24.8.2013

Koukku naulaan

Tuntuupa hyvälle. On nimittäin varsin vahva fiilis siitä, että yhden yhtä kukkaa ei tarvitse enää Puro-langasta virkata. Voin jäädä tästä asiasta eläkkeelle ihan rauhassa. Minä huovutan loput langat palloiksi. Vai onko joku huovuttanut lapasia Purosta? Langat saattaisivat riittää yhteen pariin.


Kuvissa tytär ja tyttären uusi kietsu. Menee kolmesti kaulan ympärille ja söi vähän yli kolme kerää Puroa. Koukku oli seiskan ja mallina edelleen se Omakoppa-blogin kukkanen. Niitä vain peräkkäin niin monta, kuin kukanenkin haluaa ja sitten kiinteitä reunaan. Kostutus, pingotus ja menoksi.

Nyt on jotenkin villi ja vapaa olo.

28 kommenttia:

 1. Huovutin itselleni kintaat Purosta viime talvena ja ovat kyllä palvelleet loistavasti. :) Mukailin Novitan sivuilta löytyvän Huopaset-lapasten ohjetta ja lisäsin tarvittavan määrän silmukoita saadakseni samat leveysmitat kuin ohjeessa. Huovutin lapaset käsin, koska niiden pesukoneeseen lykkääminen epäilytti. Mikäli langat vaan riittävät, niin suosittelen kokeilemaan. Ovat mahtikäsineet kovilla pakkasilla ja värityksensä puolesta piristävät päivää mukavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! Saatan kokeilla tuota. Kiitos! Jos langat eivät riitä aikuisen kokoon tai tulee huovutettua liikaa, niin onneksi on noita lapsia.;)

   Poista
 2. Voisi siis päätellä että siellä on oikea voittajafiilis! Mutta pidä nyt ihminen varasi ettei sitä Puroa nyt enää hyökkää jostain kulman takaa, silleen puolihuolimattomasti.

  Niin ja sanoinko jo että tuo kauluri näyttä mellevälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voittajafiilis -kyllä! Ja kaulurista tuli hyvä. Jos yhtään jaksaisin virkata Puroa enää, tekisin itsellenikin, mutta juuri nyt on hieman semmoinen EVVK-olo.

   Poista
 3. Aikamoisen kasan värikästä ootkin Purosta loihtinut. Hienoja.

  Ei muuten yhtään hassumpaa nimenomaan virkkauslankana. Mulla on siitä hyviä muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikästä, juu. Aika jännä, että sitä väriä on todellakin tullut, vaikka siviilissä olen enimmäkseen musta-valko-harmaa-khaki-sävyinen. Ja muistan, että olet virkannut Puroa. Ne varhaiset virkkaamasi hahmothan olivat Puroa, eikö?

   Poista
 4. Oikein kiva kietsu, toivottavasti tyttäresi tykkää. Onkos ne Purot loppu jo? Onhan noita kukkamalleja muitakin, jos itsellesi haluat, ja vähän hm harmaammasta, jos olen värimaailmasi oikein ymmärtänyt. Tosin tämän kesän saldosi todistaa jotain muuta. Saisiko siitä Kuningatar Annan pyörylästä virkattua neliötä jotensakin? Tehdäänhän siitä kaitaliinaakin.

  Minulla tullee kutomisessa kohta raja vastaan, etenkin kun kaikenlaista on tehty, pitsiä, kirjoneuletta, parmikkoa, kirjoneuletta, jakkuja, kirjoneuletta, sukkia, kirjoneuletta...parin viime vuoden aikana... paitsi liukuvärjätystä (Purosta) mitään (pipoja,rastapäähineitä tai lapasia en käytä) - oliskohan ompelun vuoro kohta? Se sopii jotenkin opetushommien lomaan hyvin. Virkattu on peittoa, verhoa liinaa, ettei oikein sitäkään nyt. Ja kirjoin viime uutena vuotena aivan tarpeeksi. En enää halua kylppäriin tekemään käsitöitä...

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjominen näyttäisi kyllä fiiniltä esim. tenttitilanteessa, kun tarttuisit kirjontakehykseen ja pistelisit menemään. Tai hanki värttinä? Sitten on taas, mitä neuloa, kun into palaa. Ompelua olen miettinyt minäkin, mutta mikähän ihme siinä on, että se ei kanna ajatusta pidemmälle kuin pakkotilanteessa. Lasten vaatteita saan korjattua, kaikki muu on valtavan aloituskynnyksen takana. Mutta yritä sinä - jospa se lähtisi!

   Poista
 5. Minä tein joskus Purosta lapaset ja huovutin koneessa. Ihan toimi huopasen lailla, ohjekin taisi olla se huopasen ohje. Ja sen käytösvertailun osaan sanoa, koska se puro loppui, ja tein peukalot huopasesta. Ihan hyvän tuntuist tuli, mutta kamalan väriset :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se väri. Mullakin tuossa jotain vauvankakan väristä retro-sävyä enimmäkseen jäljellä... Saattaapi olla, että pyörittelen joulun alla kuusen palloiksi loput Puroset.

   Poista
 6. Tuli kyllä todella kaunis huivi! Näköjään on yksi kohde, johon purolangat kelpaavat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulutuskestävyys kiinnostaa kovasti. Virkattuna Puro on kestänyt, neulottuna pintana se on ollut kokemukseni mukaan aivan luokaton lanka. Nämä kukkajutut ovat virkattuja, mutta suurella koukulla kun on löysää pistellyt, niin saapa nähdä, miten käy. Joku kehui Puron huovoutusominaisuuksia, siksi mietin, että jos tuosta lopusta saisi edes jotain säällistä aikaan.

   Poista
 7. Kohti uusia haasteita siis! Minä en millään jaksaisi toistaa yhtä kuviota ja siksi jäävät palavirkkaukset tekemättä.

  VastaaPoista
 8. Jokke: Sinä oletkin luova ja innovatiivinen ihminen! Miten minusta tuntuu, että minä pyörin nykyään yhtä ja samaa kehää näissä käsityöasioissa. Jotenkin ihan jämähtänyt. Mutta kukkia en virkkaa vähään aikaan, hittolainen.

  VastaaPoista
 9. Onnittelut: hieno työvoitto Purosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikkeen hulluuteen sitä innostuukin.;)

   Poista
 10. Kaunis kietsu siitä tuli!
  Minä löysin 3 kerää musta-harmaata Puroa parakista. Mietin tuota huovutettu lapas- asiaa ja kommenteista taisi löytyä apu.
  Oikein tosi lämpimät päälisvanttuut voisivat tulle tarpeeseen. Toisaalta ehk' ne taipuisivat palloiksi. Jätän ajatukset hautumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kumman värisiä nämä loput kerät, kovin tyylikkäitä lapasia niistä ei varmaan saa. Mustavalkoharmaa kuulostaa paljon paremmalta!

   Poista
 11. Susanna: Kiitos. Puikoilla on nyt harmaata. Ehtisi vain neuloa.;)

  VastaaPoista
 12. Susanna: Kiitos. Puikoilla on nyt harmaata. Ehtisi vain neuloa.;)

  VastaaPoista
 13. Haa, onnea purotulvan patoamisesta! Hauska kietsu :)

  VastaaPoista
 14. Olen kutonut Puroista lapasia ja huovuttanut ja oikein kauniita tuli! Tein 2 kerroksen raitoja, kahdelta kerältä. Suosittelen.

  VastaaPoista
 15. Emma: Kiitos! Täällä on sen verran hoppua, ettei käsitöihin ole päässyt kiini ollenkaan. Kohta on sen verran pahat vieroitusoireet, että Purokin jo kelpaisi. Yritin neuloa bussissa tänään hiukan vaikeampaa pintaa eikä siitä hyvää seurannut. Että virkatakko sitten taas jotain neliötä?

  Tiiti: Ahas, sinä kannustat! Raidottaminen olisi varmasti viisasta, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 16. Emma: Kiitos! Täällä on sen verran hoppua, ettei käsitöihin ole päässyt kiini ollenkaan. Kohta on sen verran pahat vieroitusoireet, että Purokin jo kelpaisi. Yritin neuloa bussissa tänään hiukan vaikeampaa pintaa eikä siitä hyvää seurannut. Että virkatakko sitten taas jotain neliötä?

  Tiiti: Ahas, sinä kannustat! Raidottaminen olisi varmasti viisasta, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 17. Ihania neulekuvia taas!
  Itse olen neulonut Purosta huovutetut lapaset, ja tasan kaksi kerää niihin meni. Neuloin peukalon kerän toisesta päästä, jotta sain kärkeen käytettyä langan loppuun saakka. Huovutettuna se lanka parasta onkin, muuten nyppyyntyy kovasti...:/

  VastaaPoista
 18. Mirm: Sinäpä annoitkin hyvän vihjeen kokoasiaan: yksi kerä per lapanen.:) Saattaapi olla, että neulasen lapaset!

  VastaaPoista
 19. Mirm: Sinäpä annoitkin hyvän vihjeen kokoasiaan: yksi kerä per lapanen.:) Saattaapi olla, että neulasen lapaset!

  VastaaPoista