25.2.2014

Keväthuumaus

Sitä aina toivoo tähän aikaan vuodesta, että kevät tulisi pian. Ja sitten, kun niin käy - kun helmikuusta tuleekin huhtikuu, sitä on loppujen lopuksi aika tavalla hämmentynyt.


Pihamaalla saattaa pakkasten palatessa käydä vielä köpelösti, jos lunta ei saada lisää. En olisi ikinä uskonut, mutta totta se on: minä toivon lisää lunta helmikuussa.

Kuvat omalta pihalta (V-vyöhykkeellä ollaan puutarhatermein lausuttuna) tältä päivältä. Taitaa se siilikin kohta herätä.

14 kommenttia:

 1. ohoo, noin keväistä, täällä itäisessä Suomessa IV vyöhykkeellä on myös tosi lämmintä, mutta lunta vielä parikymmentä senttiä. Kävin juuri pihamaalla ja silmut pensaissa alkavat kyllä jo jonkunverran pullistelemaan, saa lumet vielä pysyäkin ettei kasvit palellu. Ei nimittäin millään voi uskoa että talvi olisi tässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä pelottaa, kun pakkasta vielä tulee varmasti. Ei oikein uskalla heittäytyä fiilistelemään kevään äkkituloa, kun pelottaa ihan tosissaan, mitä minä keksin noiden kasvien päälle. Mun etelänpuoleinen piha on sula. Lähistön kinokset ovat myös huvenneet silmissä, joten lunta ei ole heiteltäväksi kasvien päälle. Teen sitä heittelyä yleensä vielä huhtikuussakin ja nyt pitäisi pärjätä ilman lunta jo helmikuussa. Aijai, että menee jännäksi.

   Poista
 2. Täällä toinen joka toivoo lunta. :) Kevät on ihanaa aikaa muttei liian aikaisin sentään! Olen tulossa Suomeen lumilomalle pian ja voi kun siellä olisi vielä lunta, edes pohjoisemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ylöspäin on ollut lunta mukavasti, mutta sinnekkin on luvattu plussakelejä. Tuskin se Lapissa näin äkkiä katoaa, mutta paikkapaikoin voi sielläkin olla hieman "erilaista". Jospa kuitenkin löytäisit jonkun kinoksen jostain.:)

   Poista
 3. Juu, on tää ollut kumma talvi. Ja kevät on ihan yhtä kumma. Ja multa on kummasti mennyt neulepostaus ohi, hieno mekko tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kummat jatkuvat. Kevät pysyisi eikä katoaisi ja kesä olisi lämmin ja kaunis. Mutta sen verran on tuota ikää kertynyt, että kokemuksen rintaääni hieman varoittelee.

   Poista
 4. Lunta ja talvea yleensäkin jäin kyllä tänä vuonna kaipaamaan...niin keväistä jo on. Eipä taida ennen ollut helmikuussa kuusamassa suuria lehdealkuja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdenalkuja!!! On minullakin kumma uutinen: tutkiessani äsken sipulikukkatilannetta, kitkin samalla parit voikukan alut. Tietysti olivat syksyn peruja (toivon ainakin niin), mutta lähtivät ihan mukavasti maasta juurineen kaikkineen, joten aika outoja helmikuun hommia. Mulla on hiihtolomakin vasta ensi viikolla!

   Poista
 5. Tämä talvi on taatusti ollut erilainen. Ihanaa, että kevätilmat ovat jo täällä. Kun vaan ei paukahtaisi takatalvi ;O/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään lämmitti ihanasti ja auringosta tule heti energinen fiilis. Mutta nuo puutarha-asiat huolettavat. Jos ja kun takatalvi tulee, toivotaan lumi ennen paukkupakkasia.

   Poista
 6. Tuolla todellakin näyttää aivan kuin olisi huhtikuu. Omaa pihaani tai siis sitä pientä länttiä en ole vielä tutkinut, mutta eiköhän kevätpikkusydän kohta puske alkuja. Takapihalla on vielä yli 10 senttiä lunta, mutta se onkin meren puolella. Lumikellot ovat aika sissejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tutkin pihamaani eilen päällisin puolin. En uskaltanut nostaa yhtään penkkien päällä olevia viime vuotisia kasvien raatoja - pelotti, että siellä ovat vuokot jo tulollaan. Eihän se mitään, jos se näin menisi, mutta hapannaamana sitä pelkää aina pahinta.

   Poista
 7. piti tulla vielä kertomaa, että tänä aamuna vilasin kukkapenkkiä että mitäs tuolla. Noh, krookuksiahan ne... n. sentin mittaisia mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raasut ja reppanat! Niillä olisi NIIN hyvä meininki jo aloitella kevättä. Mulla ei ole enää lunta mitä nakella päälle.. Auttaiskohan saviruukut tai jotain. Piha täynnä kumollaan olevia ruukkuja, olisi sekin taas näky.:D

   Poista