14.9.2013

Laiskana

Ensimmäinen joutilas päivä pitkään aikaan. Lyhyeksi jäänyttä aamullista siivousvimmaa lukuunottamatta olen vain laiskotellut. Olen miettinyt sitä kukkatyynyä. Rehellisesti sanottuna hieman tilkkutäkkiäkin. Niin ja sitä olen ihmetellyt, miten nopeasti ihminen taantuukaan neulojasta (tai virkkaajasta) sellaiseksi, että hädin tuskin muistaa koskaan mitään langalla tehneensä. Ja miten nopeasti voi paa tyhjentyä ideoista! Ne karkaavat kuin lehdet puista.


Ulkona on yhtä aikaa kesä ja syksy. Huomenna taidan viettää kukkasipulipäivää.

14 kommenttia:

 1. Täälläkin on vietetty aivan joutilasta päivää.
  Tehtävää olisi ollut vaikka kuinka. Töihin liittyviä (tämä syksy, juu nou), villatakin viimeistelyä (tai no pari kierrosta hihoihin vielä ja sitten voisi viimeistellä) ja voisi sitä vihdoin siivotakin...Sen sijaan olen tehnyt kirjaimellisesti ei mitään. Taisin tiskata ja keittää kahvit ja käydä kahvilassa ja ruokaostoksilla (ostamatta juuri mitään, kun ei huvittanut yhtään mikään). Toisaalta, näitä päiviä tarvitsee...ei sitä muuuten jaksaisi. Odotahan vain, niin ideoita alkaa putkahdella ja puikot ja koukut kutsua, niin ainakin toivon.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OP: Tuntuu, että mitä enemmän tekee, sitä enemmän syntyy myös ideoita. Tekeminen tavallaan ruokkii tekemistä. Nyt kun tuli "pakollinen" muutaman viikon tauko aktiiviseen käsitöiden tekemiseen, onkin yhtäkkiä ihan pöljänä. Hyvä, että neuloa osaa. Kunhan rupeaa työhomma tasaantumaan ja löytyy se tuttu rytmi, niin käsitöillekin varmaan taas jää enemmän aikaa, toivottavasti. Jospa laiskottelusta on hyötyä - meille molemmille.

   Poista
 2. Joskus on hyvä tyhjentää pää, että sinne mahtuu taas uutta. Ne vielä toteuttamattomat ideatkin nuhjaantuvat päässä pyöriessään, välillä pitää tuulettaa ja päivittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanot jotenkin niin viisaasti. Ja lohduttaakin tuo tässä tilanteessa. Minäpä koetan ajatella niin, että ne karkuun juosseet ideat ovat vain kirkastumassa jossakin ja kun aika on kypsä, ne hupsahtavat takaisin päähäni. Tuleehan puuhunkin uudet lehdet.:D

   Poista
 3. Kuulostaa niin tutulta!! Sen vuoksi olenkin alkanut kirjoitella pikkuvihkoon ideoita/suunnitelmia, niin sitten voi tarvittaessa vilkaista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehtaanko sanoakkaan, mutta mulla on semmoinen vihko myös. Mutta olen hukannut senkin. Se katosi samaan aikaan niiden ideoiden kanssa!:D

   Poista
 4. Inspiraatio on vähän semmonen tuulella käyvä. Suuttuu herkästi ja katoaa jos ei saa ääntään kuuluville. Ja välillä käskyttää nin ettei perässä pysy. Kaikenkaikkiaan hankala tyyppi vaikka odotettu vieras onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, allekirjoitan joka sanan, minkä sanot. Olen huomannut, että nämä työnaloitukset pukkaavat olemaan meikäläisellä niin massiivisia, etti päähän mahdu vähään aikaan oikein muuta. Tulee ikään kuin pakkotauko. Joinakin syksyinä inspiraatio on kadonnut totaalisesti ja sitä on haettu sitten pitkin talvea. Nyt on sikäli hyvä tilanne, että neulotuttaa kyllä, mutta jos ei tuota kesken olevaa pontsoa nyt tuossa olisi, niin en varmaan tajuaisi yhtään, mitä piti tehdä. Siinä on hirmuinen kontrasti johonkin elokuun alkuun, kun tuntui että ideaa pukkaa solkenaan. Ollaan luottavaisia.

   Poista
 5. Jestas! Kukkasipulit, hyvä kun muistutit, vielä ehdin mainiosti, kunhan päätätän värit. Olen vähän ailahtelevainen niiden suhteen ja sitten kuitenkin tahtoisin jotain yhdenmukaista väriskaalaa. Mitäpäs siellä maahan kätketään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut hieman hankaluuksia päättää, kun pari isoa penkkiä on pakko kaivaa keväällä ylös ja laittaa juurimatto niiden alle. Mietin ensin, että kehtaanko laittaa sipulikukkia niihin ollenkaan, mutta sitten tajusin, että voinhan kaivella vasta kun ovat kukkineet. Jes! Lumikelloja paria erilaista sortimenttia, krookuksia ja valkoisia tulppaaneja, kirjopikarililjoja ja pallolaukkaa noin niinkuin aluksi. Muistinkohan kaiken?:)

   Poista
 6. Ja silloin kun ei ole inspis päällä on ihan turha rueta mitään tekemään. Ei tasan onnistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan jos se tulisi kun oikein vääntäisi?:D

   Poista
 7. Herranen aika, kun kuulosti tutulta!! Mulla ois tuolla vaikka mitä juttuja kesken ja ihania lankoja, joista aloittaa uusia, mutta kun mikään ei puhuttele mua! Eikä ole muka aikaa.. pitäiskö sitä vaan pakolla aloittaa jotain tuttua, niin sais oikean moodin päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kannattanee kokeilla? Mulla on lähipäiviksi vielä kovasti töitä, mutta sitten helpottaa vähäksi aikaa ja silloin - meinaan neuloa!

   Poista