5.1.2014

Tuolin parempi selkänoja

Jos on jo virkannut pöllön ja neulonutkin yhden, niin toki sellainen on myös ommeltava. Tämän kertainen pöllö tuli tiukkaan tarpeeseen, sillä Ikean Urban-tuolin selkämyksessä oleva reikä ei tuntunut lapsen pieneen selkään mukavalta.


Idea ei ole omani, sillä minulla on Pinterestissä jemmassa kuva, jossa on huomattavasti tyylikkäämpi toteutus samasta aiheesta. Valitettavasti kuva aukenee espanjankielisille sivuille, joista en ihan äkkiä ohjetta löytänyt. Siksi pöllö on toteutettu oman pään mukaan.

Käytin tuolia kaavana ja leikkasin vanhasta täkistä vuoren (tuolla kankaan alla on siis toinen, siivetön pöllö). Päällinen on ommeltu kirpputorilta löytyneestä hameesta, mikä selittää kuvissakin näkyvät pystysaumat. Niitä oli hameessa useampia. Siipien sisälle laitoin pehmikettä. Helma, eli toppauksen ja päälliskankaan yhdistäminen, on ompelematta, sillä haluan hieman tutkailla, miltä pöllö alkaa näyttää ja pitääkö sille vielä tehdä jotain lisähärpäkettä.

Siinäpä kelpaa nyt pöllön ja pupusen pohtia vaikkapa nukkekodin sisustusta. Näyttäisi olevan tarvetta hankintoihin sielläkin.

22 kommenttia:

 1. Uih miten hauska! Tuolla samalla kaavallahan voisi tehdä vaikka jäniksen. Tai ketun taikka vaikka…ja voi olla ihan fiksua pitää päällinen irti toppauksista, jos päällistä pitää joskus pestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekin pointti vielä! Toppauksilla kestää kuivua.. Voisihan tästä tehdä sellaisen aikuisemman version. Siirtokuvakäsittelyllä vaikka Legolas tuohon? Kelpaisi istuskella.

   Poista
 2. Todella hauska idea..olipa kenen tahansa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä parasta, se toimii! Selkänoja on tosi napakka ja tukeva.

   Poista
 3. Ihan vitsin kiva! Hymyilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkit silmät ovat vähän turhan rajut, mutta lapsi VAATI jotain pinkkiä. Toisaalta hän olisi ollut tyytyväinen jo pelkkään täkkiosaan, joten tulkitsen tuotoksen onnistuneeksi.:D

   Poista
 4. Oioioi. Nukkekoti. Oioi. Ja vielä se laajennusosa. Oi voi voi (ad finitum). OP 6v. on vähän kade. Lapsena se Lundbyn kuvasto oli täynnä aarteita. Uima-allas ja kaikki. Minullakin oli tuollainen, mutta siihen ei juuri koskaan saanut muita kalusteita kuin sänkyjä, oli vain kaksi nukkea. Itse kudoin matot (missähän ne on? Yksi taitaa vielä olla Brion-kangaspuissa, jotka ovat tallessa, mutta tarvitsisivat vähän korjausta). Siskon lapset leikki nukkekodin entiseksi. Ostin nukkekotinäyttelystä (Kansallismuseossa (?) pari vuotta sitten) kirjan, jossa neuvotaan miten nukkekotiin askarrellaan yhtä sun toista.
  Hiano pöllö, ja punaiset silmät kertovat jotain olennaista terveydentilasta. Mutta hei, varo ettei se nappaa tuota pupua poskeensa.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oikein tiedä, mitä tuolle talolle teksisin. Leikit ovat nuoremmalla vielä sen verran rajut, ettei pikkutavara oikein siellä kestä. Meidän kalusteet ovat olleet milloin mistäkin ja ne alkoivat mennä rikki, mitään sellaisia oikeita ja hienoja en ole koskaan raskinut ostaa. Se on sikäli huvittavaa, että valot (sähköt) ja kristallikruunut taloon on kyllä vedetty. Olen koettanut jättää tuon lasten temmellyskentäksi, jotta en vain rupeaisi päsmäröimään. Kunhan pienempikin kasvaa ulos tästä, saatan sitten ruveta harrastamaan. Siihen mennee vielä aikaa, sillä neiti sai tämän talon huoneeseensa isosiskoltaan vasta nyt jouluna.

   Poista
 5. Upea pöllö! Nukkekotiharrastus olisi ihana, ehkä sitten eläkkeellä kun on aikaa ja rauhaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Minulla on nukkekotiharrastajista(kin) hieman sellainen hurahtanut kuva; siihen ilmeisesti saa itsensä upotettua korviaan myöten. Kivaa olisi varmasti.

   Poista
 6. Aivan mainio selkänojapehmuste!!! Kiva idea moneenkin paikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kun noin sanot, niin huomaan täällä katselevani ympärilleni sillä silmällä.

   Poista
 7. No, joko kommentti katosi tai sitten tein jotain outoa itse, mutta siis. Mahti pöllö! Tykkään ite ommella pöllösiä, ne on jotenki herttasia :D Pitänee itsekin kehitellä poikien tuoliin jotain pehmustetta tämän inspiroimana, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöt ovat ihan päälliköitä! Tuosta tuli erityisen ärhäkkään näköinen, kovin söpöksi sitä ei voi sanoa, mutta pöllö kuin pöllö. Kyllä varmaan pojillesikin kelpaisi istua pöllön sylissä.

   Poista
 8. Hauska idea ja suloinen pöllö :)

  VastaaPoista
 9. Tästä tuli hyvälle tuulelle ihan pelkän kuvankin välityksellä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla hiukan semmoinen huumoripöllö.;)

   Poista