2.7.2013

OutiMobiili

Kivalta se näyttää. Ja kevyeltä. Mutta ei se sitä ollut, ehei. Meinaisin nyrjäyttää nuppilihakseni miettiessäni, miten hiivatissa suojat saa kiinni fillariin niin, etteivät virkkaukset takerru kettinkeihin, pinnoihin ja mihinkään. Siinä vaiheessa, kun vihdoin keksin, olin toiminnan naisena ehtinyt jo purkaa, leikata ja ommella koneella ja tehdä vaikka mitä, jotta saisin suojan asettumaan säällisesti. Alussa se oli liian iso ja nyt se saisi olla kaiken pienentelyn jälkeen himpun verran isompi. Ensi kerralla olen viisaampi.


Malli: Skirt Guards by Just Do (Ravelryssä täällä). Periaatteessa tuommoisen virkkaisi ilman ohjettakin, mutta ajattelin päästä helpolla (toisin kävi). Itse ohje on selkeä, mutta olisi kannattanut hieman mittailla omaa fillaria ennen työhön ryhtymistä. Ohjeessa kukkia tulee 9. Jouduin poistamaan valmiista työstä kahden kukan verran leveyttä, jotta virkkuu ei sotkeutuisi kettinkeihin. Nyt jälkeenpäin ajateltuna pienennys saattoi olla turhaa työtä. Renkaan keskiosaan olisi voinut ehkä rypyttämällä kiinnittää enemmänkin verkkoa. Ensi kerralla otan verkon korkeudesta pois yhden tuommoisen pikkukukkarivin ja teen leveyden 8:lla isolla kukalla.  Se olisi varmaan aika bueno mun Monarkkiin.

Oikeastaan tämä oli aika hölmö projekti. Kun ei minulla ole hamosia eikä helmoja hulmuuteltaviksi, farkun lahjetta vain.

Edit. Niin, nämä olivat muuten niitä minun juhannuskukkiani.

53 kommenttia:

 1. Todella hieno!! Saa pyörä kivasti persoonallista ilmettä ja varmasti huomiota pyöräillessäsi.

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana! Heräsi myös kiinnostus, miten se kiinnittäminen onnistui.

  VastaaPoista
 3. No tuommoisen minäkin haluan! Upea :)

  VastaaPoista
 4. Aniat: Huomiota? Tuota en tullutkaan ajatelleeksi.. En ole niin huomion päälle.:D

  SuviL: Vitsit, kun olisi pyöräilytekninen sanasto paremmin hanskassa, mutta yritän silti. Olen kiinnittänyt suojat vain kahdesta paikasta: a) Suojat yhteen (niitä on siis kaksi palaa) ylhäältä lokasuojan päältä. Pujotin lankaa kappaleesta toiseen eestaas ylämitalla. Helppoa, kun virkkuussa on tuota reikää. b) Alaostasta kiinnitetty renkaan keskiodaan, johon tavarateline ja kaikki muukin on kiinnitetty mun mallissa. Siinä oli paljon rautaa, minkä ympärille kiristellä. Kun verkko on tarpeeksi tiukalla, se jää kauaksi renkaasta. Jos katsot kuvaa tarkasti, huomaat, että renkaan keskiosaan on vedetty suojan reunusta laajalle alueelle eri osiin kiinni. Ei ehkä tyylikästä, mutta toimii.

  VastaaPoista
 5. SuviL: Höh. Katsoin itse kuvaa, ja onhan siellä vielä kolmaskin kohta eli c) tuossa, missä suoja loppuu, olen sen loppuosan pyöräyttänyt jonkun metalliputken ympärille, kun muuten siinä olisi hulmunnut semmoinen viisi senttiä kangasta irrallaan.

  VastaaPoista
 6. Milja: Ei muuta kun hommiin. Puuvillalangat, mitä käytin ovat ihan normikokoa. Esim Novitan Tennesseetä ja Dropsin Safrania on noissa. Koukku taisi olla 3.0. Aloita alhaalta. Mulla oli 81 silmukaa, mutta ottaisin siitä ehkä 15 tai jotain sellaista pois, jos ryhtyisin suunnittelemaan omasta nupista.

  Pioni: Koeajo on vielä tekemättä, mutta luulen, että makea on kurvailla.:D

  VastaaPoista
 7. Onpa pahee! Kylla rouvan nyt kelpaa fillaroida pitkin raitteja oli sitten helmat tai lahkeet. :)

  VastaaPoista
 8. Vau, tää on kyllä niin hieno! Mulla on vaan afrikkalaisista kukista tehty satulan suojus, täytyy ehkä harkita tällaisen tekemistäkin..

  VastaaPoista
 9. Voi ällistys miten kaunis,jos tuo ei tuo näkijöilleen hyvää tuulta niin ei sitten mikään:)

  VastaaPoista
 10. Sattuipas.... sillä minäkin olen juuri väkerrellyt samanlaisten juttujen kimpussa. Mutta kyllä tuo sinun versiosi on kauniipi kukkasineen. Kiinnitysjutuissa taas kehuisin omaa tekniikkaani; otetaan muoviset helmansuojat(saa kaupasta, jos ei kuulu pyörän varustukseen) ja ommellaan virkatut niiden päälle!
  Kyllä nyt kelpaa ajella polkupyörälläkin.

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihana! Mulle kelpais, kun olen juurikin helmahulmuttelijapyöräilijä :)

  VastaaPoista
 12. Hiano! Hyvin voi somistaa ja rakentaa mobiilia vaikkei hamosia käyttäisikään. Persoonallinen menopeli saa olla farkkunaisellakin.

  VastaaPoista
 13. Ina: Kyllä kyllä! Pitää oikein tikusta keksiä asiaa, että pääsisi pyöräilemään.

  Emilia: Mätsäävät helmasuojat! Ehdottomasti!

  Kirsi: Näissä on semmoinen Jukka Poika -fiilis. Aurinko paistaa aina. Onhan siihen se biisikin: kato, kun mä rullaan, rullaan, rullaan..:D

  Tuija: Muoviset helmansuojat!!!! Voi mahoton, että menen pian kaupoille! Kiitos, Tuija!

  Minna: Helmahulmuttelija? Miten ihanasti sanottu. Lisäksi olet Hyvin Taitava Ihminen, joten kyllä sinä tämmöiset tekaiset käden käänteessä.

  VastaaPoista
 14. Rva Pioni: No niin minäkin ajattelin. Ja jos kovin tulee halu testata hulmuhommia, niin saahan noita. Hameita.

  VastaaPoista
 15. Minä olen jotakuinkin sanaton (ja sitä tapahtuu harvoin). Tommoisenkinko voi virkata?
  Hieno se joka tapauksessa on.

  OP

  VastaaPoista
 16. Onpa kerrassaan ihana! Nyt tunnistatkin pyöräsi pyöräparkista hyvin, muiden tavallisten seasta :) Pitäisi koristella omaakin pyörää jotenkin...

  VastaaPoista
 17. Pohdiskelja: Lankaa ja koukkua haeskelemaan, mars!

  OP: Näemmä tämmöisenkin voi. Nyt yhden suojan tehneenä olisi jo monta ajatusta siitä, miten tämmöisen voisi tehdä toisinkin. Kunhan maantiepöly ja muut kiisut tämän tärvelevät, niin pitää sitten ideoida toinen omasta päästä.

  virkattu lintu: Hyvä huomio! Onkin joskus hankalaa löytää omaa pyörää muiden joukosta.

  Tilli: Kiitos!

  VastaaPoista
 18. Upeata! Kelpaa todellakin hulmutella vaikka housunlahkeita ku on tommoset suojukset. Täällä on samantapainen projekti päällä, tosin superhitaasti etenee kun pitää ensin opetella virkkaamaan.... *nolostelee* :D

  VastaaPoista
 19. Oh, mikä kesälook!!! Rupesin pohtimaan auton pölykapseleihin samantapaisia...:D

  VastaaPoista
 20. ABSOLUTELY FANTASTIC:)
  MerjaUK

  VastaaPoista
 21. Kaunis on, ja minä heti jäin käytännön naisena miettimään, että kuljetatko lasta tarakalla silleen "vanhanaikaisesti"... Hih!

  VastaaPoista
 22. Siis WAU!! Varmasti saat katseita ja löydät oman pyöräsi! Omaan pyörääni en vois noin kaunista laitta, asun nääs hiekkatien varrella.

  VastaaPoista
 23. villafani: Sullahan on loistoprojekti siellä, jos sen siivittämänä oppii virkkaamaankaan. Eikä mitään nolosteluja; onhan se opeteltava, jos ei vielä lähde. Tsemppiä!

  sinisukka: Ihan loistoidea! Rupeappa virittelemään!:D

  MerjaUK: Kiitos!

  Nonna: Täällä ollaan niin pitkällä, että lapsenistuin irrotettiin tänä keväänä ja on nyt uutta omistajaa vailla. Mun pikkuisin ei mahdu enää tuoliin.:(

  Rouba Hyrskyn Myrskyn: No sitä puhtaana pysymistä mietin minäkin. Että minkäköhän näköiseksi tuo menee? Mutta katellaan ja koitetaan ajella siististi.

  VastaaPoista
 24. Mullakin on lastenistuin irrotettu viis vuotta sitten ja veilä on se kiinnitys mötikkä pyörän rungossa. Ja näyttää olevan sielläkin.
  Kun näihin pulleaksi pyöräiltyihin reisiin ei shortsit mahdu niin kesäisin hulmuutellaan helmoja.
  Pitänee alkaa allinosta kouluttaan.
  Sinne hiekkatien varteen vois koukuttaa hiekan väreistä. Torikeikalle värikkäämpää.
  M&

  VastaaPoista
 25. Oijoijoi! Nyt ei riitä sanat, aika sikaylihienomakea. Nyt kyllä hankit helmoja hulmuteltavaksi!

  VastaaPoista
 26. A-L: Kiitos!

  M&: Mötikkä on rungossa, juu, pysynee tuossa parhaiten tallessa.;) Jos keksisi nopeamman irrotus/kiinnityskonstin, suojia voisi viritellä muutamat lisää noin niin kuin vaihtelun varalle.

  VastaaPoista
 27. Soile: Meinaatko? Hameen? Äkkiseltään kovin villi aatos tuo.:)

  VastaaPoista
 28. Hame hame! Taikka mekko. Ei mitää lepattavalahkeisia housuja. Näen helposti sinut polvimittaisessa kesäisessä mekossa, jossa on kankaanvärinen vyö. Vihreässä värissä. Se mekko siis.

  VastaaPoista
 29. Soile: Vihreä polvimittainen mekko? Mistä ihmeestä minä nyt sellaisen tähän hätään hommaan... Onneksi pyöräilykautta on jäljellä, että ei tässä ihan jäniksen selkään ehkä kuitenkaan jouduttu.:D

  VastaaPoista
 30. No tulihan hieno! Ei ihan äkkiä tule tuommosta toista vastaan - niiiin ja kyllä miustakin tuolla pyörällä pitää nyt hameen kanssa fillaroida :)

  VastaaPoista
 31. WOW, enpä kyllä ois arvannut ikinä! hieno!

  VastaaPoista
 32. Peppi: No voi mahoton! Hameelle toinenkin ääni!:D

  Pikkusisko: Kiitos vain! Sulta syntyisikin varmasti villi helmasuojus, laitappa toimeksi. Tyyli on vapaa!

  emmi: No en ehkä itsekkään. Outoa tehdä jotain, jota ei ole ikinä livenä nähnyt, ei tiedä miten se asettuu ja asetetaan. Toinen tulisi helpommin.

  VastaaPoista
 33. Tuo on kyllä komein tuunaus pyörälle mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Satulansuojukset on tämän rinnalla ihan last season. Sitten seuraavaksi runkoa piiloon pylväsputkeen...

  VastaaPoista
 34. Laura: Kiitos!

  Merruli: Kieltämättä kävi jo mielessä vaikka mitä, mutta yritän hillitä. Sitähän on kuin huutomerkki liikenteessä, jos kovin riehaantuu.:D

  VastaaPoista
 35. Nyt menin sanattomaksi. Hyvä ihme miten hieno :D

  VastaaPoista
 36. Emma: No vaan minä en ole päässyt vielä pyöräilemään juuri ollenkaan. Höh. Auttaiskohan se, jos perustaisi sen hameen?

  VastaaPoista
 37. Emma: No vaan minä en ole päässyt vielä pyöräilemään juuri ollenkaan. Höh. Auttaiskohan se, jos perustaisi sen hameen?

  VastaaPoista
 38. WeirdRockStar: Pyörän kesämekko.

  VastaaPoista
 39. Wau! Ihana idea! Aivasn mahtava tuollaisella pyörällä ajella ympäri kyliä :)

  VastaaPoista
 40. Kesätuulia: Voi kunpa tietäisit, miten vähän täällä on pyöräilty! Kelit menivät kehnonlaisiksi eikä oikein ole ollut hinkua lähteä ulkoiluttamaan pyörää ihan vain ulkoiluttamisen takia. Mutta ootellaan.. Jospa se kesä sieltä vielä palaisi.

  VastaaPoista
 41. Oi, minäkin tahtoisin tuollaisen!:) käy kurkkaamassa myös minun blogiani www.lamminilo.blogspot.com.

  VastaaPoista
 42. Venla: Kiitos! Minäpä käväisen kurkistamassa!

  VastaaPoista