2.11.2013

Lysti

Saanko esitellä: Lysti.


Ikää enintään 10 viikkoa, uros. Meille hätäsijoitettu villikissan pentu, joka nyt viikon meillä asumisen jälkeen alkaa olla kesyä tavaraa. Kunhan saadaan korvapunkit hengiltä, luvassa on tiiviimpää yhteiseloa kollimme, Onnin, kanssa. Ehkä saamme seurata jopa kansallisen tason tassutaistelua Tyrnävän Tempausta edustavan Onnimme ja Vimpelin Vedon Lystin välillä. Tähän asti on vain muristu ja nuuhkittu.

Uusi kissa tarkoittanee sitä, että neulojan on pidettävä jonkin sortin kokoontumisajot siellä täällä ajelehtiville lankakerilleen. Tietenkin jos olisi ovela, pennulle voisi tarjoilla niitä pierunvärisiä kaappijemmoja.. Lystiiii!! Pus kii!

30 kommenttia:

 1. Voi toista! Onpas Lysti suloisen näköinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei uskoisi ihan heti, että siinä on täysiverinen pieru(lankoje)nsyöjä.;)

   Poista
 2. Oi mikä söpöläinen! Entäs jos joku päivä ne pierulangat on in ja kaipailet niitä??? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan se aika tavaran kaupitsee, mutta tilaongelma hieman vaivaa.. Siksi saattaisin hyvinkin tarjota pennulle lankalelua. Mutta sitten se kyllä oppii, että langalla saa leikkiä ja eihän meillä OIKEASTI saa. Mulla pitää varmaan miettiä vielä tätä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On se kyllä aika ihana. Aika äkkiä sitä näemmä kiintyy tällaisiinkin tapauksiin.:)

   Poista
 4. Lysti on lystikkään näköinen ja on vähän sellainen ilme, että voipi pittää lystiä Onnin kanssa. EI kannata opettaa kissalle, että pierunvärisillä langoilla saa leikkiä, koska ei katti tee eroa niiden pierunväristen eli luvallisten ja sitten ihanuuksien eli kiellettyjen välillä. Menee ne ihanuudetkin. Toisaalta, en tiedä, kuinka paljon kissa ylipäätään voi oppia, tai haluaa noudattaa oppmaansa....Jos kilpasille alkavat, niin pitänee pitää Tyrnävän Tempauksen puolta, minulla kun on kokemusta TT:tä edustavista kissoista monen kissasukupolven ajalta.


  Jaijee, sain kuin sainkin ostettua Hallett's Ledgen ohjeen, ko. kiusankappale on häirinnyt keskittymistäni omiin projekteihin melkein vuoden, ja nyt kun kaikki muut projektit on tehty (paitsi ompelut), vihdoinkin twist collective hyväksyi luottokorttini. Mietin eilen, että onkohan lanka ihan ok, kun minusta se on just... pierunväristä (Rowan felted tweed aran 721), ei siis rehellistä ruskeaa eli sitä itteensä. Mutta 5,5 puikot tuntuu haloilta. Nyt pitäis vain ajaa tuo Edith-täti matkoihinsa häiritsemästä. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rowan Felted Tweed, noh, se on aina Rowan Felted Tweed - ihanaa pierunvärisenäkin. Ja kuten täällä minua jo viimeisimpien lapasneulomusten kohdalla viisaasti neuvottiin: pierunvärillekin on paikkansa. Joten antaa palaa! Niin ja kyllä: Tyrnävän Tempaus oli täällä ensin ja jos sopua ei löydy, niin pikkukisu jatkaa sitten matkaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kyllä se on. Ja melkoinen pakkaus. Odotellaan kauhunsekaisin tuntein, että nuoren herran saa laskea ulos tuolta saunasta, jossa se on nyt viikon asustanut. Mahtaa tulla vilinää.;)

   Poista
 6. Lysti! Mikä mainio kissan nimi! Ja muutenkin varsin viehättävän näköinen otus. Minä uskon kissojen oppimiskykyyn (kiinnostus oppien noudattamiseen on taasen eri juttu), mutta lankoja ne eivät taida hyvälläkään koulutuksella oppia erottamaan. Tai sitten alkavat pitää ihmisensä kanssa samoja keriä erityisen kiinnostavina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piti keksiä jo olemassa olevan Onni-kissamme nimen veroinen, iloinen nimi. Siitä se sitten lähti.:) Juu, ja kissat oppivat yhtä sun toista. Tämä on nyt mieheni ja minun kolmas tällainen koditon "sosiaalitapaus". Iästä ja villeysasteesta riipumatta jokainen on oppinut kelpo sisäkissaksi ja narussa ulkoilijaksi. Ottaa enemmän tai vähemmän aikaa, mutta onnistuu kyllä. Mutta lankojen erottamiseen en minäkään usko.:D

   Poista
 7. Oj då miten lysti Lysti! Teillä on siellä lystit ja onnikkaat päivät tiedossa! Voivat sitten yhdessä rintamassa sanoa eräälle kissaneidille isännän sanan jos uskaltautuu teidän nurkille ruokia syömään ja leluja omimaan :) on se söpö, pussaa mun puolesta!

  VastaaPoista
 8. Minä pussaan, lupaan, heti kun uskallan ja loishäätöaineet ovat hälvenneet sen niskavilloista. Takussakin se on, kissaparka, mutta eiköhän tuo kylpy auta siihen vaivaan.

  VastaaPoista
 9. Ooooh, miten ihana!!! Ja mainio nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki vasta tutustelemme, mutta ihan nimensä veroiselta vaikuttaa.;)

   Poista
 10. Voi että kissanpennut ovat niin ihania! Kun ne pysyisivätkin niin pieninä, sillä kun kissat kasvavat isommiksi alkaa haluamaan uusia pentuja ja tupa on täynnä ennenkuin huomaakaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ihania, mutta muuten minä kyllä edustan sitä koulukuntaa, että tykkään enemmän noista aikuisista kissoista. Ne eivät roiku verhoissa, syö lankoja eikä niille tarvitse voidella sähköjohtoja tabascolla.;)

   Poista
 11. Miten olet rukkisi kanssa pärjännyt näiden ammattikehrääjien kanssa? T: M-a-i-j-a räveltämöstä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rukkirukka seisoskelee ihan tuossa näkösällä, mutten ole oikeastaan sitten viime kevään juurikaan itse kehrännyt. Onnilla kiinnostavat ne topsit aika tavalla, mutta on jo oppinut, ettei siihen touhuun ole asiaa. Pitää tämä Lysti sitten katsoa erikseen.:D

   Poista
 12. Vastaukset
  1. On se sievänaamainen kaveri. Muuten se on pitkäkarvaisena hiukan semmoisen ison pölypallon näköinen/värinen (miehen varsin osuva ilmaus).

   Poista
 13. Ihana kisulinen!

  Meidän kissa (5 vuotta, melkein 10 kg) on oppinut, ettei äidin lankoihin kosketa. Katsoo nätisti vierestä kun teen ja vain silloin koskee, jos tulee lanka naamalle. Leikityslangat on sitten erikseen. Ja rakastaa vyyhdinpuita ja kerimistä, se on niin mielenkiintoista katseltavaa,

  Toivottavasti Lysti löytää paikkansa teidän kodissanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, jospa näin tosiaan kävisi. Lysti on nyt saatu jopa kylvetettyä ja takut leikattua, pitää tuota turkkia hoitaa eri tavalla kuin lyhytkarvaisen kohdalla. Vyyhdinpuita mulla ei ole - vielä.;)

   Poista
 14. oi mikä Lysti! On ollut jonossa ekana paikalla kun sieviä viiksiä on jaettu :)
  Tulee oikein nostalgia kissanviiksiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lysti-parka saa täällä Onnilta köniinsä; vanha kolli opettaa kovin ottein, kuka täällä oikein on kingi ja isäntä. Onneksi Onni on niin paksu, ettei se mahdu juuri mihinkään rakoseen, joten pentu saa kyllä huilihetkiäkin. Pidetään peukkuja, että Onni leppyy.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Miu vain itsellesi!:) Melko äänekäs kaveri muuten tämä Lysti. Ja paljon asiaa.

   Poista
 16. oi onpa vain nätti kisuli. <3 ja kyllä Onni leppyy, pitäähän sen nyt ensin näyttää, että kenen taloon Lysti on tullut. menee viikko tai pari, niin sitten ovat jo kavereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavsti olet oikeassa. Tällä hetkellä Onni on lähinnä rasittunut koko tyypistä. Olleet muutaman päivän nyt nokikkain; tappelu on vähentynyt ja jonkinlaisia sietämisen merkkejä on, mutta kun pentu Onnin iloksi hankittiin, niin ei tässä oikein ilosta vielä voi puhua. Katellaan.

   Poista