27.10.2013

Ihan passé

Ajelen leppoisasti jälkijunassa. Tuntuu, että kaikki muut ovat jo kuplansa neuloneet ja että minä vain etanoin. Todennäköisesti en ole pelkästään hidas vaan myös passé, sillä jouduin vielä teippaamaan lapasraukat seinään kuvauksen ajaksi. Sillä se, jos mikä, on todellakin sou lääst siison.


Malli: Kupla by Soile Pyhänniska
Langat: Tuo pierunvärinen kaappijemma on nimeltään Sirdar Eco Wool Dk ja ihanainen violetti taas kesällä Menitan loppuunmyynnistä napattu Ìstex Létt-Lopi. Kumpaakin meni se vajaa kerällinen.
Puikot: Joko 3,5 tai 3,75 - ota noista nyt selvää, kun ei niissä lue mitään.

Mutta itse lapaset, ne ovat todella hyvät. Ainoa miinus on se, että ne menevät sulostuttamaan miehen garderoobia ja meitsi on edelleen ilman vanttuita. Mies on muuten toivonut kynsikkäitä, kämmekkäitä (mitä ne ovat) - ei kukaan teistä olisi neulonut kalamiehelleen sellaisia, jotka olisi vielä käytössä hyväksi havaittu?

38 kommenttia:

 1. Tällä ainakin yksi "kuplaton", mutta minähän olenkin Hämeestä...;) Ja muutenkin hitaana en ole ehtinyt ostaa vielä yhtään tuollaista teippiäkään... (aika takapajuista, kai???) Mutta saatoin kyllä nyt innostua sun ihanista kuplatumpuista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Lapasista kannattaa innostua, Soile on kirjoittanut niihin selkeän ja hyvän ohjeen. Ja teippijutut ja muut ovat tietysti ihan höpötystä, ollaan me vaan hitaita (sulla vielä hämäläisenä erikoislupa:)).. Eikä täällä trendien aallonharjalla ratsasteta muutenkaan. Nauratti vain, kun ei ollut mitään ideaa lapasten kuvaamiseen hovikuvaajan lähdettyä kesken kaiken lenkille. Sitten muistin, että haa, niinhän ne kaikki muutkin tekevät! Teipillä seinään!

   Poista
  2. Puolustan omaa hitauttani myös hämäläisyydelläni! Mä nään niissä Soilen alkuperäisissä ananakset, tahtoo ananastumput! Nää lilatkin on tosi veikeet. (:

   Poista
  3. Ananakset! Ihan hillitön idea! Minä näin näissä omissani viinirypäleitä; ollaanko me jotenkin nälkäisiä?:D

   Poista
  4. Kroonista nälkää oon kyllä itselleni joskus pohtinut! Olin silloin ihan varma, että ne on tarkoituksella ananastumput. Petyin hieman. ): Mutta ehkä pallotumppunimi antaa enemmän sovellusvaraa muille. :D

   Poista
  5. Pitää sitä olla mielleyhtymiä. Paljon hauskempaa neulominen silloin on. Vinkkaahan, jos saat ananakset joskus valmiiksi.;)

   Poista
 2. No onpa nätit. Mä en jaksa päätäni vaivata, mikä olis niinku in ja mikä niinku passe. Menen niinku huvittaa...

  Mä olen joskus taitavan nuorena tehnyt apinamiehelle toimivat kynsikkäät, sellaiset katkaistut sormikkaat. Olikohan mulla ohje... Mutta hyvin ovat toimineet ja vieläkin ehjät, lankana oli 7 veljestä.
  Nykyisinhän minä vaan virkkaan simppelillä mallilla ranteenlämmittimiä. On niitäkin mennyt miehille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsikkäissä on siis sormen paikat? Semmoisia ei kuulemma tarvi, vaan riittää ilman niitäkin; että vain peukun reikä. Voisin toki pistellä suoraa vain menemään, mutta ajattelin, josko jotkut miehekkään komiat olisi jossain valmiina ohjeena.;)

   Poista
  2. Toisissa on sormet muutaman sentin verran, toisissa vain "rihma" sormien välissä. Katsopa mun blogista haulla ranteenlämmittimet tuota virkattua mallia, jossa peukun paikka... :)

   Poista
  3. Olen minä ne varmaan joskus nähnytkin, mutta muistutus oli tarpeeseen. Kiitos, käyn katsomassa!

   Poista
 3. Nää, mä vasta suunnittelen kuplia. On ihan out olla ajan hermolla ;-).

  VastaaPoista
 4. Pierunvärinen on siis harmaata? Ite aattelin sen johonkin ruskeamman suuntaan, hih. Hienosti kuplii. Täällä kuplii myös mutta todettava on että se ihmisen ajatus kyllä joskus on aika vajaavaista...kaikenlaisia aivopieruja sitä pääseekin syntymään. Vai oisko ne aivopierukuplia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on beige se pierunvärinen. Oikein semmoinen mitätön beige, ei mikään kaunis hiekka vaan oikein... noh, pieru. Kuva vääristää, harmaata se ei ole missään tapuksessa.:) Ja sinultako olisi päässyt aivopieru tai peräti -kupla? Sen kyllä haluaisin nähdä.:DDD

   Poista
 5. kalamies x) pieru sopii kyllä hyvin lilan kanssa! Hauskat tumput. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin sopii. Pitää hommata vaan nyt jostain roppakaupalla lilasävytteisiä lankoja ja sitten raidotan kaapista kaikki pierunväriset kivoiksi neuleiksi.;)

   Poista
 6. Mä tein itelleni kämmekkäät sillai ihan omaan käteen sovitellen peruslapasen ohjeen mukaan, ja otin Ravelrysta Fornicating deer -nimisen ohjeen josta muokkailin kuvan kämmenselän puolelle. Tuli ihan superhauskat, työkaverit ei kehannu kysyä mitä neulon ku kuvittelivat tulleensa hulluiksi kun näkivät vaan panevia poroja... :D Jos siis kalamiehellä riittää huumoria riistapuolellekin, niin ne vois olla hauskat :) Ja kun ovat kirjoneuletta, niin ne on myös tosi lämpimät, vaikkakin pidän niiden alla silti sormikkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tiedän ne peurat! Muistan katselleeni, että kappas vain, ei meitsille kiitos. Mutta kalamieshän tykkäisi ihan varmasti! Sopisivat kuin nenä naamaan hänelle. Tätä pitää tosissaan miettiä, kiitos!

   Poista
 7. Sulle näyttää - tuon edellisen lukemani kommentin perusteella - käyvän tyypillisesti: varastontyhjennyt vaatii rutkasti isää lankaa. Mutta on mahtavaa, jos on keksinyt muhevan sävyn jonka avulla poltella pois niitä pierunvärisiä. Mulle taisi käydä juuri päinvastoin, oli pakko ostaa pierulankaa jotta saan liian upean värisen upotettua johonkin ilman että alkaa sen intensiivisyys liiaksi ahdistaa. Että näinkin voi käydä... Mitä tulee ajan hermolla olemiseen, olet etuajassa, koska mä en ole ehtinyt vielä edes harkita kuplien neulomista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on samaa vikaa tuossa "liian intensivyyden" aiheuttamassa ahdistuksessa. Ennen vanhaan kun en oikein kestänyt mitään värejä, niin tuli hankittua kaikenlaista beigeä. Nyt kun se ei enää niin puhuttele, niin sitä on välillä hiukan ihmeissään sen kaiken beigen kanssa. Mutta toimii se tosiaan aika kivasti semmoisena rauhottavana pohjana värikäämmille langoille ja tämän kun nyt kekkasin, niin rupean katselemaan niitä uusilla silmillä.

   Poista
 8. Kuten epäilit, niin oikein sun kuplimisesi aavistin. Minä en kyllä ole ehtinyt tähänkään trendiin mukaan, kun on noita keskeneräisiä luvattoman paljon korissa huutelemassa. Onneksi on juhlakauteen vielä matkaa, niin on kuplat vielä pitkän aikaa ajankohtaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplia minäkin mietin pukinkonttiin; ovat nopeat ja nätit. Mulla vain tämä neulomisvauhti on semmoisella jarrulla, että en ole pukille neulonut herran aikaan oikein mitään - saattaa siis jäädä ajatuksen asteelle tuo. Jotkut tumput pitäisi kuitenkin itselle saada..

   Poista
 9. Puuttuu multakin omat Kuplat enkä ees oo Hämeestä. Suunnitelmissa on kyllä mutta kun koko ajan on jotain muuta työn alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan se on just se ongelma: kaikkea ihanaa maailma pullollaan ja niin vähän aikaa. (Mutta kuplat on kyllä aika nopeat, vinkvink.;))

   Poista
 10. Hahaa, minä varmaan sitten teen näitä kuplalapasia siinä vaiheessa kun ne on jo ehtineet mennä muodista ja palanneet takaisin retroina. Oon nimittäin noita katellut ja katellut ja tiiän niin tasan tarkkaan että joku sata juttua on sillä pakko-saada-heti-nyt -listalla vielä ennen noita... :D Ja tuo teippijuttu, just mietin eilen että voishan sitä tosiaan joskus itekin kuvata noin. Niinku ei ois sitä jo joka paikassa nähny... Et siis ole ollenkaan souu lääst siison, tais jos oot niin minä oon vielä sitten jotain siitä enemmän (vai vähemmän?) :D

  Ai niin ja meillä on niitä kämmekkäitä tai kynsikkäitä (tai kalvosimiksi niitä muistaakseni joskus penskana sanottiin) tehty ainaki kahenlaisia. Vähän niinku sormikkaat, mutta neulot niitä sormiosia vaan johonki puoleenväliin sormea (ekaan niveleen?) ja sen kun vaan päättelet. Tai sitte niin että tekisit vähän niinku lapaset, mutta päättelet sen varsinaisen lapasosan suunnilleen noihin samoihin kohtiin. Peukku on tietty kans vajaa molemmissa malleissa. Ymmärsiköhän tästä sepostuksesta mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuplalapasista voisi tulla vaikka joku klassikko, sen verran ajaton, kiva malli on. Että eiköhän tuota ehdi ihminen vielä myöhemminkin.. Pitää jossain vaiheessa ajatella tuo kämmekäsasia hartaudella. Kevääseen ja kalastuskauden alkamiseen on onneksi aikaa.

   Poista
 11. Kauniit sävyt näissä "kuplissasi"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ole jännä, miten tuo kumma ruskea asettui kivaksi tuon violetin kanssa. Eikö kuitenkaan sitten liian reuhakas ole se combo; voi hiukan jäyhempikin mies vetäistä tuommoiset käpäliinsä.

   Poista
 12. Ihanat kuplat ja teipitkin :) Kuplalapaset on mullakin haaveissa. Netissä on NIIN paljon kivoja ideoita, ettei kaikkea ehdi eikä voi heti toteuttaa... Mutta se on aina hienoa kun jotain oikeasti valmistuu, eikä jää vain ihailun asteelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on ideoita ja ne mainaavat karata jo toisesta päästä ulos, kun toisesta pukkaa koko ajan kaikkea ihanaa ohjetta sun muuta mieleen. Ja sitten jos on vielä hitaanlainen tai ei ole aikaa kauheasti tehdä, niin kurjuus, mikä tilanne. Pitää juhlia sitten jokaista pikkulapasparia!

   Poista
 13. Kylläpä kuplivat kauniisti! Kirjoneuleisiin täysin perehtymättömänä epäröin, onnistuisikohan ihan itsekin tehdä! Aivan ilahduttavia neuleita koko blogi pursullaan, huokaillen katselen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypä katsomassa Soilen ohje sieltä Neulovan Nartun blogista. Tässä tehdään vain yhdellä värillä kierrosta eli ei oikeastaan ole ns. perinteistä kirjoneuletta. Varmasti osaat!

   Poista
 14. Seinä on muuten kaunis. Oli eka asia, johon kiinnitin huomiota. ;) Itse olen pyrkinyt ripustamaan neuletyöni vähän huomaamattomammin, esim. neulalla pöytäliinaan. Tai sitten vielä useammin tulee heitettyä käsityöt lattialle tai maahan ja kiivettyä itse tuolille kuvaamaan niitä alaspäin. Eivät ainakaan pääse putoomaan!

  Että sellasta. Kuplien muodikkuudesta en ole edes tiennyt, mutta mäkin olen täällä Hämeessä, niin ehkä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveästi hämäläisiä liikkeellä!:D Minussakin sitten varmaan sitä vikaa, vaikka luulinkin olevani kainuulais-pohjalaista tekoa. Minä kokeilen ensi kerralla tuota "heitä lattialle" -vinkkiä. Eivät ne tosiaan karkaa sieltäkään mihinkään. Ja jos karkaavat, niin teippaan ne - peijakas sentään - lattiaan.

   Poista
 15. Moikka. Ei täälläkään kupli, suunniteltu on mutta ei sitä muka vielä ehdi (?) Tosin ei se ole uus asia auringon alla, et täälläkin ollaan hitaita. En vieläkään muista sanoa pitkiä kalsareita legginsseiksi, näin niinku esimerkkinä... :D

  Omalle metsä/kalamiehekkeelle oon kutonu Karismasta kynsikkäät ja ovat kuulemma todella hyvät. Vielä niihin tulee kuulemma ne semmoset läpät mitkä voi tarvittaessa laittaa sormien päälle ja tarvittaessa taittaa kämmenselän päälle. Mutta ne saan tehtyä varmaan ensi kesänä, ne kynsikkäät kun eivät tunnu joutavan lisäoperaatiota varten vielä näillä keleillä :) Ohjetta en käyttänyt, laskin vaan ranteen ympärykseen sopivan silmukkamäärän ja tikuttelin kynsikkäät samaan aikaan. Helppohan niitä oli sinäänsä tehdä, kun sovitus otus oli sohvan nurkassa lähes koko tekovaiheen. Tein kuin lapasen ja kun sormien niveliin tultiin niin jaoin silmukat neljään. Ihan eivät menneet tasan, mutta onneks pikkurilli on pienempi kuin muut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin ne varmaan parhaiten tulisivat; miehet eivät yleensä kauheasti kaikista krumeluureista tai kommerverkeistä perusta. Tämä minun mieheni kieltäytyi visusti juurikin noista mainitsemistasi läpistä, joilla kynsikkäästä saa lapasen ja päinvastoin. Taidan päästä helpoimmalla näin.

   Poista