9.7.2013

Lentoon!

Keijunsiivet ovat valmiit. Taisi tulla tarpeeksi vaaleanpunaiset, huhhuh.


Siivet on virkattu HenkkaMaukan vanhoihin, jo rikki menneisiin siipiin. Virkkasin silmämääräisesti kappaleet, jotka jäivät noin pari senttiä kauttaaltaan pienemmiksi kuin se siiven osa, johon virkattu osa oli tarkoitus kiinnittää. Itse kiinnittäminen kävi helposti: nappasin pätkän lankaa ja kiersin sitä virkatun kappaleen ja metallisen kehikon ympärille (kuvissa saattaa näkyä vilauksia kiinnityslankaa koristenauhojen lomasta, kts. myös edellinen postaus). Päälle jokunen koriste ja nauhaa. Ei ole iso homma tämä tämmöinen.


Jos minun pitäisi tehdä toiset, voisin käyttää valmista kangasta tai vaikka vanhoja pitsiliinoja. Voisi tulla aika päheät. Jos joku innostuu kokeilemaan, niin postatkaa ja vinkatkaa, olisi kiva käydä katsomassa.

26 kommenttia:

 1. Onpa mahtavan ihana idea :). Mielestäni nämä sinu tekemäsi virkatut versiot on paljon kauniimpi kuin kauppojen sukkisversio. Ja kestävämpikin lienee. Meilläkin löytyis yhdet torsot siivet, joten pitäisiköhän ottaa vihjeestä vaarin... ?

  VastaaPoista
 2. Minna: Kiitos!

  Maikki: Pitäisi ottaa. Katsos kun ei ole kovin kummoinen homma. Jos virkkuukoukku pysyy yhtään käsissä, niin tämä tämmöinen onnistuu. Ja jos taas taitoa on ja viitseliäisyyttä, niin sehän on jo hauska sitten hifistellä jotain ekstraa.;)Työhön vaan!

  VastaaPoista
 3. Hienot. Voi että, toivottavasti keiju on tyytyväinen vaalenanpunaisiin pitsisiipiinsä. Jos ei ole, saanko minä ne? ;-D.
  OP

  VastaaPoista
 4. Vautsi miten hienot! Loistava idea ja hieno toteutus! :)

  VastaaPoista
 5. Hyvät hyssykät :D Lienee parasta olla näyttämättä tätä tyttärelle jos ei mieli itse siivenvirkkuuhommiin!

  VastaaPoista
 6. OP: Keiju tuntui hyväksyvän siipensä, joten saat odottaa hetken, että keiju tuosta hivenen kasvaa. Sitten ei mahdu enää siipirenksuihinsa (joudun varmaan vielä tuunaamaan nekin).

  Nova Melina: Kiitos! Minusta alkaa tuntua, että virkata voi näköjään mitä vain.;)

  Emma: Älä sano mitään. Shh! Vaikka ei tässä kyllä kauaa menisi...

  VastaaPoista
 7. Todella upeat! Täydllisen väriset! Täytyy ehkä matkia =) Meiltäkin löytyy yhdet rikkinäiset keijun siivet...

  VastaaPoista
 8. Mä melkein joudun itselleni virkkaamaan tuollaiset.
  Jos ne sitten joskus kävis lapsellekin kun hän hieman aikuistuu....
  Sii noi on niin ihanat. Loistoidea.

  VastaaPoista
 9. Ensin ajattelin, että onneksi pieni prinsessani on nukkumassa, eikä vahingossa nähnyt näitä kuvia. Heti perään mietin, että voisin alkaa kysellä, joskos jostain löytyisi tuollaiset kehikot. Eli aivan mielettämän IHANAT.

  VastaaPoista
 10. Mun Tekemä: Yhdet rikkinäiset! Turbo päälle ja teillä on huomenna siivet, millä lennellä!

  Rva Pioni: Seinälle koristeeksi? Puutarhaan, niin voi keijut lainata?

  Pirunpaskan Rinsessa: Sinä voit yllättää prinsessasi. Virittelet neidille yllärisiivet lemppariväristä ja lempijutuista? Nyt vain jostain siivet, joita tuunata!

  VastaaPoista
 11. Juu nahma ehdottomasti selkaan ja fillarin kanssa raitille huristelemaan! :) Kylla olisi varmaan siella kanssaihmislla hymy herkassa. Aivan mahtavat! :)

  VastaaPoista
 12. On kyllä hienot (no, se ei täällä käydessä tule minään yllätyksenä), voisin nähdä nuo myös hippihenkisenä festariasusteena...
  Asiasta neljänteen: Tuli muuten mieleeni, että olen nyt siinä pisteessä, josta varoittelit pari kesää sitten. Pienin keskeyttää käsityöt aika tehokkaasti, on se perässäjuoksemisvaihe, jonka olin isompien kanssa jo ohittanut.

  VastaaPoista
 13. Upea! Kertakaikkisen hieno ei voi muuta sanoa, uskaltaisikohan itse kokeilla....

  VastaaPoista
 14. No johan on niiiin romanttisen hieno!!!

  VastaaPoista
 15. Ina: Kiitos! Pitää hieman löysyttää siipiä, jos meinaan napata ne omaan käyttöön; ei ole oikein mammamitoitettu noita.;)

  Merruli: Perässäjuoksemisvaihe! Minä olin jo unohtanut koko vaiheen! Elämä alkoi heti tuntua lokoisammalta nyt, kun muistutit.:D Tsemppiä, nopeita silmiä ja ulottuvia käsipareja sinulle sinne!

  anna sojakka: No, tietysti uskallat. Teet vain siipikappaleita hieman pienemmät virkatut palaset ja venytät ne sitten kiinnitysvaiheessa muotoonsa. Koristelet miten tykkäät. Hienot niistä tulee!

  Elina: Kiitos!

  Merja: Kiitos!

  margsan: Se on tuo vaaleanpunainen varmaan, mikä tekee sen romanttisen tunteen. Eri värisenä tunnelma voisi olla toisenlainen.

  VastaaPoista
 16. Oi wau! Nytpä tiedän mitä tehdä meidän rikki menneille siiville!

  VastaaPoista
 17. No kaikeeee keksit! Mainiot siivet, eikä varmasti tule toista samanlaista keijua vastaan :)

  VastaaPoista
 18. Peppi: Joskus pitää vähän höpöttää.:D

  VastaaPoista
 19. Hienottt!

  Aloin miettimään mihin tarttisin siipiä ;)

  VastaaPoista
 20. luminen: Kävelylle metsässä?

  VastaaPoista
 21. Todella hieno! Muutenkin sinulla ihana blogi!

  VastaaPoista