut hirmuflunssaa enkä ole saanut tätäkään asiaa kovin jalalle, mutta jattelin nyt tänään tai huomenna laittaa tilauksen menemään, joten vinkkisi tuli kyllä kreivin aikaan!

   Poista