18.3.2014

Postipäivä

Tulppaanit suojattu. Siili herännyt. Tänne on luvattu lunta. Paljon.


Olen makustellut uutta, tummanpuhuvaa kirjaani. Sen verran rupesivat Virpin ympyrät kutkuttelemaan, että piti kaivella esiin alkutalvella kesken jääneet rannerengaskokeilut. Ympyröitä nekin, mutta eivät vielä ihan sellaisia, kuin haluaisin.

Kirjan alla vanha pöytäliina, josta on tulossa kaapin lasioviin suojaverhoa heti, kunhan ehdin. Täällä ovat asiat taas sillä mallilla, etteivät käsityöt ole prioriteettilistalla kovinkaan korkealla. Fiilikset ovat enemmänkin osastoa turvetta puske.

12 kommenttia:

 1. Parempia käsityö- ja fiilisaikoja sinne. Tuo kirja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta.
  (Haastan sinua näköjään toistuvasti. Nyt ihan silleen puolivahingossa Blogigallupissa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja vaikuttaa hyvälle, joo. Tilasin Adlibrikseltä ja sain omani tänään. Ei siinä kauheasti uutta ole, jos on kolunnut omakoppa-blogia enemmän läpi; Virpi on tehnyt itsensä näköisen kirjan. Mutta inspiraatiokirjaksi ihan loistava ja kyllä siinä yksi ohjekin nappasi heti.:) Mutta mikä ihme on blogigalluppi? Pitää lähteä tutkimaan tilannetta..

   Poista
 2. Siilin oli mieskin nähnyt jo pihalla....harmi, että oli jo herännyt kun nyt on taas lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin sunnuntaina kohtuullisesti aikaa selvittääkseni, miten pitäisi siilin kanssa toimia. Olin sähköpostilla oikein yhteydessä etelän siiliaktiiveihin ja sain ohjeen ruokkia siiltä, sillä se on kuluttanut horroksesta heräämiseen loput energiansa. Ristiriitaista tietoa tuntuu olevan sen suhteen, voiko siili painua talviunille uudestaan vaiko ei - mutta joka tapauksessa murua rinnan alle pitäisi saada. Muuten tulee noutaja. Melko emoksi saankin tälle meidän pihasiilellemme ryhtyä, sillä normaalisti siili on tuossa mun siilimökissä herännyt vasta huhtikuun lopulla. Harmi, ettei se pelaa mobiilipelejä tai mitään.. Varmaan aika tylsää nököttää pakkasen ja lumen saartamana mökissään 4-6 viikkoa.

   Poista
 3. Voi siiliä, olisi kannattanut jatkaa unia. Voi varpaita palella näillä keleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Koetan joka päivä tukkia mökin ulostulotietä lehdillä ja kaikella muulla, mutta se peijakas hönkii mökistään aina öisin ulos vilvoittelemaan ja sitten mökkiin on suora tuuletusreikä yöpakkasille. Olen seurannut säätietoja ja jos tämä viikko pärjätään, sitten pitäisi hetkeksi helpottaa. Saa nähdä sen lumen kanssa sitten,. Väittävät, että jos siili saa ruokaa, niin se kestää pakkasta jonkun verran. Ja mikäli se minusta on kiinni, niin ruokaa sillä kyllä riittää. Ja saa se pyytää myyriäkin, ei haittaa yhtään. Mutta hiivatin pitkä aika sinne huhtikuun lopulle!

   Poista
 4. Siellä on ilmeisesti kirjoituksista johtuvaa lisätyötä ilmassa. Isoa omenaa on purastu. OP

  VastaaPoista
 5. Oli jotenkin pakko yrittää ehdottaa sulle että osallistuisit tähän haasteeseen. Jos ei sisustuksen niin vaikka lankojen kautta? :) http://www.rakkaudellatehty.fi/2014/03/minun-varini.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Käyn kurkistamassa, mitä olet keksinyt pääni menoksi.;)

   Poista
 6. Minä en virkkaamisesta niin perusta, mutta tuo kirja vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Mutta vain lainaan kirjastosta-asteella, ellen jostain kumman syystä innostu koukkuhommista.

  Jaoin muuten sinulle tunnustuksen blogissani. Jatka tai et, mutta tiedä että olet tykätty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulee tarpeeseen tietää olevansa tykätty. Täällä on kaikenlaista ja nokan pystyyn nostamisessa mennee ehkä vielä tovi. Tuo kirja on minun tarpeitani ajatellen enempi sellainen inspiraatiokirja; mitä kaikkea voi ja miten ajatuksen saa antaa lentää. EI siinä mitään korkealentoisia tekniikoita tai muuta ennen näkemätöntä ole. Toivon ja uskon, että tuommoinen moderni ote koukkuhommiin koukuttaa uusia harrastajia mukaan, Minäkin ajattelin lähinnä esikoistani, joka on kiinnostunut aiheesta.

   Poista