5.10.2013

Olkoot sitten

Täällä on nostettu kädet ylös. Universumilla ei ole tarjota minulle oikean kokoista, mallista ja hintaista varjostinkehikkoa. Virittelin sitten hiukan erästä väärän kokoista ja mallista, mutta passelin hintaista. Ennen -kuva löytyy täältä.


Kangas ja hapsuosasto purettu. Verhoiltu uudelleen kankaalla, josta tuli aurinko mieleen. Pyydän kiinnittämään huomiota erityisesti varjostimen alalaidan palleroihin: kyllä, se on sitä yhden euron hörselöhuivilankaa! Olisin ehostanut hieman lampun jalkaakin, mutta maalini leikkivät kuurupiilosta ja ihan niin reippaana en ole, että rupeaisin niitä haeskentelemaan. Joku toinen päivä, joku toinen hetki.

28 kommenttia:

 1. Tositosi ihana tuli lampusta! Kauniisti sopii tapettiin. Ja näin miekin voisin sitä hörhelölankaa käyttää :) vaikka muuten tökkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hörselölankaa toki kului valitettavan vähän. Siitä saa vielä monta testiä tehtyä.;) Mutta juu, huivia en ajatellut minäkään.

   Poista
 2. Aurinkoinen lampun uusi asu! Jalka näyttää läpinäkyvältä. Mätsäävät hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jalka on jotain muovijuttua, vaikka yrittää näyttää lasilta. Eli läpinäkyvä, kyllä.

   Poista
 3. Taitava olet, kun edes ryhdyit hommaan. Itselleni nousee hiki pelkästä ajatuksesta tehdä lampunvarjostin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo iso homma ollut, parin päivän juttu. Ja kun ei ole tosiaankaan mikään pro, niin ei tule paineitakaan. Tekee parhaansa; meillä se riittää.;)

   Poista
 4. Kiva lamppu mutta... eräs joka on viimeisen pari viikkoa etsinyt mustaa tapettia ruusuparatiisin tilalle vaatii tarkempia tietoja tapetista ja muutenkin olen vahvasti sitä mieltä, että blogiin pitäisi pistää muutama hieman kauempaa otettu kotikuva ja leikkiä hetki sisustusbloggaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk. Minä olen NIIN huono noissa sisustusblogiasioissa.:) Mutta katsotaan, josko joskus innostuisi. Tapetti on englantilaisen Colefax and Fowlerin Snow Tree ja sitä saa myös muissa sävyissä, semmoinen harmaapohjainenkin on aika jees.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kyllä se keveni. Aika raskaalta näytti se vanha samettipinta hapsuineen.

   Poista
 6. Outi, sanot tosi ihanasti tuossa; tekee parhaansa, meillä se riittää...
  Hieno lampunvarjostin, kesäinen keltainen. Tykkään tuosta jalasta, vaikka muovia onkin. Itsellä olsi työhommia ihan hirveesti, sen sijaan tein sukan varret virolaista kierreraitaa (kun teki mieli opetella jotain uutta) ja kirjoneuletta. Ihan kivat tuli: alpakkasukkalanka on niin pehmoista. Saattaa olla sukkaan jopa liian pehmeää.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokaus. Minun kirjoneulesukkani hyytyivät varteen. Pitäisi puristaa ne loppuun, sillä nämä nyt käytössä olevat lempivillasukat alkavat olla aika hauraat. Pehmeässä sukkalangassa on vaaransa!

   Poista
 7. Ihanin <3
  Ja en tiedä miten mä en vain tajua tätä :D Miten päällisestä saa oikean kokoisen? Pitääkö kankaan joustaa vai ommellaanko se palasista muotoonsa, vai miten ihmeessä? Mulla ei vaan leikkaa, ja niin lujaa haluaisin tehdä meille varjostimen tai pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tehnyt yleensä varjostimen palasista, ja kiinnittänyt pistoilla kehikkoon. Se rautalankakehikko päällystetään ensiksi sellaisella ohuella kanttinauhantapaisella (pyöritellän/liimataan kehikon rautojen ympärille), tässä ne olivat valmiina ja vielä siistit, joten en purkanut niitä. Tutki jotain vanhaa varjostinta kirrputorilla tms ja huomaat mitä tarkoitan. Idea on, että kiinnittäessäsi palasia, kiinnität ne neulanpistoilla noihin "kanttinauhoihin". Tämä nyt tekemäni nopea verhoilu on kaikkea muuta kuin pro. Kangas oli hankalan mallinen ja pyörittelin sita aikani, kunnes yksikertaisesti pyörittelin sen varjostimen ympärille sellaisenaan ja kiristelin sen nuppineuloilla niinin "kanttinauhoihin" kiinni. Koska varjostin kapenee ylös päin, kangas asettui hieman vinoon, mutta tuossa kuviossa se ei haittaa. Leikkelin ylimääräisiä kankaita pois ja tikkasin käsin kankaan kiinni. Poistin neulat ja silitin kevyesti varjostimen höyryn kanssa. Tässä mun versiossa varjostimeen jää yksi sauma. Se on vähän pöljän näköinen, mutta piilotin sen tuonne seinään päin. Siistimmän ja hienomman saat, kun teet muutamasta palasesta tai mietit niitä palasia enemmän, kuin mitä minä tätä mietin. Helppo olisi tehdä sellaisesta suorakaiteesta vain "pussi" kehikon päälle. Sen voisi rypyttää yläosastaan... Onnistuisiko semmoinen? Googleta varjostinohjeita tai lainaa kirjastosta kirja.

   Poista
  2. Oi kiitos, kiitos tosi paljon <3 Nyt meni mullakin jäkeluun. Pitänee katsoa vain tarpeeksi iso kangaspala varjostimeen nähden, niin ei haittaa jos käy hupsis :) Nyt ei kun varjostinta etsimään!

   Poista
  3. Tsemppiä etsintään! Täällä ovat mokomat olleet aika lailla kortilla.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! On se parempi, kuin se samettiversio.:)

   Poista
 9. Kiva kiva! Tuohon edelliseen jämälankojen käyttöön kommentoin sen verran, että itse päätin, että vanhoja ei-mieluisia lankoja ei ole pakko käyttää ja "pilata" käsitöitä. Olen laitellut niitä kirppikselle myyntiin ja aika hyvin ovat menneetkin kaupaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään, että konstisi on ainoa oikea. Viisas ihminen. Minä taidan pitää lankakaapissani Suuren Puhdistuksen syyslomalla. Eihän tästä tule muuten mitään.

   Poista
 10. Minen ymmärrä, missä vaiheessa ne langat muuttuvat epämieluisiksi, kakanvärisiksi, käyttökelvottomiksi, kun itsehän ne langat ostaa. Ei minulla käy noin. Yritän ostaa itselle lankoja vain silloin, kun mielessä on joku toteutettava projekti. Ja jos ei onnistu, annan tai myyn heti eteenpäin. En harrasta hilloamista. Olkoonkin, että pari kangaspalaa on saanut odottaa useamman vuoden sitä, että ompelutarvikkeet ja minä majailemme samassa maassa, saman katon olla.

  OP

  VastaaPoista
 11. Luulen, että ongelma on juurikin tuo, mitä sivuat kommentissasi: hilloaminen. Minulla saattaa olla monta ideaa kerralla ja hankin niinhin tarvikkeita jo ennen, kuin varsinaista aikaa tai mahdollisuutta idean materiaksi pukemiseen on. Osa jää totetumatta. Nuorempana ostin myös ns. alelankaa, kaiken varalta, mutta siitä olen päässyt pois aika mukavasti - joitakin vahinkoja toki vielä sattuu. Tuohon hilloamiseen liittyy ehkä myös piheyttä; en meinaa raaskia hävittää luonnonmateriaaleja, en vaikka ne olisivat juurikin niitä pierunvärisiä kasvivärjäyskokeiluja jostain 80-luvulta. Mutta luulenpa, että tosiaan saattaisin siivota kaappini lähiaikoina. Toisaalta virkkausprojektit varsinkin tarvitsevat tiettyä värivarastoa, joten jonkinlainen "keskitie" asiaan pitää miettiä.

  VastaaPoista
 12. Aurinkoa kotiin...... ihana lamppu tuli! Ja lankaahan voi laittaa mihin vaan. Pian siina lampunvarjostimen ylareunassakin on sita pampulalanakaa ja kieputat viela lankaa jalan ymparillekin...... niin hupskeikkaa pian on lankaa kaytetty paljon enemman. ;P

  VastaaPoista
 13. Ihana lamppu! Vara-aurinko talven varalle :)

  VastaaPoista