16.2.2014

Viimeinen nousu

Moi. Me tultiin vaan kertomaan, että se meidän emännän villapaitaneulomus kaartaa ihan kohta viimeiseen pitkään nousuun ennen laskeutumista maalialueelle. Ei se mitaleille yllä eikä edes kauden parhaimpaan paitasuoritukseensa, mutta tulos kuvaa aika hyvin emännän tämän hetkistä neulekuntoa. Kuten niissä isoissakin kisoissa, myös täällä meillä olosuhteet ovat olleet vaativia. Emäntä valitsi talvikauden päämatkalleen väärät välineet. Hän lähti liikkeelle jo syksyllä paksulla Islannin villalla ja 6,0 millisillä luottaen liiaksi pitkään kokemukseensa Pohjois-Suomen talviolosuhteista. Pieleen meni: tällä kaudella ei ole paljon Lasolia tarvittu. Kelit ovat pysytelleet enimmäkseen puuvillaisissa kevätkauden karkkiväreissä, eikä emäntä ole jaksanut painaa kuuman villan kanssa, vaikka vaatetusta on kevennetty kierros kierroksen jälkeen. Me ollaan kyllä sille huudeltu miumauta ja kurnauta ja luvattu, että haetaan sen virkkuukoukut sohvien alta ja seinän rakosista heti, kun villapaita kurvaa maaliin, mutta koville on ottanut. Kieriteltiin näkösälle jopa pari keväänvihreää puuvillanöttöstä, että kirikiri, kohta virkataan, mutta ei se kaikelta siltä hieltä ja kuolan valutukselta huomannut. Onneksi sillä on enää tuo yksi nousu. Me ehdittiin jo vähän huolestua, mutta nyt se on selvästi vainunnut kuonollaan maalialueen hajut ja saanut siitä uutta puhtia. Se on tikutellut vuorokaudessa jo puolitoista hihaa ja kääntyy kohta hartiakaarrokkeeseen, jonka pitäisi olla helppoa mäenlaskua. Kyllä se nyt selviää. Se tulee vanhana urheilijana maaliin vaikka kontaten, jos ei muuten. Hyvällä tuurilla jopa neljänneksi.

Sillä aikaa me päivystetään tässä keittiössä. Kimpassa tietysti, ettei vaan toinen saa enempi kuin toinen. Siis jos joku vaikka sitä ruokaa antaisi.


12 kommenttia:

 1. Tässähän ihan hikeä pukkaa kun tämmöstä kisaselostusta kuuntelee! Vähänhän se on hölmöltä tuntunut villasia neuloa. Noh, ovat valmiina sitten ensi talvea varten. Tai tiedä tuosta miten vilponen kesä on luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä pointti! Jos aurinkoa näkyy yhtä vähän kesällä kuin nyt talvella ja kelit ovat muutoin yhtä sekaisin, niin saattaapi olla villat tarpeen. Joten ei muuta kuin reippaasti vaan maaliin! Joko sulla virkkauttaa?

   Poista
  2. Kaivelin varastosta vanhoja keskeneräisiä, virkkuuta juu, mutta ei vielä niinmahdotanta intoa. Muutenkin vähän semmonen mille alkais olo.

   Poista
  3. Minä tarvitsisin loman. Olen jostain syystä aika piipussa ja tuntuu, ettei mitään kovin riemukasta irtoa, ennen kuin saa vähän päätään tuuletettua. Yksi kiva virkkausohje on huudellut jo jokusen aikaa, mutta kuten sanoit sinäkin, into on vielä hiukan hakusessa.

   Poista
 2. Ihana selostus, näiden päälle minäkin ymmärrän. Hyvä ystäväni mietti just pitkään, että mikä se on se sarjahiihto.... Avitin, että olisiko viesti. Ja hän on suomalaisempi kuin minä.
  Olisipa täälläkin jo maalialue näkyvissä vaan ei, puolimatkan väliaikatieto. Jouduin niin sanotusti sakkokierroksille. Mutta pyrin hyvään suoritukseen ja katsotaan, mihin se riittää. Niin ja kun en suorita pelkkää päämatkaani vaan kokeilen myös pikamatkaa, niin se vähän verottaa suorituksesta OP
  PS jos molemmat kissat vartioi ruokakuppia, niin kuka pitää silmällä jääkaapin ovea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaherrojen vahtipaikka on ihan jääkaapin vieressä. Itseasiassa jääkaappi on vahtipaikan ja ruokakupin välissä, joten molemmat menevät ikään kuin samalla silmäniskulla. Tsemmpiä sinullekin sinne eri suoritusiin; vaikuttaa, että olet kovassa kunnossa, kun noin useisiin lajeihin taivut.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Yritän kovasti, kiitos tsempistä!:D

   Poista
 4. Heitän tältä havuja ladulle, jotta kiri ei kaasu lumeen suksen pohjassa. Siis minkä naurultani ehdin :D Ovat ne kissat ovelia, kun kierittelevät strategisesti virkkauskelpoista lankaa sinun nähtävksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ovelia. Onni on saanut tuon tulijan näissä neule- ja virkkausasioissa aika hyvin koulutettua.:) Kiitos havuista!

   Poista
 5. Hihih.. On ne ovelia :-) Ei niitä neuvota, neuvot ovat itsellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovelia kyllä. Joskus tuntuu, että liiankin ovelia, kettujen sukua.

   Poista