8.9.2013

Alive and kicking

Minulla mitään sanottavaa ole. Paitsi että semmoinen pari viikkoa vielä mennään tukka putkella ja sitten ehkä rupeaa asiaa löytymään taas tännekin asti. Toki olen koettanut ravistella itseäni välillä irti leipätyön teemoista vaikkapa kuvan kaltaisilla shokkiostoksilla. Puolustaudun sillä, että se oli euron kerä (otin peräti kaksi) ja että en aio tehdä siitä sellaista hörhelöhuiviä, vaikka se juuri sitä itseään onkin.


Alemmassa kuvassa käsityö, joka etenee tällä hetkellä parhaiten. Jesarista (Cascade 220) ja Noro Kureyonista pitäisi joskus tulla jotakin tällaista. Ei tosin ihan samanalaista, sillä en jaksanut innostua mallin kolmioista. Kokeilen korvata ne ensin hunajakennolla ja jos se menee äitiinsä, niin tiedä vaikka kirjoneuletta sitten.

Niin ja kukkatyynyynkin palaan varmaan vasta kuun lopussa. Tulossa on myös postaus runkoruusun talvettamisesta, koska sitä muistaakseni keväällä kysyttiin.

20 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla odotan, mitä teet tuosta hörhelöhuivilangasta. Ne huivit ei iske yhtään, vaan tuo siun kerä näyttää kyllä houkuttelevalle pampuloineen päivineen :)
  Virtaa arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä tiedä vielä. Tai siis tiedä tietäväni, mutta saattaahan se jokin alitajuinen tarve olla, kun tuommoisia tuli hankitua.;)

   Poista
 2. Vai että röyhelölankaa...koitan suhtautua tähän kannustavan positiivisen uteliaasti. Kerro ihmeessä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Siinä oli vaan niin kivat värit ja tuumasin, että pakkoko se niitä huiveja. Pitää nyt miettiä vähän.

   Poista
 3. Tavoitteena olisi ensimmäistä kertaa yrittää talvettaa runkoruusua. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vinkkini on se, että upotetaan kukka talveksi multiin. Tulossa tarkemmin, jahka ehdin.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen tuo alemman kuvan linkki - ei kyllä minullekaan iske nuo kolmiot. Ollenkaan. Karkkivärit tuossa langassa, ehkä kuitenkin aivan liikaa tavaraa huiviin.

  Kudotuttaisi, mutta lukukauden alku lisähommineen sekä työmakalla saatu niskajumi, joka aiheuttaa huimausta, on aika raadollinen kombinaatio kutomista ajatellen...Olotila ei ole edes niin positiivinen kuin sinun otsikossa.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi saada neule valmiiksi pian, jotta siitä olisi jotain iloa. Se on selkeästi välikausineule; ei tommoinen talvitakin alle mahdu. Tuota röyhelölankaa käytän varmaan lasten vaatteisiin tai voisiko tuota virkata/neuloa sellaisenaan - saa nähdä. Harmi vaivaojasi. Lepoa ja hierojalla käynti, auttaisivatko ne?

   Poista
 5. Sinähän olet ihan mestari lampun varjostimien saralla, siitä sitten pampulahuivilankaa reunoihin roikkumaan ja en olisi vakuuttunut tyylikkyydestäsi neuleidenkin saralla, saattaisin ehdottaa ponchoon pampulareunusta. Ainakin tuo kerä saa villit visiot liikkeelle. Mutta vakavasti ottaen tuossa kerässä on kyllä herkkuvärit.

  Ehkä joskus kerroinkin huvituksestani kun erään kuorokeikan jälkeen samaan pöytään istahti neljä mummoa, joilla oli kaikilla kaulassa röyhelölankahuivi. Ihan tyylikkäitä rouvia olivat, mutta niin monta röyhelöhuivia yhdellä kertaa oli minulle hitusen liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Röyhelöhuivit ovat kyllä olleet totinen hitti! Niin paljon niitä näkyi yhteen aikaan ja saattaa näkyä vieläkin. En oikeastaan ihmettele huivin suosiota nyt, kun hieman tutustuin tuohon lankaan. Huivin täytyy olla todella helppotekoinen ja siitä varmaan saa tottumattomampikin onnistumisen elämyksiä ja pontta haastellisempiin käsitöihin. Maku- ja tyylikysymykset ovat sitten toinen juttu.;) Ja kylläpä sinä minut tunnet hyvin; lampunvarjostinta tuli nimittäin jo mietittyäkin. Mutta puuttuu edelleen se tarpeeksi iso lampunvarjostin!

   Poista
  2. Voi iiks, huomasin että tuolta puuttuu aika oleellinen jos-sana. Siis jos en olisi vakuuttunut tyylikkyydestäsi, niin ehdottaisin...Niin ja mitä röyhelölankoihin tulee, niin voisin oikeastaan nähdä itsekin tekeväni sellaisen jos vain jostain löytyisi kokovillaista lankaa.

   Poista
  3. Ei hätiä mitiä, kyllä minä sen ymmärsin noin, kuin mitä nyt kerrot.;) Villahörselöhuivi? Virkkaamalla varmaan syntyisi ilman varsinaista hörselölankaakin?

   Poista
 6. Yritin virkata ja neuloa röyhelölangasta tasoa. En onnistunut. Onnistuisikohan ympyröb virkkaaminen?
  Ravelryssä näin niistä tehdyn pikkutytöille hameita
  t. MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoisen hamosen minäkin olen nähnyt ja se oli ihan jees. Kiinnostavaa tuo sinun kokemuksesi taso-ongelmista. Tämän asian kanssa ei ole kiirus, joutaa tässä miettimään ja testaaman.

   Poista
 7. Hui ku mie säikähin että nyt se on hurahtanu frillahuiveihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en minäkään ihan kaikesta innostu.:D Värit olivat kivat ja tuumasin, että kahden euron panostus ei ole ihan kaamea.

   Poista
 8. Aikas ihanan näköinen huivi tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, vaan kun en vielä tiedä, mihin tuon käytän! Maailma on langan suhtaan aivan avoinna.:)

   Poista
 9. Voi miten lohdullista huomata että joku muukin on heikkona hetkenä mennä pamauttanut ja ostanut trendihuivilankaa. Meinaan ite yritän kovasti keksiä miten perustella oman ostokseni (jotain Teeteen pitsiverkkohuivilankaa... huh.) mutta puolustaudun sillä että silloin oli tosi lämmin heinäkuun päivä ja väri oli ihana. ehkä siitä saa taiottua jotain pidettävää kuitenkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole älytöntä? Oikeastaan en tosiaankaan tarvitse moista, mutta kun väri oli jotenkin niin syötävä.:D Nyt saa sitten nyrjäyttää aivonsa, kun miettii, mitä tuolla tekee.

   Poista