1.9.2013

Syyskuu

Ja nytkö pitäisi sitten ryhtyä ajattelemaan pipoja, lapasia ja sukkahousuja? Ulkovaloja, jänisverkkoa ja myyräsuojusta? Nytkö? Vaikka aurinko paistaa eikä kesämekostakaan ole tarvinnut luopua?


On meillä jo yksi nuhanenä ja kahdet uudet karvakengät. Villiviini punaisena ja laonneet kesäkurpitsan lehdet. Kurkiaura taivaalla kaartelemassa. Selviä syksyn merkkejä.

Me päätettiin himalaisen kanssa ommella kukkatyynyt, kun ei yhtenä keväänä ehditty. Niin että vastaisku on tulossa. Kovin on lohdullista ajatella, että sitten kun aurinko vaihtuu viistoon sateeseen, kotona on kukkaketo, jolle kallistaa päänsä. Nimeän kukkakedon täten syyskuun The Projektiksi. Pipot saavat odottaa.

21 kommenttia:

 1. Tuosta Pipot saavat odottaa saisi muuten jonkun hyvän kirjan otsikon.

  Halkovarasto on täynnä, villasukkiakin piisaa, perunat on nostettu, mutta kyllä se kesä jotenkin innostaisi enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Koetan kovasti aina miettiä kaikkea kivaa, mitä alkava vuodenaika tuo tullessaan, mutta en minä kauhean innoissani jaksa olla. Rehellisesti sanottuna. Mulla on potutkin vielä penkissä.:)

   Poista
 2. Jos kukkateemalla siis jatkuu niin mikset tee kukkapipoa tyynyn jalkeen kun niita pipoja pitaa alkaa miettimaan? Vaikka kukkaketopipo? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaketopipo!? Nytpäs tuli sulateltavaa. Onneksi on töissä niin kiire, etten ehdi tätä ihan heti makustelemaan - kuulostaa taas NIIN hipiltä.:D

   Poista
  2. Kannatan myös kukkapipoja! Pysyy kesä mielessä räntäsateen keskelläkin.

   Poista
  3. Hyvänen aika! Täällähän miltei yllytetään.:)

   Poista
  4. No tottakai! :D Ei muuta kuin mietintamyssy paahan ja kukkaketoa peliin niin tyynyn kuin piponkin muodossa. :D

   Poista
 3. Ei sukkahousuja eiiiii! En suostu pitämään niitä. piste.
  ihana kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuva ei ole ihan syyskuulta. Hiukan haikeana sitä katselen.

   Poista
 4. No eihän nyt vielä villapipoja... Minä täällä hinnoittelen kirppikselle vaatteita ja toiveikkaana laitan vielä kesävaatteita ja t-paitoja mukaan kassiin! Kyllä ne vielä menevät kaupaksi, kun lämmintä piisaa ensi viikollakin!

  Kukkaketo kuulostaa oikein passelilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne menevät, tuleehan se kesä uudestaan!

   Poista
 5. Joo, tehdään kukkaketoja kaikkialle, niin selvitään talven valkeudesta! Ehkä ne toimivat ihan yhtä hyvin, kuin kirkasvalolamput? Tai ehkä yhdistämme valo ja väriterapian?...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit teidän kanssanne, tässähän kohta innostuu kukkapipoista ja vaikka mistä. Minä ihan vaan tyynyä ajattelin ja nyt on vaikka mitä mielessä! Kirkasvalolamppukin!:D

   Poista
 6. Niin, se onkin jännää, että kun syksy saapuu, niin kansa pukeutuu mustaan/harmaaseen/ruskeaan. Kun sen sijaan juuri pitäisi käyttää VÄREJÄ!!! ..kaiken harmauden keskellä...
  Syys-lokakuu on kyllä luonnossa ihan kaunista aikaa, kaikkine ruskan sävyineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on, se on totta. Minun silmiini kulahtanutkin näyttää nätiltä, joten ruskankin jälkeen piisaa ihasteltavaa. Pelkään, että olet oikeassa myös värien käytön suhteen, mutta vähänpä niitä tulee loppusillaan pidettyä.

   Poista
 7. Mahtava vastaisku!

  kaiholla ajattelin tänään, että kohta on taas vaikea saada hyvää kuvaa, kun valo vähenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi vain ehtiä suunnitella ja valmistaa se vastaisku..:D

   Poista
 8. Kuvia vastaiskusta vaaditaan sen valmistuttua. Haltiapolulla on meneillään projektit villahousut ja joululahjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee, jahka ehdin ommella.:) Joululahjaprojketit tähän aikaan herättävät minussa aina valtaisaa kunnioitusta.

   Poista
 9. Voi katosikohan se mun kommentti, kun enää tiedä yhtään miten tämä meidän oikkuileva nettiyhteys toimii, voi olla että katosi, no joka tapauksessa tämä kukkatyynyvastaiskuajatus, otit sen nyt puheeksi kyllä just sopivaan aikaan, koko viikon olen takkuillut kaiken epäonnistuvan ja pieleenmenevän ja takkuilevan kanssa, mutta sehän täytyy johtua pelkästään siitä että olin kadottanut kukkatyynyajatuksen. Nyt eteenpäin vain, kukkatyynyt here we come!!! (ps. onko sulla jo näkemystä, millainen siitä muotoutuu...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla muita näkemyksiä ole, kuin että tilkuilla mennään todennäköisesti. Värit ja muut selvinnevät, kunhan nostan tilkut pöytään ja rupean miettimään. Mutta nyt kun on syksy, niin jotenkin tekisi mieli ihan sellaisia runsaita ja satoisia sävyjä. En vain ole varma, onko mulla semmoisia. Joitakin vanhoja liinoja olisi, mutta valkoinen ei nyt kauheasti potkaise. Ja venäläisiä huiveja olen kerännyt - raskisinkohan leikellä sellaisia.

   Poista