2.8.2013

Vaihteeksi mustaa

Palataanpa takaisin oikeaan päiväjärjestykseen. Kuvissa minulle hivenen tyypillisempää sävytystä, kuin mitä olette viime aikoina tottuneet täällä näkemään. Johan tämän blogin nimikin kertoo, ettei täällä normaalisti väreissä kylvetä.


Muistaako joku tämän? Purin taulun osiin ja kirjontatyöstä tuli osa tuolin verhoilua. Olisin halunnut koko istuinosan peittyvän noista kirjontatöistä, mutta en ole koko kesänä onnistunut löytämään mustapohjaisia, tietyn sävyisiä ja ennen kaikkea asiallisen hintaisia tauluja. Homma on vielä kesken, mutta ajattelin jo vilauttaa, mitä täällä oikein tehdään. Testauksen alla on, josko tuota tuolin selkänojan istuinmukavauutta voisi jotenkin parantaa. Virkkaustyö liittyy siihen.

Mutta nyt ei sada, joten tämä täti taitanee viettää viikonlopun ulkosalla maalaustöissä.

17 kommenttia:

 1. Jääkarhu: Kiitos. Se jää tuommoiseksi, jos pitsiviritys menee pyrstölleen. Eiköhän tuo viikonlopun aikana ratkenne.

  kahviKaneli: Kiitos! Vaan olisihan se ollut komia, kun koko istuin olisi ollut kirjottu. Voisin vaikka lyödä vetoa, että nyt niitä alkaa löytymään, kun en enää tarvitse.;)

  VastaaPoista
 2. Mä ostin keväällä tuon samaisen virkkaus opuksen joka sinulla on tuossa kuvattuna kirpparilta.(3 euroa) Selaillut olen sitä kovasti, mutta lukihäiriöselle ihmiselle noi mallit ei ole oikeen avautunut vielä. Mutta ihanaa katsoa sinun virkkauksia ja ideoita. Et voihan noita malleja tehdä muustakin kuin kalalangasta :D

  VastaaPoista
 3. Aniat: Minulla on hieman samaa vaivaa. Virkkausohjeet aukeavat minulle yleensä parhaiten kuvista, siksi joksus esim. japanilainen virkkauskirja saattaa olla "helpompi" kuin kotimainen. Näissä Mary Oljen opuksissa on hyvät kuvat valmiista työstä, niistäkin voi yrittää tihrustaa ohjetta. Tämä kukka on tosi helppo. Ja joo, kalalangasta en ole vielä koskaan virkannut.;)

  VastaaPoista
 4. Hieno tuo taulu istuimessa, vaan mitenkähän kestää istua?

  Kuningatar Annan pyörylöitä; noita olen tehnyt. Kalalangasta. vaan se yhdistäminen otti päähän (olin silloin teini-ikäinen) ja ne jäi yhdistämättä. Pitäisiköhän yrittää uudelleen? Torkkupeitto?

  Itse tykkään piirretyistä kaavioista, mutta virkkailen kyllä ihan liinastakin mallia katsoen.

  OP

  VastaaPoista
 5. OP: Kestävyystesti tulee tehtyä vasta käytön myötä, joten se jää nähtäväksi. Ei tämä mikään työtuoli ole, joten kaikista kovimmalle käytölle se ei tässä taloudessa joudu. Minä nostan hattua kaikille, jotka virkkaavat palaset ensin ja liittävät ne yhteen ensin. Minulla ei sinni sitä kestäisi. Olen tähän astisessa elämässäni virkannut kaikki palaset yhteen sitä mukaan kun työ etenee. Nyt tosin tekisi yhtä peittoa mieli, missä pitäisi hitusen enemmän suunnitella sävyjä, joten voihan se olla, että siihen yhteenliittämishommaan joudun vielä minäkin.:)

  VastaaPoista
 6. Onpa tosi upea!! Ja kukkia!!! Ja nyt aloin kyllä heti miettiä kolmea yhdessä romukuormassa näkemääni ristipistotaulua, niistähän voisi saada vaikka mitä....

  Mullekin tuli tänään mieleen maalausurakka ja olisi ulkosallakin terassin maalausurakkaa, mutta saapa nähdä mitä viikonloppu tuo.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. himalainen: Kukkia, kyllä! Se meidän kukkasuunnitelma sai kyllä aikaan kaikenlaista. Kukkaverhotkin. Ja nyt kyllä se ristipistotaulut pelastat, jos pystyt. Jossain näin semmoisista tehdyn matonkin. Mukavia myös sinne!

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva ruusutuoli! Minulla on samanlainen projekti menossa: punahilkka-kanavatyötaulusta on tulossa tuoliin istuintyyny, kunhan tuoli ensin on saanut vähän väriä pintaansa.
  Mukavaa maalausviikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 9. Uutar: Punahilkka! Ai, kun kuulostaa hauskalle. Siitä tulee varmasti hieno!

  VastaaPoista
 10. Kyllä, joku kuri ja järjestys se on hyvä olla kaiken tämän väririehumisen jälkeen! Ilo-takki tuli eilen valmiiksi ja siippa sanoi että aika hippi...

  Taidamme täälläkin siirtyä yksivärisiin elementteihin. Tuolinpäällinen on kiva. Pikkukuvasta luulin että se on tehnyt kirjotut kämmekkäät :)

  VastaaPoista
 11. Soile: Haluaisin tehdä semmoiset kirjotut kämmekkäät ja suunnitellutkin olen, mutta projektijonossa ei juuri nyt ole tilaa. Tuo tuoli loppuun, maalausjutut ja sisäremonttiakin olisi ainakin kahdelle huoneelle. Ja isompia neuleita olisi... Ehkä sitten loka-marraskuussa, kun pää on kaikesta tyhjä eikä enää ole idean häivääkään mistään, voisi tehdä kämmekkäät. Ja nyt kun ollaan hillitysti hetki, niin sitten kun marraskuu sammuttaa valot, voi taas hippeillä sielunsa kyllyydestä? Takista kuvia!!!!

  VastaaPoista
 12. Voi elämä miten upea tuoli. Nyt vasta harmittaakin, kun en ekrran monta vuotta sitten ostanut kukkakaalia esittävää kirjottua tyynyä kirpparilta. Siitä olisi tullut maailman (toiseksi) hienoin tuoli.

  VastaaPoista
 13. Rinna Pitsiunelma: Sanopa muuta, olen miettinyt itsekin kaikkia niitä aikoinani ohittamia kirjopistotöitä... Nyt niitä ei löydy asialliseen hintaan enää mistään. Snif. Kukkakaali olisi ollut hieno. Kaffe Fassettilla on kirjontakirjassaan muuten ohje just sellaiseen, jos meinaat ruveta vallan kirjomaan.

  VastaaPoista