2.2.2014

Mesa

Minä, hovikuvaaja ja päivänvalo emme löydä yhteistä aikaa. Koska seuraavat mahdolliset kimppatärskyt olisivat menneet ensi viikon lopulle saakka, päätimme kokeilla, minkälainen paketti tulisi iltapimeässä. Noh, ei kaksinen, mutta näillä mennään. Outin Mesa, olkaatten hyvät.


Malli: Enchanted Mesa by Stephen West
Puikot: 4,0 mm ja 4,5 mm
Langat: katso alla oleva kuvaMesa on kaiken sen purkamisen ja hammasten kiristelyn jälkeen yllättävän hyvä. Ainoa kiusaava seikka on puseron kaula-aukko, sillä en vieläkään tiedä, minkälaisen olisin siitä halunnut. Voi siis olla, että vielä joskus virittelen sitä. Muita muutoksia ohjeeseen on hihojen nosto ohjetta korkeammalle sekä tumman harmaan helmalärpäkkeen jättäminen ohjetta lyhyemmäksi. Niin ja onhan yläosassa yksi raita vähemmän, kuin mitä se ohjeen suunnitellut ihanainen Westin poika tarkoitti.

Oulun neuleystäville iso sori poseerausten puutteesta. Me keskityimme etsimään valoa, jotta edes jokunen kuva onnistuisi. Ne kuvat, missä säärtä sätkyteltiin ja kehoa väänneltiin, jäivät krjaimellisesti pimeiksi.

54 kommenttia:

 1. Haa Mesa-kaveri siellä! Sehän on bueno, tartte sen sun siippasi yhtään hihitellä. Mikä tuossa kaula-aukossa muka mättää? Onko se sinusta liian avoin vai mikä? Voishan se parina toimia semmosen irrallinen kaulus, kaulurimallinen? Sen voisi heittää pois jos tulee liian kuuma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin mietin, kun niitä harmaita ja oliiveja ja mitä lie huiveja ja kaulureita riittää. Vaan kun sulla oli niin kiva, niin en osaa päättää. Kaula-aukkoa pitäisi ehkä muotoilla hiukan. Voisi istua paremmin, mutta kait tähän tottuu. Juu, ei miehellä naurata enää Mesa yhtään. Mutta ei se halua Stephenin huivia eikä swantseja eikä mitään, vaikka lupasin tehdä kyllä.;)

   Poista
 2. Tämä on myös hiano. Ylipäätään kaikki, missä on oliivia on hienoa. Ei tuo venepääntie huono ole ollenkaan, musta se sopii tuohon sinun versioon kuin nenä päähän. Ehkä siihen täytyy vaan tottua. Pitopusero. Ja mitä poseerauksiin tulee, niin onhan noissakin käsien asennot hyvät. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kyllä yritystä poseerausten kanssa, roikuin suurin piirtein seinällä.:D Mutta parhaiten onnistui tuommoinen tsuubi-duu-käsiasento, joka ei oltu tarkoitettu edes miksikään poseeraukseksi. Näin se menee meillä.

   Poista
 3. On kyllä kreisin upea! Itse osaan neuloa nippa nappa pipon, mutta langanjämiä löytyisi varmaan neljään mesaan ja intoakin riittäisi ainakin puolikkaaseen, ehkä sisulla sitten vedetään loput... Toisin sanoen, aion rohkaistua ja kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se, missä Mesa voi mennä pieleen on koko. Katso tiheysasia huolella. Mutta kuten olet huomannut, aina voi purkaa ja sitten taas alusta!;)

   Poista
 4. Kyl nyt rouvan kelpaa! HUI KUN ON HIAAAAAANO! :D Kannatti tehda kaikki se tyo ja manaukset valiin! Kertakaikkisen upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli varmaan ne manaukset.:D

   Poista
 5. On se hieno. Näyttää siltä, että se on mukava päällä. :) Sain inspistä tästä omaani, mietinkin et miltä tumma helma näyttäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Se aina helpottaa, kun näkee livenä. Ei tarvitse aina itse testata.:)

   Poista
 6. Wau =) siitähän tuli upea!!! Mistä saisin itse uskalluksen kokeilla neuletta, edes muksulle. Olisi pienempi urakka =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan! Jos menee metsään, niin menee. Eihän se mitään haittaa; aina voi purkaa ja yrittää uudestaan.

   Poista
 7. Hieno versio tämäkin! Ihanaa kattella miten erilaisia retaleita ihmiset saa aikaiseksi samalla ohjeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä kelpaisi nyt porukalla hulmutella!

   Poista
 8. Nonnih, siinä se nyt on!!! Upea onkin! Hyvä sinä! Sinnikkyydestä 10+ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se nyt on! Valmis! Hetkittäin tuntui, että saaplari sentää, tästä mitään tule, mutta nyt o hyvä fiilis. Sitten vissiin virkkausta seuraavaksi... Kiitos kympistä!

   Poista
 9. Wow, tosi tyylikäs ja värit kohdillaan. Sitku meidän talo on valmis (eli onneksi ei koskaan) alan oikeesti opiskelemaan neulomista ja virkkaamista ohjeista. Olen koko ikäni mennyt siitä, mistä aita on matalin ja tehnyt sellaisia malleja jotka ovat sujuneet suurinpiirtein syntymästä asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä usko! Toisaalta, jos tutut mallit ovat hyviä, niin mitäpä sitä muuttelemaan.. Minä taas olen ikäni neulonut ohjeista ja päässyt vasta viime vuosina sille uskalluksen tasolle, että olen ryhtynyt soveltelemaan miten sattuu. Meillä pitäisi vissiin pitää yhteinen palaveri: sinä voisit opettaa minua ja minä sinua.;)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. No on nyt raitaa! Ja vaikka kiva olikin neuloa tätä, niin hiivatti, on kyllä kiva tehdä jo jotain muutakin.:D

   Poista
 11. Tosi kiva! Mä epäilen josko sellasta poolotyyppisen kauluksen omaavaa puseroa tulis käytettyä, kiva nähdä että toimii näin hyvin "kauluksettomanakin"! Hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taisi olla mun alkuperäinen ajatus, sen verran vähän mulla mitään pooloja on. Mutta ehkä kaula-aukon mallia olisi voinut hiukan muokata; varsinkin niskapuoli tuntuu hiukan "paljaalta". Mutta kuten Soile tuossa yllä sanoi, saa niitä kaulureita sun muita härpäkkeitä.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se hyvälle tuntuu. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt sitten pitäisi muistella, mitä piti seuraavaksi.;)

   Poista
 13. Ihanat sävyt! Ja tuo kaula-aukko näyttää kyllä ainakin kuvissa hienolta tuolleenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sävyihin olen tyytyväinen. Mietin hiukan tuota oliivia, että sotkeeko se vai ei, mutta hyvin se tuossa pärjää.

   Poista
 14. On se kyllä ihana tuo vinous! Pitäisikö kuitenkin minunkin tarkastella lankavarastoani sillä silmällä, että kun muilla onnistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, ehdottomasti. Kaivuuhommiin vaan!:D

   Poista
 15. Tämä on upea ja sä oot hottis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi oo hottista nähnytkään, mutta kiitos silti!:DDD

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että lopputuloksesta tuli pitovaate.. Välillä kun vähän pukkasi huolestuttamaan.

   Poista
 17. Ihanan näköinen! Selvästi kutittelet tällä mallilla minun neulomishermojani, vaikka olen päättänyt Pysyvästi olla neulomatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olla pysyvästi neulomatta? Mitä hulluja? Jos ei ole terveydellistä estettä, niin puikkoihin vaan.:)

   Poista
 18. Vai! Soilen mesaa jo ihastelin, ja jos osaisin neuloa samanlaisen, voisin harkita asiaa. Ja hieno on kyllä tämäkin! Teitkö sinä malliin muokkauksia, kun se näyttää enemmän paidalta kuin aika monet muut mesat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän tuli muokkauksia. Edellinen versio, minkä purin, sisälsi enemmän säätöä, mutta tässä on menty tismalleen samalla silmukkamäärällä kuin ohjeessa (aloitin 96 s). Kaulus on pois, aloitin suoraan raidoista. Hihoja nostin. Paitaa kannattaa sovittaa ahkerasti, niin huomaa, mihin kohti hihat puhkotaan. Yläosan raitojem välistä puuttuvat mulla ohuemmat raidat ja helmaa on lyhennetty. Ei muuta. Paita ei ole untuvan kevyt (värit neulottu kaksinkertaisesta langasta), joten se vaikuttaa laskeutuvuuteen. En ole myöskään pingottanut paitaa, vaan se on juuri siinä muodossa mitä puikoilta tuli. Painelin vain höyryraudalla, kun pelkäsin paidan suurenevan, jos kovin lotraan veden kanssa. Tämä on semmoinen ohje, että kummasta muodostaan huolimatta, se asettuu hyvin ylle ja siinä on mukava olla, mutta tiheysasiat pitää katsoa tarkasti, että päätyy haluamaansa kokoon.

   Poista
 19. Aivan mahtava neule!! Ja "tuoreen" ja erilaisen näköinen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totisesti se on erilainen. Minäkään kun en ole järin graafinen ihminen, olen kummissani tämän kanssa, mutta onneksi on mukava ja helposti yhdisteltävä vaate.

   Poista
 20. Wau! Hyvät on kuvat ja pusero kans! Sitä kaulusta on varmaan helppo viritellä myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelin: virittelen, jos rupeaa siltä tuntumaan. Oli tuon Mesan kanssa sen verran reipas neulerupeama, ett' tämä päivä on mennyt ihan ihmetellessä. Keskeneräiset eivät huvita, uudet eivät ole ihan luvallisia. Että mille sitä ryhtyisi?

   Poista
  2. Hieno on sinunkin Mesasi kaula-aukkoineen kaikkineen! Olikos teillä siellä Oulussa yhteisiä Mesa-neulesessioita?

   Poista
  3. Kiitos! Ei meillä ehtinyt kummoisia miittejä olla, kun neuloimme nopeimmat Mesamme niin sukkelaan. Koko touhu lähti kyllä neulemiitistä: Taina (Käsillään-blogista) ilmestyi miittiin ihana Mesa päällään ja mehän ratkesimme miltei kaikki. Meillä on ollut myös varsin aktiivinen KAL Ravelryn puolella - ja on muuten edelleen, sinne vain OULU-ryhmään neulomaan Mesaa - josta on saatu kovasti vertaistukea heikkoina hetkinä. Minulla on muistikuva, että joku miitti, jossa minä en ollut, pidettiin tässä välissä, mutten osaa sanoa, neuloiko siellä kukaan muu Mesaa juuri sillä hetkellä kuin Soile (se narttu, you know). Kivaa kyllä oli. Nyt vähän sitten mietityttää, mille ryhtyisi.

   Poista
 21. Hieno on! Ihanasti nuo värit toimii yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaiken sen värisäädön jälkeen olen - onneksi - tyytyväinen.:)

   Poista
 22. Täältä katsoen kaula-aukko näyttää kyllä oikein hyvälle, ja muutenkin Mesasi on TOSI kiva! Minä tein kauluksen ensin ohjeen mukaan, mutta en tykännyt, kun se oli niin runsas ja tökötti jotenkin rumasti. Purin puolet pois ja ompelin reunan kaula-aukon juureen kiinni. Neuloin yläkaarroketta yhden vähemmän kuin ohjeessa, ettei eka hiha-aukko olisi mennyt liian alas. Toinen hiha-aukko tuli juuri sinne minne ohje sen käski mennä. Helmasta halusin reilusti toispuoleisen, joten tein W&T -kerroksia enemmän kuin ohjeessa. Lisäksi persevänä lisäsin "liehukepuolelle" aina 2 silmukkaa joka 4. kierroksella. Sain leveämmän ja paremmin istuvan helmaosan. Juu, täytyy ruveta miettimään seuraavaa projektia. Houkuttaisi neuloa Wollmeisesta se 3in1 -pusero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä katselinkin kuvistasi eilen, että mitä olet tehnyt kauluksellesi; minusta ratkaisusi näytti onnistuneelta. Nyt kun paita on valmis ja enin tunnekuohu laantunut, niin ei minullakaan enää oma venepäätieni ahdista. Ja se peijakkaan 3 in 1 -pusero taitaa olla seuraava hitti, sen verran moni meidän Mesa-kalista (oli semmoinen Ravelryssä) aikoo seuraavaksi laittaa sen puikoille. Siellä hiukan lietsottiin myös Wollmeise-kuumetta.. pitääköhän siä itsekin ruveta kaupoille? Mutta yritän pysyä siitä kolme yhdellä -paidasta erossa, jos vain onnistun. Mulla on sata projektia kesken! Noh, melkein.

   Poista
 23. Illan hämyssäkin vallan upea paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illan hämyssä muuten ajattelin sinua eilen. Lueskelin uutta islantilaisneuleet-kirjaani ja se on sun syy/ansio, että se tuli hankittua. Niin että kiitos!

   Poista