31.7.2013

Kolmas

Todennäköisesti olette yhtä kyllästyneitä Puroon kuin minäkin, mutta tätä nyt riittää. Kun ihminen ostaa keriä tarkoituksenaan virkata takki, on selvää, että takin muuttuessa puseroksi keriä jää aika tavalla yli. Tähän Puro Kolmoseenkaan ei mennyt lankaa kuin kaksi vaivaista kerää, joten piinani (piinanne?) jatkuu. Minulla on tosin vanhemman tyttäreni kanssa visio, johon loput kerät saataneen käytettyä.

Kolmas Puroseni on nelivuotiaan tunikamekko. Virkataan sitä samaa kukkaa, jota tässä on tahkottu jo jokusen postauksen ajan. Tunikan yläosa syntyy, kun kukka aloitetaan reippaasti isommalla silmukkamäärällä ja kukan keskelle jää pään mentävä aukko.


Sitten virkataan kaksi muuta kukkaa, mutta tehdäänkin niistä tutun neliön sijasta viisikulmioita ja virkataan yläosan reunoihin kiinni etu- ja takakappaleiksi. Tässä vaiheessa on toki tutkittu hiha-aukkoasiat kuntoon.


Sitten virkataan reunoihin kiinteitä silmukoita, jos siltä tuntuu. Minulla tuntui. Tuohon reunuksen virkkaukseen se kaksi Puro-kerää ei enää riittänyt, vaan jouduin kolmannelle kerälle. Tätä ennen olin kostuttanut ja pingottanut mekon. Painoin reunat kevyesti raudalla.

Malli: Omasta päästä. Rakennettu tämän kukkaohjeen ympärille.
Lanka: Novita Puro, 2 kerää ja risat. 
Koukku: 7,0 mm.

Tarkoituksenani oli virkata mekkoseen pitkät hihat, mutta lapsi oli satavarma siitä, ettei hän niitä halua. Hän oli myös aivan vakuuttunut siitä, ettei halua tänä aamuna tulla valokuvatuksi. Höpsis-Model (lue TopModel)  -leikki ei voisi häntä vähempää kiinnostaa. Mekko on kuitenkin kokeiltu ja hyväksi havaittu. Neiti näyttää mekossaan kuulemma sateenkaarelta, mikä on minusta aika osuvasti sanottu.

Vaikka täällä koukku käy edelleen ja muutakin touhua olisi pian näyteltäväksi asti, Harmaa Täti alkaa pikkuhiljaa siirtyä lomamoodista työvaihteelle. Eli ihan näin tiheään en pääse teitä moikkaamaan kuin mitä nyt lomalla olen tehnyt. Meininki käsitöiden suhteen olisi kyllä hyvä; pitää muistaa laittaa jokusia ideoita ylös syksyä varten, ettei tarvitse sitten taas täällä kysellä, että mille minulla pitikään ruveta.

25 kommenttia:

 1. Tää on kaunis. :) Mä ostin tänään alekorista muutaman kerän puroa. ;D

  VastaaPoista
 2. Aniat: Tunikasta tuli hyvä. Harmi, etten saanut in action kuvia, sillä tuo terävä lerpake tuolla helmassa on hauskan näköinen. Ja kohta on sullakin sitten sateenkaari?

  VastaaPoista
 3. Nää on niin hyvännäköisiä kaikki, että olen alkanut koukutella minäkin :D Lankana tosin Puro BATIK, jota (myös sitä...) olen hamstrannut. Katsotaan vaan milloin minä vuonna missä muodossa tekele esittäytyy...:D

  VastaaPoista
 4. :D Odottelen sitä inspiraatiota vielä hetken. Toi helma on todella kiva :)

  VastaaPoista
 5. On sateenkaarta, mtesänväkeä, rastaa...

  Meinaatko virkata miehellesi jotain, jonkun päähineen vaikka?

  Älä muistuta (opetus)töiden aloittamisesta, kiitos.

  Minulla tekisi mieli vaihtaa puikot ompelukoneeseen, ehkä jo ensi viikolla, kun tuo design as you go-takki on viimeinen valmis, ellei iske tajuttomia helteitä...

  OP


  VastaaPoista
 6. Siis WAU!Ihan tajuttoman hieno,kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 7. sinisukka: Hienoa! Virkkaaminenhan tunnetusti kuluttaa paljon lankaa. Lankakaappisi alkaa tyhjentyä, jos vain varot visusti ostamasta uutta lankaa.;)

  Aniat: Kyl se sielt tulee!

  OP: Olisi tuossa ukkokullallekin lankaa, mutta innostuisikohan tuo? :D

  Marika: Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Tää on kiva malli. Mulla ei oo puroa, mutta kos nää kivat mallit sulla jatkuu niin kohta ostan ja kokeilen :0)

  VastaaPoista
 9. Ihanan piristävää ja yksilöllistä olet saanut aikaiseksi! Inspiroivaa!

  VastaaPoista
 10. Hoh kaikkea kanssa... Norosta tuo kaikki olisi maksanut melko paljon....

  VastaaPoista
 11. MINNA: Eivätköhän nämä tämmöiset onnistu vaikka mistä langoista. Noissa takissa ja puserossa koko tulee sen ison selkäneliön mukaan (virkkaa vaan tarpeeksi ison) ja tässä tunikassa koon pystyy myös säätämään mieleisekseen vain noita eri osia säätämällä. Niin että josp säästyisit uusien lankojen ostolta.:)

  Ingi: Kiitos! Nyt täällä esikoinen kulkee naama pitkänä ja haluaa kanssa tunikan. Yhtään uutta Puro-kerää en enää osta, johan tämä menee hulluudeksi.

  mokkakissa: Vaan oishan se ollut komeata katsella! Voi pojat!

  VastaaPoista
 12. No oot sinä kyllä! Aikas makea tämäkin.

  Kyllä se on nyt niin että siipallesi ja onnille kans jotain värikästä!

  VastaaPoista
 13. Hieno tunika pikku tyttösellesi! Jään kuitenkin odottmaan perheenne naisten yhteisportettia, purot yllä :)

  VastaaPoista
 14. Soile: Pojat mahtaa juosta karkuun.:D

  Mari, Prosessineuloja: Valitettavasti minun on tuotettava sinulle pettymys, sillä yhteispotrettia ei ole tulossa. Varsinkaan Puroissa.:DDD

  VastaaPoista
 15. Kyllä mä ja aloin nähdä paidat ja tunikat sellaisena perheunivormuna. "Hei katsokaa, tuolla menevät Puroset!" :D

  Mutta hieno on tunikakin, ihan mahtava.

  VastaaPoista
 16. Voi kun tuli mahtava mekko! Laitappa in action -kuviakin sitten kun Ms Top Modelisi antautuu... :)

  VastaaPoista
 17. Pitko: Kiitos hyvistä nauruista! Nuo Puroset ovat loistavasti sanottu.:D Pitäisi vain miehellekin kehitellä jotain. Ja kissalle!

  Maikki: Yritän ottaa, kyllä!

  VastaaPoista
 18. Tiina: Kiitos! Mallista tuli loppusillaan aika hauska. Koetan hillitä itseäni, ettei tarvitse ruveta kokeilemaan yksivärisenä.:D

  VastaaPoista
 19. No eipä ole kellään toisella nelivuotiaalla samanlaista, tuo on kyllä upea ja uniikki :)

  VastaaPoista
 20. Susanna: Tuommoinen härpäke on loppusillaan aika hyvä vaate. Se hivenen lämmittää, mutta siinä ei tule sellaista neuletakin tai villapaidan tukaluutta, joka minun nelivuotiaalleni on kauhistus. Odotellaan vielä viileitä kelejä, ennen kuin mekkonen pääsee käyttöön.

  VastaaPoista
 21. Kaunis mekkonen! Minä neuloin joskus muinoin, jaa-a, kuinkahan monta raitahuivia Purosta. Se oli ihan kuin mania, aina piti saada uusia keriä. =)

  VastaaPoista
 22. Hepsi: Sana mania on kyllä osuvasti ilmaistu. Mulla on vielä jokunen kerä, mutta nyt on into jo hieman kadoksissa. Ihme juttu.;)

  VastaaPoista