4.8.2013

Pitsitaivas

Ostin elämäni ensimmäisen kokoon taittuvan sateenvarjon ja kylläpä se onkin heppoinen peli. Olen tähän asti harrastanut vain ja ainoastaan isoja ja kömpelöitä sateenvarjoja, jotka käyvät huonona päivänä vaikka kävelykepistä. Tässä iässä sellaisiakin päiviä voi tulla. Isoissa varjoissa ei edelleenkään ole mitään sen suurempaa vikaa; ajattelinpahan vain kerrankin olla moderni käytännön ihminen ja hankkia työlaukkuuni mahtuvan varjon. Kun kieltämättä semmoisessa perinteisessä herrasmiesvarjossa on kanteleminen.

Koska en edelleenkään ole järin ihastunut tuommoisen kokoontaittuvan varjon estetiikkaan, piti hieman tuunata. Onneksi muistin, että siinä siunatussa omakoppa-blogissa on tähänkin epäkohtaan tartuttu. Heti helpotti.


Varjo oli alunperin musta. Käytin kahta liinaa ja mahdollisimman edullista valkoista automaalia. Kuvissa kaksi ylintä ovat sateenvarjon alapuolelta otettuja ja alimmassa kuvassa pallolta näyttävä sateenvarjo kuivahtaa kotkansiipisaniaisten hellässä huomassa. Alin kuva on siis varjon päältä.

33 kommenttia:

 1. No voe elläimen käpälä! Aikas makea, melkein toivoisin sadetta että pääsisit tositoimeen tuon kanssa.

  Voi peijakas, nyt taas toivon etten olisi nähnyt tätä postausta...

  VastaaPoista
 2. Voi, mikä varjo! Ihan paras!

  VastaaPoista
 3. Uutistoimisto Anselmi: Eikö olekin! Tällä tavalla voi koristella vaikka mitä. Miehen kanssa jo mietittiin, josko auton kylkiin kanssa.:D

  Soile: No mutta kyllähän sullakin pitää saada! Pinkki-oranssi?

  Pohdiskelija: Tuli siitä tosi kiva. Mietin, onko mustavalkeana liian tylsä, mutta ehei - hyvä tuli!

  Tiina: Maalikauppaan sielläkin!:D

  VastaaPoista
 4. On hyvin chic. Saattaisin tehdä itsekin, paitsi, että ajatuskin automaalista laukaisee migreenin. OP

  VastaaPoista
 5. OP: Tämä on kuule sun juttu. Levität varjon pihamaalle ja laitat alle sanomalehtiä, ettei mene nurmi kumman väriseksi. Ostat automaalipurkin, jossa luvataan että maali on easy. Se leviää hyvin eikä tee valumajälkiä. Läiskit liinat avatulle varjolle tahi vaihdat aina liinan paikkaa, jos et raaski pilata monia liinoja. Ja sitten vaan siitä liinan päältä suhauttelet. Avot - se on siinä. Ei voi mennä pieleen.

  VastaaPoista
 6. Ihan huippu! Miekin kun tän näin, niin olis tehnyt heti lähteä sumuttelemaan :)

  VastaaPoista
 7. Vai minun juttu...öh tuli noi aikaisemmat askartelu-paskarteluni mieleen... Todennäköisesti olisin itse automaalissa yltä päältä... Se ei tuo automaali taida olla helposti poistettavaa?

  Jaa vai että miehesi innostuisi autoaan koristelemaan?

  OP

  VastaaPoista
 8. Aivan Ihana!!Ja tiedätkös,minun piti toteuttaa tuo juurikin sama idea...ehkä joskus vielä :)

  VastaaPoista
 9. Peppi: Eikös vain? Maalia jäi ja täällä hieman mietin, että mihinkäs sitä voisi sumutella..

  OP: Kyllä onnistuisi! hieman täällä on ideoitu, juu, mutta auto on vielä ideoiden tasolla.:)

  Marika: Syksyn sateisiin ehtii hyvin.;)

  VastaaPoista
 10. Aiai, tuotahan katselee ihan ilokseen aurinkoisellakin säällä :D

  VastaaPoista
 11. Emma: Jos perustaisi sellaisen entivanhasen päivänvarjon?

  VastaaPoista
 12. Jestas kuinka hieno! Mä en ole oikein koskaan käyttänyt enkä kai sitten tarvinnutkaan sateenvarjoja mutta noin hienoa voisin kyllä alkaa mukanani kanniskelemaankin, jos vaikka se sade sattuisi yllättämään...?

  VastaaPoista
 13. Naurattaa, kuinka samankaltaisia nämä puuhastelumme tänä kesänä ovatkaan... Tosin sateenvarjoa en ajatellut tuunata (ainakaan vielä) vaan haalistuneen vanhan aurinkovarjon, jonka aioin jo heittää mäkeen mutta Virpin sateenvarjotuunaukset saivat miettimään että somat pitsikuviot voisivat antaa lisäaikaa päältä harmaalle ja alta vihreälle varjolle. Saapas nähdä millainen siitä kokeilusta tulee.

  VastaaPoista
 14. Kyllä on hieno, niin tämä kuin alkuperäinenkin! :) Eiköhän automaali siinä murentumatta ja taittumatta kestä, kun kerran autoissakin... Mutta kerrotko sitten joskus, kun on käyttökokemusta, että säilyykö maali siistinä. :)

  VastaaPoista
 15. Kaardemumma: Ihan tässä melkein odottaa sadetta.;)

  Tuija: Kylläpä me ollaan samikset! Jatkuukohan tämä vielä syksyynkin? Voitaisiin melkein huvin vuoksi jo verrata to do -listaa.:D

  Pitko: Ilman muuta kerron. Varjo pääsee testikierrokselle!

  VastaaPoista
 16. Anna S: Upee ja Nopee. Kaksi isoa plussaa.

  VastaaPoista
 17. Pinkki-oranssi, nyt kyllä pistit pahan! Ja mulla ei edes ole sateenvarjoa.

  VastaaPoista
 18. Soile: No vaan sitten! Ja kun pihalla sumuttelet, niin voisit ystävällisesti testata vaikka puutarhakalusteisiinkin. Mulla on pihalla maalaus- ja remppahommat kesken, minä en vielä pysty. Kun ei ole kalusteiden pintakaan vielä valmis. Ajattelin, että voisin ruukutuspöydän tai puusohva vielä sumutella..

  VastaaPoista
 19. Minen ala, haluan tuomosen myös! Taas. :-D Sitten kun oot tuota testaillu käytännössä, laittasitko tänne palautetta tuon maalin kestävyydestä?

  VastaaPoista
 20. Sirpa: Laitan, kyllä. Mutta itse olisin kyllä hyvinkin luottavainen koska a) tuo on AUTOmaalia. Siis onhan sen kestettävä. Ja b) Siiran Virpi, jonka blogista tämä idea on, on tehnyt näitä kyllä aiemminkin kuin tänä kesänä, ja jos hän tekee näitä alati lisää, niin luulisi hänellä olevan hyviä kokemuksia. Virpikin käyttää nimenomaan automaalia. Eli miten musta tuntuu, että sulla kannattaisi jo tämän syksyn sateille tempaista varjo eli pari?:D

  VastaaPoista
 21. Sait justiinsa ylipuhuttua. Ja voitko kuvitella, Säästökuopassa oli MONTA eri väristä automaalia! Voinet itse kuvitella loput...:-D

  VastaaPoista
 22. Sirpa: Kuulostaapa hyvältä! Ja nyt sitten odotellaan, minkäläisen ilotulituksen sinä siellä maaleillasi järjestät!

  VastaaPoista
 23. No voi WAU! Multakin löytyis niitä pitsiliinoja...

  VastaaPoista
 24. Susanna: Otahan sinäkin liinat käyttöön!

  VastaaPoista
 25. Hepsi: Kiitos! Odottelen täällä edelleen KUNNON sadetta, että pääsisin testaamaan.

  VastaaPoista
 26. Laura: Tiedätkö, että se lakkasi enemmälti satamasta heti, kun sain varjon valmiiksi.

  VastaaPoista
 27. kiinnostaisi tietää pysyikö automaali aurinkovarjossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjo oli viime syksyn ihan normikäytössä ja pysyi hyvin se maali. EI mitään ongelmaa. Nyt keväällä ei ole ollut vielä käytössä, mutta kävin aukaisemassa varjon ja kyllä se ihan samalta näyttää talvisäilytksen jälkeen. Rohkaisen kokeilemaan.

   Poista