22.1.2014

Äsken oli niin ja nyt on näin

Tämä oli keskentekoinen Mesa. Nyt sitä ei enää ole.


Sen verran olen kaheli, että taidan aloittaa kolmannen kerran alusta.

20 kommenttia:

 1. Mites se yksi ystäväni sanookaan, kun joutuu purkamaan: "ei ainakaan lopu tekeminen kesken". Yksi kysymys. Miksi purit? OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koko ajan katsonut karsaasti noita ohuita mustia raitoja (näkyvät paksumpien raitojen välissä) ja inho niitä kohtaan nousi tänään päivän valossa sietämättömiin mittoihin. Yläosassa oli liikaa harmaata ja neulepinnasta oli tulossa liian tiivistä. Rupesin arpomaan, saisinko puikkokokoa muuttamalla (tuossa puretussa oli 3,5 mm) neuleesta notkeamman, löysemmän ja ehkä hiukan tilavammankin. Koko tässä oli sinänsä ok, mahduin kyllä, mutta Mesaan sopii mielestäni jonkinlainen hulmuefekti. En ole ihan varma, miten etenen, mutta todennäköisesti jatkan samoilla väreillä ilman mustaa.

   Poista
 2. Ainahan purkaminen tuntuu kurjalta, mutta jos haluaa parasta niin siitä vaan! Jospa "kolmas kerta toden sanoo" :D Good luck!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti toivon. Minä periaatteessa sain (mielestäni) paremman lankaidean tähän malliin, mutta se tietäisi menoa lankakaupoille ja se puolestaan on ihan ei-ei. Kun nyt jonkinlainen pitovaate tulisi! Mutta kylläpä on hankalaa pelata värien kanssa; tuntuu ettei millään tule kivaa.

   Poista
 3. Sulla on väärä sana. Ei kaheli. Vaan sinnikäs.

  (ja mä pelkään saaneeni tartunnan, sillä heräsin kesken sellaisen hölmön mietteen. että toimisko mun felted tweed-jämäni mesassa. hui.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se toimisi hyvin! Mutta suunittele huolella, niin ei tarvi munia meikäläisen tapaan näin raskaasti.;)

   Poista
 4. Olet sinä kyllä sitkeä sissi! Minä just mietin olisiko mulla sisua ja sopivaa lankaa tuohon Mesaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla on jotaain pörröä, mohairtyyppistä, Dropsin alpakkasilkkiä tms, niin semmoisesta voisi tulla hieno. SIis yksivärisenä. Iski sellaisella ajatuksella, mutta mulla ei ole ko. lankaa, joten jatkan tällä värisäätämisellä.. Mukaan vaan!

   Poista
 5. Kun ite tekkee, tullee just sitä mitä sattuu tulemaan.

  VastaaPoista
 6. Mielummin kannattaa purkaa kuin että tekee suuritöisen valmiiksi ja jää käyttämättä.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se. Purkaminen on kurjaa, mutta kurjempaa on neuloa pelkkää kapin täytettä. Pidähän peukkuja!

   Poista
 7. Tuo on jotenkin niin kohtalokas tuo sinun tekstisi ;-) jotenkin niin dramaattinen, melkein raamatullinen, vrt kun tuuli käy hänen ylitseen, ei häntä enää ole. Täälläkin on muuten mesa-villitys. En minä, mutta ne muut. OP

  VastaaPoista
 8. Tuo Mesa on kyllä tosi jännä neule. Käyn vielä kovasti itseni kanssa taistelua, että tykkäänkö siitä vai en. Ainoa asia joka mua mallissa häiritsee, on se, että tuon toisen hihan kainalokohta menee niin alas. Kunhan mä nyt vielä tätä Mesaa sulattelen, niin voi olla, että innostun kevään korvalla neulomaan Mesan myös =o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pois huoli ja murhe! Voit sijoittaa hihan mihin kohti haluat; sen ei ole pakko alkaa navan korkeudelta. Minunkin versiossani hihat nostetaan ylemmäs. Näillä leveysasteilla on kiistatonta hyötyä siitä, että voi pukea neuleen päälle vielä takinki.;)

   Poista
  2. Hyvä pointti tuo takki! Mietinkin jo, että kainalokohtaa olisi varmasti helppo nostaa vähän ylemmäs. Ja niinhän siinä muuten sitten kävi, että menin ja ostin ohjeen. Mulla on kyllä isommista projekteista kesken yksi poncho ja yksi virkkuutakki, mutta taidan siltikin aloittaa tätä Mesaa viikonloppuna... Keskeneräisten töiden kasa vaan kasvaa ;o)

   Poista
  3. Tervetuloa joukkoon! Kiva nähdä mitä saat värivirtuoosina aikaiseksi! Ja hyvä se on olla keskeneräisiäkin; voi tehdä fiiliksen mukaan.

   Poista
 9. En ollut Mesasta kuullutkaan, mutta täältä tais tarttua minuunkin tää tauti. Ja miehän en pura (tai jos puran, niin en uudelleen tee)... :) Tsemppiä uusintakierrokselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neljännessä raidassa ollaan jo tulossa alas päin ja ainakin vielä se miellyttää silmää enemmän kuin edellisellä kierroksella.

   Poista