16.7.2013

Kaappien kätköistä

Olen harrastanut syvällistä perehtymistä lankajemmoihini ja tuumaillut projekteja, jotka polttaisivat kätköjeni ei-niin-kivoja lankoja vähemmäksi.


Löytyi Novitan Puroa, joka on jo poistunut valikoimista, mutta jota saanee vielä alekoreista ja poistohyllyistä. Ainakin minä sain. Eikö ole kummallista, että päästäkseni eroon jo omistamistani Puroista, minun piti ostaa sitä lisää? Alehinnalla, onneksi. Ja vain jokunen kerä.


Halusin kokeilla, josko keräni riittäisivät tähän. Nopea testaus osoitti, että ne eivät riitä. Eivät edes ostettujen kerien jälkeen. Olisi pitänyt ostaa vielä lisää, enkä oikein lämmennyt ajatukselle. Tytär tuli onneksi apuun. Hän ei neuleista perusta eikä sellaisia juurikaan pidä, mutta takki oli hänestäkin komea. Nyt sitten testataan, riittävätkö keräni koululaisen kokoon. Sitten kun lapset loppuvat, vaatetetaan kissa. Pääasia, että Purot saavat kyytiä.

Kuvissa valmiina takin selkäkappale.

10 kommenttia:

 1. Juu komea takki, juu.
  Meinasin sokaistua, minä kun en ole pätkärääkättyjen enkä edes liukuvärjättyjen lankojen ystävä. Sellaiset meleeratut (onko termi oikein?) saattavat mennä, kun vähän nikotellaan ensin.

  Minulla on hyvä tapa päästä jämälangoista:kiertoon. En ole pätkääkään jämälankaprojekti ihminen. En. Ja silti unelmoin vähän salaa sellaisesta isoäidin neliöpeitosta (kaksi torkkupeittoa on varta vasten ostetuista langoista tehtynä).

  OP

  VastaaPoista
 2. OP: Taisi Virpin takissa olla sulle väriä liikaa?:D Saa nähdä, mitä tästä tulee, mutta pian se on nähty, sillä isolla koukoulla tulee sukkelaan valmista. Pistä jämälankapeitto työn alle. Piilotat kaappiin silloin, kun kirjavuus on liikaa ja sitten otat sen esiin, kun on kirjavampi olo?

  VastaaPoista
 3. joo niin tuttua. kutsun sitä ruokkimisihmeeksi. sinulla on viisi kerää ja kaksi vyyhteä ja lopulta tähteeksi jää 12 korillista lankaa (kangasta, helmiä, nappeja, vetoketjuja tai saippuantekomateriaaleja)

  VastaaPoista
 4. Onko tää se sama mitä virkkasit eilen? Näyttää erilaiselta, ilmavammalta?

  Ja se takki oli kyllä aikas hieno...oiskohan mun pitänyt käyttää noroni toisin?

  Aattelappa se takki harmaan eri sävyissä....

  VastaaPoista
 5. Onpa hieno takki! Toivottavasti täälläkin osoitteessa alkaisi joku jämälankaprojekti hyvin pian... Jään innolla odottamaan riittääkö koululaisen kokoon!

  VastaaPoista
 6. mokkakissa: Tuon paremmin asiaa ei voi havainnollistaa! Ei se ole ihme, että käsityöihmiset ovat kiipelissä tavaramääränsä kanssa.:D

  Soile: On ja ei. Samaa takkia virkkasin, mutta miitissä oli mukana etukappale ja kuvissa on jo pingotettu takakappale. Sain illalla toisen etukappaleen jo tehtyä ja tänään teen toisen; sitten varmaan jo näkee, kenelle takki itse asiassa valmistuu. Ja olen harmaata miettinyt, kovastikin, mutta mulla ei ole saman vahvuuden harmaita kylliksi projektiin. Joutuisi kauppaan ja sinne minä en ihan vielä haluaisi mennä.

  Krisse: Jospa siellä alkaisi! Täällä on niin käsittämättömän kylmä heinäkuu, että kaikki villaiset asiat alkavat olla hyvinkin pinnalla.

  VastaaPoista
 7. No onpas meillä samanlaiset mietteet tänä kesänä; minäkin nimittäin kaivelin jämä-ym-lanka-varasttoja aikeina tehdä samanlainen Virpin takki. Alkoikin sitten tehdä mieli neulehommia, joten raitaviirua takkia pukkaa nyt puikoilla...
  Paitsi että tuo sinun värisesi puro on kyllä aika ihanaa.Tulee varmasti nätti takki. Äidille tai tyttärelle.

  VastaaPoista
 8. Tuija: Voi mahoton! Arvaappa ostinko tänään lankaa ja mietin, että jos syssymmällä raitoja? Mehän ollaan ihan samikset!:D

  VastaaPoista
 9. Varsin jännänmallinen takki, peukut pystyssä että lanka riittää!

  VastaaPoista
 10. Emma: Ajattelin, että jos huonosti käy, niin hihoja voin varmaan raidottaa millä tahansa comboon sopivalla langalla. Katotaan nyt, hihoihin pääsen vasta huomenissa.

  VastaaPoista