25.4.2014

Perhomiehelle

Kalamies pyysi kämmekkäitä jo viime syksynä. Viisas mies. Ajatteli, että vaimonsa oikukkaalla neulomistahdilla näinkin massiivinen (!) neulomus valmistuisi hyvinkin uuden perhokalastuskauden alkuun. Ja oikeassa oli.


Miehellä oli tarkat toiveet neuleesta. Hän ei missään tapauksessa halunnut mitään läppiä eikä lerpukkeita sormien suojaksi, vaan nimenomaan perinteiset kämmekkäät. Vietin muutaman hauskan hetken, kun kerroin päätyneeni Stephen Westin malliin, sillä miehellä selvästi kävi mielessä, että nyt oli ohjeistus ymmärretty väärin ja luvassa on jos sun mitä tupsua ja väriraitaa. Mutta Westin Coler on niin simppeli perusmalli, ettei turhista krumeluureista ole pelkoa. Kämmekkään juju on joustinneule, joka venyy ja taipuu käden mukaan jokaiselle sopivaksi. Kädenselän päällä risteilevät palmikot, muuten posotellaan joustinta koko matkan. Mies tykkäsi ja terveiset Stephenille lähtevät vaikkapa perhokelan nimen mukana.


Malli: Coler by Stephen West (maksullinen ohje täällä)
Lanka: Jaa-a. Jotain Regian sukkalankaa se on, mutta tottakait kadotin jo vyötteen. Tweedimäinen pinta, värisävyt juoksevat harmaasta ruskeaan ja takaisin, ei ihan ohuinta sukkalankaa. Ajattelin, että sekoitelanka olisi kalamiehelle jees, koska villa lämmittää, mutta sukkalangan koostumus estää huopumisen.
Puikot ohjeen mukaan 3,5 mm.

Jos minä jotakin rakastan näissä neulekuvioissa, niin Stephen Westin tyyliä, asennetta ja huumoria. Menkääpä vaikka hänen facebook-sivuilleen inspiroitumaan. Ne löytyvät täältä.

8 kommenttia:

 1. Musta oli yllättävää, että Steohen Westin nimen perusteella miehelläsi oli siis selkeä ennakko-oletus siitä, millaisesta suunnittelusta on kyse. Eikä edes ihan väärä käsitys. Harvinaisen neulesivistynyt mies, sanoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on. Olisi halunnut kauheasti poseerata suunnittelijan tyyliin, mutta valittiin sitten kuitenkin konservatiivinen lähestymistapa.

   Poista
 2. Takuulla hyvät hanskat. Ihana lanka.

  Stephen Westin neuleet on ainutlaatuisia. Ihailen paitsi tyyliä myös teknistä kekseliäisyyttä ja taitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Minua kiehtoo se, että kaikki mitä hän tekee, vaikuttaa helpolta, leikkisältä ja jollain kummallisella tavalla kepeältä. Vaikka ei tietenkään sitä välttämättä ole. Kait se taito puhuu siellä taustalla, saa näyttämään helpolta. Mutta kun tämä oma elämä tuntuu eneimmäkseen olevan yhtä marraskuuta, niin en voi olla ihailematta ihmistä, josta paistaa aurinko.

   Poista
 3. Prrrrefect indeed. Jos on hienot kädenlämmittimet, niin on hällä hieno sormuskin. Kireitä siimoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletan, etää puhut nyt siitä kissasormuksesta.:) Se oli hälle semmoinen pakko saaha. Kiittelisi varmaan kireydestä. Jokos teillä ollaan kohta vesillä?

   Poista
 4. Stephen West oli mulle ihan uusi tuttavuus (olen ollut ihan pihalla vähän kaikesta hetken...), mutta ihastuin välittömästi. Kiitos tästä tutustuttamisesta! Niin ja todella kauniin näköiset nuo kämmekkäät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, kiva, kun löysit mukavaa ihasteltavaa. Kaveria kannattaa seurata myös Facessa ja Instagramissa, hän on kohtuullisen aktiivinen somettaja.

   Poista