29.12.2013

Vanhaa viedään

On se aika vuodesta, että kannattaa katsella hiukan taaksepäin, jotta muistaisi, mitä kaikkea pitää ensi vuonna juosta karkuun. Ei vaites, ajattelin vain piristää itseäni hoksauttamalla, että jotain on kuitenkin tehty. Käsityörintamallakin. Alla siis kuvasaldoa pian päättyvästä vuodesta langallisten harrastusteni osalta sekä jokunen poiminta langattomista. Ihan kaikista projekteista en jaksanut kuvia kaivella, mutta omat suosikkini ovat mukana. Niin, ja noita klikkaamalla ette pääse mihinkään - ne ovat vain kuvia.


Käsityövuosi on ollut jotensakin kummallinen. Työ- ja opiskelukiireet ovat vieneet naista kuin pässiä narussa ja kaikki muu on kärsinyt. Tuskin koskaan olen aloittanut niin paljon hätäisiä projekteja ainoana toiveenani saada neuloa. Tuskin koskaan - edellisestä johtuen - olen purkanut niin paljoa keskeneräisiä tekeleitä, kuin tänä vuonna. Valmista ei ole kovin paljoa tullut. Hetkittäin olen ollut hukkua ideoihin, mutta aikaa niiden testaamiseen tai jatkojalostukseen ei ole ollut. Samaan aikaan, kun olen turhautuneena miettinyt eläkkeelle jäämistä näistä käsityöbloggaajan hommista, lukijoiden määrä blogissani on kasvanut. Ihmettelin ristiriitaa aikani, kunnes tajusin katsoa Bloggerista, millä hakusanoilla tänne oikein tullaan. Siellä on semmoisia, kuten

 • viiksimies
 • Ikeaan töihin
 • harmaa blogi
 • en ole ihan terve

Ja minä olin paineissani siitä, että mikä se semmoinen käsityöblogi on, josta ei löydä viikkokausiin yhden yhtä valmista käsityöprojektia! No hätä, noita yllä mainittuja sisältöjä voin luvata myös tulevalle vuodelle. Käsitöistä en sano mitään, sillä tapaninpäivän jälkeen olen vain purkanut.

Haluan kiittää teitä kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivottaa samalla jo

Erinomaisen Hyvää Uutta Vuotta 2014!

47 kommenttia:

 1. "En ole ihan terve" :D Mahtavuutta!
  Mutta saithan tuota vuoden aikana valmiiksi yhtä ja toista. Elä yhtään vähättele, niin! Eikä se käsityöblokkaus aina ole kuitenkaan sitä valmiin esittelyä, että eihän se niin nuukaa oo, vaikkei saisi valmiiksi yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään erityisesti tuosta yhdestä hakusanasta. Sopii niin hyvin.:D Olen koettanut ajatella noista keskeneräisistä kuten sanot, mutta olen huomannut, että enemmistön jäädessä nykyään kesken, kynnys niiden(kin) esittelyyn nousee. Vaikka voisihan se olla opettavaista niin itselle kuin ehkä toisillekin. Voisinkin oikeastaan perustaa jonkun Aku Ankka-tyyppisen toheloblogin..

   Poista
 2. Monenlaista kaunista olet saanut aikaiseksi! Käsitöissä ei tärkeintä ole mielestäni lopputulosten määrä, vaan se matka ja päämäärä on vain plussaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Laatu ennen määrää ja matkakin saattaa olla mukava.:) Olen jo muutaman vuoden paininut työkiireiden kanssa sellaista painia, että aina ei laadusta tai prosessin miellyttävyydestäkään voi puhua. Tulee semmoinen olo, että heti kun on hetkikin aikaa, on "pakko" neuloa/virkata jotain (ihan sama mitä). Lopputulos on sitten mitä sattuu. Olisiko tämä sitten minulla jotain terapianeulontaa? Tämä blogi on siitä mukava, että tänne jää itselle todisteita siitä, että on sitä tehty muutakin, kun vain käyty töissä..

   Poista
 3. Mahtava kollaasi, joskin, jos joku etsii tästä blogista tai käsitöistä jotain harmaaseen arkeen liittyvää, niin saa kyllä mennä muualle. Suurta iloa tämän blogin lukeminen kyllä tuottaa.
  Tuo Onnin atleetti villapaita on mainio. Olisipa minullakin tuommoinen. Siis ihmisten kokoa.
  Itse saisin kokoon ehkä puolet pienemmän kollaasin. Olipa käsityöni kuinka pieni hyvänsä, siinä tuntuu menevän se kuukausi-kaksi. Melkein valmiita tosin on, ja perinteiden mukaan viimeistelen ne tammikuussa.
  Ymmärrän nuo työ- ja opiskelukiireet. Minulle tämä vuosi on ollut erityisen kimurantti muutoin ja se näkyy kyllä saldossa sekä käsityö että työpuolella.
  Onneksi uusi vuosi tuo uudet kujeet (kissoille?). Onnellista ja Lystikästä vuotta 2014
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onnekkuudesta ja Lystikkyydestä!:D Näiden jouluruokien jälkeen atleettipaita tekisi terää itsellekin.. Mulla pitäisi nuo opiskeluhommat hieman nyt höllätä, joten jokunen rako enemmän pitäisi jäädä perheelle, omasta päästä ja kunnosta huolehtimiselle ja ehkä käsitöillekin. Nämä työasiat ovat nykyään vähän semmoisia, että joko ihmisillä ei ole töitä ollenkaan tai sitten niitä on jopa liiankin kanssa. Parempaa uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 4. Upeita töitä tuossa kuvastossasi!!! Ja kiire kai on useimmille se suurin syy, mikä häiritsee käsitöiden tekoa....
  Tuottoisaa ja idearikasta Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä perustin blogini aikoinaan äitiyslomalla, kun olin esikoisen kanssa kotosalla. Silloin riitti aikaa ja ideoita. Tässä välissä olen ollut kotosalla myös kuopuksen kanssa. Kyllä noilla ajoilla on ihan selkeä ero tähän päivään monessakin mielessä. Nykyään olen aika kireä muori.;)

   Poista
 5. Samat kiireet mullakin täällä. Tosin oma kässäblogini pääsi delete nappulan alle, eikä vielä ole alkanut kaduttaa. Opiskelu/ puutarhablogi alkaa venyä alkuperäisistä aiheistaan ja uusi vuosi näyttää millaiseen suuntaan.
  Kimara näyttää ihastuttavalta. Monipuolisesti olet siellä puuhannut :O)
  Oikein hyvää uutta vuotta 2014 sinulle Outi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, noteerasin tuon sinun käsityöblogisi katoamisen ja vaikka se tietysti harmitti, niin ymmärsin kyllä kovasti. Eiväthän ne käsitöiden tekemiset ole blogista riippuvaisia, eikä kukaan (varmaan?) tee käsitöitä blogiaan varten (hullu ajatus), joten tietysti touhuat siellä entiseen tahtiin sikäli mikäli kiireet antavat myöten. Itsellä mietityttää monesti, että oli hullun hommaa perustaa blogi. Eikö tuota nyt olisi voinut tehdä hommiaan ihan omassa rauhassaan. Vaikka tämä nyt onkin tämmöinen täysin epäammattimainen ja epäkaupallinen viritys, niin kyllä se usein tuntuu, että jotain tänne olisi kiva saada postattua. Siis muutakin kuin "ilmoja pitelee" -tyyppisiä täytepostauksia. Olen yrittänyt päästä ajatuksesta irti, mutta tähän asti hiukan huonolla menestyksellä. Erinomaista uutta vuotta myös sinulle! Ja kohtahan meille rupeaa tippumaan siemenluetteloita!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Jospa se olisi kerrassaan mainio uusi vuosi!

   Poista
 7. HEI, tää on ihan paras blogi ja odotan aina sun postauksia. Välillä katson vaan sun ja sen toisen pohjoisen torvelon jutut kun en muuta jaksa. Elämän suola ehdottomasti. Ja melkein kun oltais kavereita, vaikkei ikinä olla nähtykään. Sama fiilis on kyllä monista muistakin tyyppeistä joiden blogeja seuraan... Eli et kyllä jää eläkkeelle! Ja samat terveiset sille toiselle pohjoisen torvelolle, Nartulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaveri, siltä se tosiaan tuntuu. Tuo kaveriasia on varmaan yksi niitä syitä, minkä takia olen jatkanut tämän blogin kanssa näinkin kauan. Minulla on aika pienet sosiaaliset ympyrät (töitä lukuunottamatta) ja ehkä sen takia kaikki nämä nettikaverit täällä tuntuvat tärkeiltä. Ja on tätä kautta saanut ihan naamatuttujakin! Kiitän myös noista "pohjoisen torveloista", olen kovin ihastunut ilmaukseen. Luulen, että Soilekin osaa arvostaa. Meidän pitäisi oikeastaan jokin yhteispotretti perustaa!

   Poista
 8. Mikäs noista kuvissa olevista on se ykkössuosikki? Hippitakin kanssa ainakin sait melkomoista liikehdintää aikaiseksi :)
  Ja nuot hakusanat...mielenkiintoisia ettenkö sanoisi.

  Hyvää tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippitakki! Voihan Puro!:DDD Olen ylpeä noista isommista töistä, siis keltaisesta neuletakista ja väljästä harmaasta neulepaidasta, koska niiden kohdalla jaksoin painaa loppuun asti vaikka tuntui, ettei sinniä riitä. Lopputulos on ollut hyvä. Neulominen on minulla semmoista aikaa ja zeniä vaativa prosessi; en esimerkiksi juurikaan neulo telkkarin edessä vaan ihan mitään muuta tekemättä. Koska zeniä ei tänä vuonna ole ollut kovasti tarjolla, virkkaus on vienyt voiton. Se on nopeaa ja lyhyttempoista, eikä vaadi minulla niin paljon keskittymistä. Lempityöni taitaa olla virkattu ruututyyny. Ainakin se on ollut kovalla käytöllä. Ja kaipaisi oikeastaan kavereita! Varokaahan raketteja; teillä poijjaat kuitenkin paukuttelevat!

   Poista
 9. En nyt muista, kauanko olen blogiasi lukenut - vissiin ainakin vuoden, pari - mutta itselläni on kai koko sen ajan ollut työn alla vain yksi ja sama villatakki, josta ei tule valmista ei niin millään. Aika tuotteliaalta näyttää minun silmääni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä!:DD Siitä täytyy tulla todella hyvä neuletakki, muuta mahdollisuutta ei ole. Eiväthän nämä mitkään kisat ole. Jokainen tekee omaan tahtiinsa ja omien tarpeidensa mukaan. Minä taidan lähteä tutkimaan, onko sinulla käsityöblogia. Jos on ja maltat olla noin rauhallinen takkisi kanssa, minulla on sinulta paljon oppimista. Erittäin hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista
  2. No eihän sinulla ole sitä blogia (ainakaan tuo nimimerkkisi ei aukea mihinkään). Voi sentäs. Ehdin jo innostua!

   Poista
  3. Sori, ei ole käsityöblogia - siihen olisi aika työlästä keksiä mitään asiaa. ;) On ollut muita, mutta niillä on tapana hiipua...linkitellään jos on joskus linkiteltävää. Ja hyvää kuluvaa vuotta!

   Poista
 10. Ei se päämäärä aina ole tärkein vaan liike :) Ja mää niin tykkään tuosta sun väripaletista mitä käytät! Hyvää uutta vuotta myös Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liike! Sitä riittää kyllä.:D Jossain Kodin Kuvalehdessä oli erään kasvatustieteilijän kolumni, jossa hän moitti yhden hyvän idean perässä juoksijoita. Hän väitti, että jos päättäisikin kehitellä vaikka 70 huonoa ideaa, niin sinne sattuu kaiken todennäköisyyden nojalla joukkoon ainakin kolme parempaa ideaa, kun se yksi väkisin puristettu. Tämä minun touhuni (liikkeeni) taitaa olla vähän tämmöistä huonojen ideoiden kanssa meuhkaamista; joku timantti sattuu joskus joukkoon ja muut sortuvat matkalla purkutuomioon. Ja sinä sanot tykkääväsi minun väripaletistani! Tällä, Nasti, mennäänkin jo pitkälle kevääseen. Kiitos! Hyvää uutta vuotta sinne koko porukalle, nelijalkaisille myös!

   Poista
 11. Niin siis kuka ei ole tehnyt yhtaan mitaan???? Kysynpa vaan! Ihanuuksia kaikki! :D Mun pitaa kanssa tana vuonna vakertaa tollainen kollaasi aikaansaaduista kasitoista. Viime vuonna en sellaista tehnytkaan. Ja noi hakusanat!: Arvaas kuka kieriskeli lattialla mahaansa pidellen! HAHAHAHAHAH! En ihan terve! Juu, pitaiskin katsoa milla hakusanoilla mun blogiin immeiset loytaa. :D Voi tuoda kanssa aikamoiset naurut. Kaikkea ihanaa sinulle ja perheellesi sinne kotiSuomeen tulevaksi vuodeksi. ♥Haleja muru! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tehdä kollaasi, jos on yhtään sellaiset fiilikset, ettei ole tehnyt mitään. Hiukan saa ostetta mielialaan.;) Ja käyhän katsomassa ne Bloggerin tilastot. Ihan harmittaa, että olen unohtanut joitakin aivan hillittömiä hakusanoja. Nyt laitoin tänne postaukseen jokusen muistiin. Hyvää Uutta Vuotta myös sinne rapakon taakse! Uutta kohti nenä pystyssä.

   Poista
 12. Ei sun käsityövuosi nyt ihan mikään turha ole ollut :) Ihan kunnioitettava tuo kuvakollaasi! Ja tietysti nuo kaikki muutkin aihepiirit ovat yhtä kiinnostavaa lukemista täällä myös... Inspiroivaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä ja inspiraatiosta myös! Just kävin blogissasi ihastelemassa.;)

   Poista
 13. Paljonhan siellä on saatu aikaan! Kieltämättä aika mielenkiintoinen tuo hakusanalista. :D Kiitos vain kuluneesta ja hyvää tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkös se sinä? Minä kun olin just sinulla kylässä! Tekeviä käsiä sinulle myös ensi vuodeksi!

   Poista
 14. Iloa ja väriä uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 15. En voi olla jatkamatta vielä. Noista hakusanoista, eiköhän siellä kummittele yhden kantapääkrassin esittelevän postauksen otsikko? Tai lumiukkotaide?
  Voisitte muuten lyödä kaikki ennätykset ja grillata uutena vuotena, jos sää on tämmöinen... OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. "Mie en terve lienekkänä" on yksi tämän blogin luetumpia postauksia. Ja aika velho olet arvaamaan, sillä Mies on jo hyvinkin pitkällä grillikauden avajaissuunnitelmissaan. Eivätköhän ennätykset pauku! (Jos eivät pakkaset sitä ennen ennätä).

   Poista
 16. Jaa ettei juuri mitään aikaiseksi...isoja töitä olet kuitenkin tänä vuonna saanutvalmiiksi useampiakin. Mutta tunnistan tunteen.enemmän olisi halua toteuttaa kuin aikaa siihen ja käsityäpostaukset luisuneet diipadaapaan.joka tapauksessa:
  Myötätuulia tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän käsityöharrastuksen kanssa on käynyt vähän samalla tavalla kuin ennen vanhaan kävi kilpajuoksuharrastuksenkin. Juoksin lapsena sileitä pikamatkoja kilpaa ja siitä on jäänyt mielen pohjukkaan semmoinen olo, että kun juostaan, niin sitten mennään ja lujaa. Kun ikää ja massaa on tullut, ei se meno ole sitten kuitenkaan sitä, mitä vanhasta muistista pitäisi olla... Menohaluja olisi, tekniikka on halussa, mutta joku aina kränää. Niin se on tässäkin hommassa. Mieli tekisi, mutta aina joku on jarruna ja kivenä kaskessa. Jospa se tuuli olisi meille myötäinen!

   Poista
 17. Vau mitkä hakusanat :D Mulla on vaan "virkattu matto" jne.. Olet saanut vaikka mitä valmiiksi kuitenkin, mullakaan ei kyllä ikinä aika riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä, mutta ehkä ensi vuonna aikaa on enemmän? Mulla on toiveikas olo :D Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vähän jo työkaverin kanssa mietittiin, josko ruvettaisiin ihan rebeleiksi ja koitettaisiin saada jostain aikaa muullekin, kuin työlle. Miten lie onnistuu, mutta jo ajatus kutkuttelee mukavasti. Että toiveikkaina ollaan molemmat! Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 18. Komea (ja värikäs!) kuvakavalkadi! Onnea uudelle käsityövuodelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi mieleni mutista, että onnea totisesti tarvitaan tulevalle käsityövuodelle, mutta koetan olla nyt positiivinen ja sanon: kiitos! Mutta jos sulla siellä jotain taikoja tai loitsuja on, niin saat laittaa tulemaan!:D Kaikkea hyvää myös sinulle ja perheellesi sinne!

   Poista
 19. Onhan tuossa nyt yhdelle vuodelle monenlaista aikaansaannosta. Ja niin upeita kaikki! Oikein mukavaa vuodenvaihdetta sinulle Outi, jään odottelemaan ensi vuoden kirjoituksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! Iloisia vuoden vaihtumisen hetkiä sinne teille ja hyvää uutta vuotta!

   Poista
 20. Touhukasta vuotta 2014 Kuopiosta toivotellen =o)

  VastaaPoista
 21. No hups, minnekähän se kommentti hävis. Siis uudestaan: elä vain lopeta, loppuis tämäkin Harmaus elämästä. Ja mitä käsityörintamaan tulee niin pätiskö vanha sanonta eli ei se määrä vaan se laatu? Pätee! Kaikkea hyvää ja kaunista myös ensi vuodelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsellesi myös! Voi kuule, kun tietäisit, miten monesti tämä onneton blogi on ollut liipaisimella.:D Toisaalta, kun sitä Jacobin painia on tämän kanssa käyty, niin myös bloggaamisen hyvät puolet ovat jotenkin kristallisoituneet. Melkoinen mörkö minusta varmaan ilman tätä harrastusta tulisi; ei minulla muuta näin sosiaalista hobbya ole. Joten jatketaan vaikka raahustamalla sitten. Tämä on semmoista sesonkihommaa; tulee niitä joskus hyviäkin hetkiä!

   Poista
 22. Hei ihania töitä! Ja ihanat kuvat! Miten löydän sut instagramista. Ainakaan pikasilmäys blogissa ei näytä silmiini vihjettä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Laura! Nyt panit pahan. Minä otan kuvat enimmäkseen iPhonella ja käsittelen ne usein Instagramin filttereillä, mutta muutoin en ole aktiivinen siellä. En seuraa ketään eikä kukaan seuraa minua. Pelkäänpä, että profiilinikin taitaa olla sellainen, ettei se näy muille - joten et ainakaan vielä löydä minua mitenkään. Herranen aika, en ole ajatellutkaan, että joku voisi miettiä tällaista! Kiitos pukkauksesta, minäpä mietin asiaa.

   Poista