7.3.2014

Ihan päällikkö

Arvatkaapa, mitä kuvassa näkyy?


Siinä istuu kylmäverinen myyräntappaja, oikea myyrien kauhu. Ja minä kun luulin, että kahdeksan vuotta mamman lihapatojen äärellä sisäkissana laiskistuttaisi vanhan kulkukissan. Vielä mitä! Yksi iso loikka ja reipas tassun heilautus ja - Myyrä N. Kutale siirtyi autuaammille sipulikukkamaille. Olen ottanut turpaani Myyrien suvulta lukemattomia kertoja, mutta että yksi osuma tännekin. Outi vastaan Myyrät 1-9.

Sen verran olen pehmeää sorttia, että hiukan harmittaa Myyrän puolesta, mutta eiköhän siitä suvusta riitä uutta vastusta tähänkin osoitteeseen pikapuoliin. Minun biologinen aseeni on ladattu: se istuu nenä kiinni ikkunalasissa ja tuijottaa kukkapenkkiin.

20 kommenttia:

 1. Katsos kun uudelle tulokkaalle, sille Lystikkäälle, pitää opettaa kissojen tapoja, ja kun taloudessa on väkimäärä lisääntynyt, katsoo Mr Onni velvollisuudekseen auttaa lihojen hankkimisessa talouteen, ja siksi kellot soivat Mr Myyrä N. Kutaleelle. Mr Onni on oikein suloinen tuossa kuvassa. (Tätä sanon kissoista tosi harvoin.) OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on loistava. Tulokkaasta ei vielä voi sanoa samaa, hän tarvitsee todellakin opetusta. Nuorella herralla taitaa olla tulossa kollin vinkeitä, koskapa virittää melkoisia mourusävelmiä, vieläpä yöaikaan. Pallinpoistoa uumoilee se show.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Että kissa oli polleana! Meillä oli muutama kesä sitten sen verran vakava kissasairaus, että olen sen jälkeen pitänyt talutusnuoraa ulkosalla tiukalla ja pelännyt kaikenlaisia pöpöjä. Myyrä otti tänään aivoon sen verran, että kissa sai kerrankin olla kissa ja olihan se kolli onnessaan! Toivottavasti ei nyt sitten mitään tule tuosta. Myyrävainaa oli aika kauan Onnin hampaissa, kun se ei tiennyt mihin sen laittaa, kun ei emäntä päästänyt myyrän kanssa kotiinkaan..

   Poista
 3. Hännän heilautus meijän karvakorvalta teidän myyräntappajalle. Myyrä&hiirihommia olen aina pitänyt kissojen "työnä", vaan meijän koiralainen on esitellyt jo ainakin neljä myyräpaistia meille. Luulin myös ettei meijän pihassa myyriä ole - hmm - luulo ei olekaan tiedon väärti... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos koirulille heilutuksista! Meidän pihalla pyörii jonkun muun kissa ja se on pitänyt myyräkantaa alhaalla, mutta tänään huomasin pihatarkastuksessa, että parin päivän sisällä joku peijooni oli porannut hirmureikiä pihaan ja järsinyt sipuleitani. En ole Onnia juurikaan käyttänyt näissä myyrähommissa, kun en päästä sitä irti - hankalahan se on metsästää, kun emäntä roikkuu narun päässä. Nyt näin ikkunasta, että myyrä kaiveli ihan terassin reunassa. Kisulle henkselit ja ovi raolleen ja homma oli siinä. Vähän kait ostan kissalle ensi viikolla herkkuja!

   Poista
 4. Hyvä hyvä! Minua on onneksi siunattu kahdella myyräntappokoneella ja kokonaissaldo on varmaan kohta kolminumeroisissa luvuissa. Silti niitä riittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla pitäisikin olla ehkä koira, jos sua ja Peppiä uskotaan.;) Ei vaites, olen Onni-pjastani NIIN ylpeä ja rehellisesti sanottuna: hän oli itsestäänkin kovin ylpeä.:D

   Poista
 5. Joo-o. Koira pitää yhtä lailla jyrsijät poissa. Ilmeisesti myös tuoksu toimii jo varokeinona, ettei esim hiiret pyri asuntoon sisälle. Kun olin lapsi, asuimme joen rannalla - ja sisällä oli elukkaa kuin Kaislikossa suhisee - klassikossa, siis vesirotista myöten.(Jaakko Vaakko Vesirotta ei ole kiva kirjahyllyssä...) Jyrsijät hakivat toisen residenssin, kun meille tuli ajokoira. Joka myös tuoksui vahvasti koiralta. En nähnyt sen metsästävän sisällä, joten toimi jo pelotteena. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihmisellä on hyvä olla jonkinlainen karvakorva, jos ei muuta niin myyrävahdiksi.:) Onkohan kenelläkään myyriä lemmikkieläiminä? AIka sievä kaveri oli se päivällä tavattu.

   Poista
 6. Hyvä Onni! Näytä niille että vanha herrakin osaa. Meillä ei ole myyriä sitten Bertan tulon jälkeen nähty. Muutaman hiiren se on tuolta takapihalta löytänyt ja rääkännyt ne hengiltä. Kesällä olen antanut Bertan kaivaa kukkapenkkiä sen verran että se on kikkareensa sinne haudannut. Liekö ne sitten hyvää myyränkarkoitetta, mene ja tiedä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan auttaa, kun sulla se Bertta - näin olen ymmärtänyt - aika usein siinä pihalla ulkoilee. Nämä meidän pojat käyvät harvemmin ulkona; Onnikin oli oikeastaan eka kertaa koko talvelle ulkona ja heti tärppäsi. Lupasin kyllä pojalle, että ruvetaan patsastelemaan urakalla tuossa pihamaalla ja olen minä tuota pienempääkin jo henkseleihin kouluttanut. Kyllä se tästä. Ja hei, se aurinko paistaa!

   Poista
 7. Kyllä paistaa ja ihanasti paistaakin! Tuulta kyllä voisi olla vähemmän, pääasia kuitenkin että paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti hankkia narsisseja ja ruveta läträämään mullan kanssa...

   Poista
 8. Hyvä! ..Tuli heti ikävä omaa, äärimäistä metsästäjämiukua, joka on asunut serkkuni maatilalla muutaman vuoden - kun ok-taloalueen hiirenmetsästysmahdollisuudet eivät riitä. Muistan, että päivän raatoennätys oli 28 terassille tuotua ruumista. Kaikki naapurit eivät aina olleet innoissaan vapaana kulkevasta kissasta, mutta toisaalta kaikki kyllä arvostivat rotikaisetonta korttelia :D On noilla kissoilla kyllä ihan ihme kyky olla yhtenä hetkenä suloisimpia pörriköitä, mutta seuraavassa sekunnissa kylmäverisiä tappajia. Kissat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat. Meilläkin pyörii tässä joku varsin salskea vieras kissa, joka toivoni mukaan verottaa myös pihan myyriä. Meidän pojat sille irvistelee lasin läpi.. Tuo 28 on kova luku, voisin ottaa ko. kisumisun hetkeksi lainaan.;)

   Poista
 9. Outiliini, mun blogissa olis haaste! Sorry, tiedan kuinka sa rakastat haasteita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Mä olen ollut viime aikoina suopea haasteille.. johtuu varmaan flunssan ja kaikkien räkätautien pehmentämästä päästä..:D Kiitos, tulen kuikkimaan!

   Poista
 10. Meillä kun ei ole omaa kissaa mutta naapurin kissa on nyt taas monena päivänä peräkkäin visiteerannut muikean näköisenä tuossa ikkunasta näkyvässä puuplaanissa, joten taitaa sekin käydä herkuttelemassa myyrät tai hiiret meitin pihalta. Ja ihan hyvä niin:-) ei tarvitse edes ajatella mitään myrkyttämisiä kun kissa hoitaa hommat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää kun in biologinen torjuntamuoto - vaikkapa sitten naapurissa. Pääasia, että toimii!

   Poista