12.4.2014

Pääsiäiskivaa

Olen ollut viime viikkoina hc-sarjan työnsankari, siksi puuharintamalla on edetty höyhenen kevyillä askarteluilla. Onneksi tulee pääsiäinen - silloin kivat pienetkin ovat tarpeen.


Värkkäsin lasten kanssa hamahelmistä pääsiäiskoristeita netin ihmemaasta löytyneiden esimerkkien innoittamana. Ohjeita pupuihin, tipuihin ja munasiin löytyy vaikkapa Pinterestin avulla helposti. Sitä minä vaan ihmettelen, miksi en ole aiemmin ryhtynyt tämmöiseen puuhaan. Hamahelmistä tehdyt koristeet ovat nopeita, keveitä ja keikkuvat mukavasti pajun oksilla.


Mikäpä ettei oksille voisi laittaa myös virkattuja ihanuuksia. Ainakin pikkuperhoset olisivat sööttejä ja munia pitää tietysti olla! Tuossa munalinkissä oleva virkattu koristenauhakin olisi kiva. Jahka tästä työputkesta joskus selviän, niin minulle on kertynyt projektia, ideaa ja aatosta tulvaksi asti. Vai tuleekohan niistä tulppa?

14 kommenttia:

 1. Voi voi, tuommoiset perhos- ja munalippusiimat olisivat kyllä aikas hauskoja. Jossakin näin myös virkattuja päiväkakkaroita ja mansikoita, nekin kävisivät.
  Missähän meidän hamahelmialustat muuten ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkatut päivänkakkarat olisivat aivan ihanat! Ei muuta kun Pinterestiin - taas. Mun pitäisi saada vaan kaikki työhön liittyvät paperit kondikseen, ennen kuin uskallan riehaantua tämän kevään kanssa.

   Poista
 2. Hamat kunniaan. Meillä muksut tekivät niistä eilen Teini-ikäisiä mutanttininja kilpikonnia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamat on kivoja. Niiden kanssa saattaa vaan se kuuluisa mopo karata. Liika on näissäkin liikaa.;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Ja tällaista pitää värkätä tekemisen tuskassa, kun ei suuritöisempään kykene. Minä taidan tarvita lottovoiton. Mikäköhän se olikaan se todennäköisyys, että lotossa tärppäisi ja pääsisi kokopäiväneulojaksi?

   Poista
 4. Vau onpas hauskoja :) Meilläkin on korkattu juuri ensimmäinen maxihamapurkki ja mietin kuumeisesti tuossa päivällä, että mitä näistä voisi tehdä malliksi lapselle :D Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sun lapset on isompia, niin riittää, kun lapselle antaa läppärin/tabletin (näin minä tein), josta nuo kuvat näkyy. Pienemmälle tietysti pitää olla apuna tai tehdä vaikka malli ensiksi. Mutta kivoja hommia nämä ja lapset tykkää.:)

   Poista
 5. Noi on ihania! Pitaiskin laittaa tyttoset tekemaan. tai siis isompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli molemmat vekarat töissä, mutta joo, isompi sai valmista ja pienempi huolehti show-puolesta.;)

   Poista
 6. Virkkausta minäkin mietin, mutta tuntui aika työläältä ja lapset halusi itse tehdä - mutta eipä tulleet hamahelmet mieleen, kiva idea! Ne olis täysin lasten tekemiä ja helppo kiinnittää :) Hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamat on tosi kivoja tehdä yhdessä lasten kanssa, ei muuta kuin tehdas pystyyn!

   Poista
 7. Kiva idea! pitääpi kokeilla omienkin muksujen kanssa:-)

  VastaaPoista