6.3.2014

Flunssaa potiessa

TuulaJ jätti minulle haasteen ja ajattelin vaihteeksi vastata.


1. Lempivärini sisustuksessa.
Suosin luonnollista skaalaa. Mustan, harmaan ja valkoisen sävyt yhdistettynä ei-vaaleaan puuhun ovat kulkeneet aina mukanani. En tunnusta kuitenkaan pelkääväni väriä, sillä välillä tarvitaan sitäkin. Minulle taitaa väriä tärkeämpää olla tietty tunnelma. Liian aneemista ei saa olla.

2. Designesine tai huonekalu, joka ei ikinä tule meille
Olen oppinut James Bondilta, että koskaan ei kannata sanoa "ei koskaan". Olen periaatteessa kiinnostunut designista ja himoitsen tiettyjä vanhoja klassikoita, mutta varsinkin nykydesignin muotokieli ampuu usein kohdallani huti. Minä olen vanhan tavaran ystävä ja haluaisin asua kuin Rinkisen Katja. Sillä, onko vanha designia vai kitschiä, ei ole minulle mitään merkitystä.


3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä. 
Mieheillä mennään. Ja kyllä, huomaan itsekin, että näkemykseni hurmaavasta on jokseenkin outo. Kolmen kärki epämääräisessä järjestyksessä on legendaarinen Hercule Poirot (näyttelijä David Suchet), tohtori House (Hugh Laurie) ja moderni Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch). Ja toki vanhemmat lukijani muistavat, että olen aina ollut leetana Jane Austinin Ylpeys ja ennakoluulo - filmatisoinnin Herra Collinsiin (David Bamber).

4. Suosikkini leivonnassa. 
Clorian Ruoka ja Viini -lehden numerosta 8/2013 meillä on jäänyt päälle maailman helpoin kakku, joka kulkee Karhukakun nimellä. Se onnistuu lapseltakin eikä voi mennä vikaan. Kakkuvuoan leivitykseen käytetään ohjeen mukaan leivottaessa kookosta, joka on yksi suosikkini leivontahommissa. Tykkään myös leivonnaisista, joissa on omenaa tai sitruunaa/limeä jossain muodossa. Liian makeaa ei saa olla.

5. Viisi blogisuosikkia
Tätä ei pysty. Joka tilanteeseen ja tarpeeseen on oma ensiapu-blogipatteristo. Sellaisia ikuisia rakkauksia voisivat olla vaikkapa himalainen ja unhomieli (se entinen puhti), joiden maailma on yhtäaikaa kiehtova ja sopivalla tavalla viisto (sori himalainen ja isoinpapu tuosta viistosta). Sellaista Shine and Rise -osastoa molemmat.


Ja siitä toisesta haasteesta todettakoon, että aion postata vasta, kun minulla on jotain hyvää kerrottavaa. Vielä ei ole. Kerään voimia ja rohkeutta.

14 kommenttia:

 1. Minusta näkemyksesi hurmaavasta on kaikkea muuta kuin outo, ja kielii pistämättömästä mausta. Laittaisin listan vain hieman eri järjestykseen, ja lisäisin kärkeen Lovejoyn, tuon sympaattisen antiikkikauppiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä herroja osaa oikeaan järjestykseen laittaa.:) Ja Lovejoy! Muistan kyllä miehen, mutta ihan palkintosijoille hän ei minun listallani pääse, vaikka loistava olikin. Vai että pistämätön maku.. Tällä eletään hyvinkin viikko tai pari!

   Poista
 2. No minusta kanssa oli hyvät miehet valittu! Kerää vaan voimia ja rohkeutta. Haasteessa on sen verran armon varaa, ettei aikaa oteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä haaste kaikin puolin. Kun ei muuten saa puserrettua, niin voin kiristellä hampaitani, että perskules, kun tuli sulle luvattua. Mulla ottaa aikaa, muttei niin paljoa, että unohtuisi. Kyllä tämä vielä iloksi muuttuu!

   Poista
 3. Huippua :)! (Mr. Collins, voi apua! Sinäkin kuljet ihan sopivalla tavalla viistossa ;D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mr Collins! Olihan se toisaalta hirveä, mutta toisaalta niin ihana. Harva mies minua on pitänyt niin hyvällä tuulella aina ilmestyessään silmieni eteen kuin se setä. Voi sitä lipevyyden määrää! Rupeaa naurattamaan jo, vaikkei näe nyt koko miestä..:D

   Poista
  2. Ymmärrän täysin, mistä puhut ;) Kyseisessä sarjassa on muitakin hymynkareen nostattavia mieshahmoja. Ainakin se perheen faija on myös sellainen, saa mut aina hykertelemään. Huva tuuppi.

   Poista
  3. Oikeastaan pitäisi katsoa koko sarja uusiksi! Niinpä taidankin tehdä. Mr Collins: täältä tullaan!

   Poista
 4. Joo, kyllä Collinsista tykkääminen kertoo jotain... mielenkiintoista. Oma suosikkini on aina ja ikuisesti Robert Carlyle Ylämaan ketusta & aikas monesta leffasta. Tykkäsin myös siitä vanhasta Sherlockista, se terävä nenä.

  Ei ole kyllä täälläkään edistetty käsitöitä kuin välillisesti, tyhjentämällä työpöytää keskeneräisistä paperitöistä teen tilaa viikon-parin käsityö-ompelu periodille kuun lopussa. Edith tädillä on silloin porttikielto mutta Mr Mojo on kutsuttu kunniavieras. Mutta ennen sitä isoa omenaa kohti.
  Outi, haluaisitko kommentoida jotain valistuksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisinko kommentoida jotain valistuksesta? Voi pojat! Sen sähköpostilla käymämme keskustelun jälkeen tämä naurattaa kohta enemmän kuin iki-ihana Mr Collins - jätän kommentoinnin suosiolla sinulle, valistus-guruni. Ja koeta nyt siellä isossa ompussa saada jotain muutakin irti sen työosuuden lisäksi. Se on Pohjois-Amerikassa tiettyjen luonnonmuodostelmien lisäksi oikeastaan ainoa paikka, jossa halusisin todella käydä.

   Poista
 5. Tuo Mr Collins piti käydä guuglaamassa muistin virkistämiseksi, nauraa hirnun vieläkin niin että ikkunat helisevät. Ja unohti sanoa, ihana tuo vyyhti & neulos tuossa. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole huippu mies! Ihailen tuota näyttelijää valtavasti: mies on muissa rooleissaan ja ilmeisesti myös siviilissä ihan "normaali". Minen voi käsittää miten kenestäkään voi kuoritua tuommoinen! Tuosta jos mistä pitäisi saada Oscar.

   Poista
 6. Voisko mieslistaan laittaa myös Clint Eastwoodin? Äijä on yhtä vanha kuin dinosaurukset ja silti hottis. Tuo lanka on aikas nättiä, mitäs merkkiä hää on? Ja sitä vielä piti sanomani että rouvahan on ollut tuottelias kun on syntynyt kauluria, johon pienet kollit kinuaa sekä muuta virkkauskamaa. Meillä taitaa ollla kissallla kevättä rinnassa. Sen verran on kova hinku ulos. Ei haittaa vaikka vettä Vihmoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clint on ihan okei, hänen karismansa puraisee täälläkin. Jostain syystä myös Bruce Willis uppoaa meikätyttöön tietyissä tilanteissa, vaikka ei ole ihan juniori hänkään. Mutta nämä menisi sinne top-kolmosen ulkopuolelle minulle, ehkä kympin sisälle kuitenkin. Epistä muuten, että monet miehet vaan paranee vanhetessaan. Montako hottista yli kuuskymppistä naista tiedät sanoa? Niin ja lanka on niinkin eksoottista kuin Tuulian Väinämöistä. Tuotteleias ei ehkä ole oikea sana kuvaamaan näitä loma-aktiviteettejani, ehkä paremminkin aloitteellinen.:D

   Poista