20.6.2013

Vaarallinen juhannus

Hitti vai huti? Kysymys on naurettava. Äkkiä ei tule mieleeni tämän suurempaa hutia. Sen sijaan mieleeni tulee kaikki se puhe ja toitotus, jossa kehotetaan rikkomaan omia rajojaan. Että ei saisi jämähtää ja että uutta pitäisi olla ja eteenpäin mennä ja silmät avoinna kuljeskella. Kyllä se on kuulkaa niin, että jos tähän ikään mennessä ei ole ehtinyt innostua vaaleanpunaisista virkatuista kupinalustoista, niin ei siinä mikään grannychic-abrakadabra auta. Tälle pikkuprojektille on helppo antaa nimi. Se on WTF ja se ei tällä kertaa ole lyhenne sanoista where´s the food vaan ihan jostain muusta.


Koko tämä onnettomuus on oikeastaan juhannuksen syytä. Jokin tiedostamaton perinnevaluvika minussa keksi, että juhannukseksi harjattiin ennen vanhaan lattiat oikein kontillaan ja puunattiin kaikki muutkin paikat. Aloitin siis suursiivouksen. Jopa niin hyvän, että olen onnistunut siivoamaan kaikenlaista hyödyllistä hukkapiiloon. Kuten nyt vaikka jämerän, puisen kupinalustani. Reuhattuani kaksi päivää hiki hatussa, ajattelin ansainneeni rauhallisen neulontahetken lempituolissani. Sen vieressä sijaitsee rymsteerauksen seurauksena kaappi, jonka pinta ei pidä kosteasta. Hoksasitte jo? Neulomishetki tarvitsee kupposen kuumaa, kupponen olisi kiva laskea kaapin päälle, mutta ei ole sitä alustaa... Siinä samassa osui silmiini juuri kootun lehtipinon päällimmäisenä MollieMakes-lehden numero 20, jossa oli mukana kaupankylkiäisenä vaaleanpunaista lankaa ja ohje virkattuihin kupinalustoihin. Siitä se sitten lähti.


No, minulla on kupinalunen (itseasiassa niitä on kaksi). Ja onneksi se on niin pieni, että se peittyy somasti kupin alle. Voin kahvitella kutakuinkin rauhassa ja suunnitella muita pöljyyksiä tuleville päiville. Siltä varalta, että uppoudun johonkin uuteen vaaleanpunaiseen hattaraan, toivotan teille kaikille jo

Erittäin Hyvää Juhannusta!

20 kommenttia:

 1. Kiitos kun jaoit tämän varoittavan ja opettavaisen tarinan juhannussiivouksen vaaroista! Olin jo aikeissa ruveta järkkäilemään ja imuroimaan koirankarvoja lattioilta, mutta onneksi luin juttusi ensin. Nyt ymmärrän, että ei kannata. Parempi villakoirat lattialla kuin kaksi vaaleanpunaista pitsistä lasinalusta pöydällä (iskevä sananlasku...)

  VastaaPoista
 2. Jutta: Nimenomaan. Istu alas ja ota vaikka joku lehti tai läppäri ja oikaise jalkasi.:) Minä rupean etsimään nyt niitä OIKEITA mukinalustoja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että jaoit tämän varoittavan esimerkin, vaikka onhan tämä vähän noloa tietysti Rva Harmaan Arjen kannalta itseltään.

  Minä olen lähestynyt siivouksen problematiikkaa siten, että ensin jaetaan kavereille pois turhat tavarat, kuten joulukoristeet. Sitten kun tavaramäärä menee sopivasti rinkkaan ja pariin matkalaukkuun sekä lukemattomaan määrään kirjalaatikoita, kesytetään villiintyneet villakoirat. Ja sitten toivottavast vaihdetaan kortteeria kevyin kantamuksin.

  Ei hätää vielä - jalat eivät tartu lattiiaan kiinni ja likaisten ikkunoiden läpi eivät naapurit näe sisällä rehottavaa sotkua.

  OP

  VastaaPoista
 4. Uusimmassa Mollie Makesissa oli nättejä nappeja. Melkein hairahduin ostamaan.

  Ite aattelin jättää juhannussiivoukset kokonaan väliin. Kerkiää sitä sitten myöhemminkin!

  Rentoa jussia!

  VastaaPoista
 5. :D WTF!
  Älä nyt ihan villiinny siellä!
  Ihanaa keskikesän aikaa Outille!

  VastaaPoista
 6. OP: Sun systeemi kyllä kuulostaa siivouksen kannalta aika mietityltä ja viisaalta. Tämä meikäläisen siivous muistuttaa enempi toimintaa katastrofialueilla. Mutta tavaraa kerään minäkin täällä poistettavaksi: kirpputoripöytä odottaa ensi viikoksi ja sen takia kait tässä myös raivataan.

  Soile: No vaan kun minä innostuin vaihtamaan kaappien paikkoja. Ne eivät perskeles kulje mihinkään, jos niitä ei ensin tyhjennä. Ja sitten keksin, että en laitakkaan kamoja enää samoihin kaappeihin vaan vaihtelen hiukka sisältöäkin... Homma alkoi mennä hankalaksi. Noh, nyt on kuitenkin konjakkipullo kässäkaapissa nojatuolin vieressä, niin että ei hullumpi järjestys ollenkaan.

  Nipsu: Koitan rauhoittua! Mies tulee kohta kotia mökkeilemästä, jospa se rauhoittaisi hieman mööbleerausta. Juhannusta myös sinne!

  VastaaPoista
 7. Voi että sain hyvät naurut jo ensimmäisestä kappaleesta! Kiitos! :D

  Hyvää juhannusta! Se tulee siivoamattakin. ;)

  VastaaPoista
 8. Konjakkipullo kässäkaapissa? Varoituksen sana on paikallaan. Jos liikaa naukkailet, siirryt pian harrastamaan ns vapaavirkkausta. Usko minua, skottiviski ja keskeneräinen kirjoneule ei ole niin hyvä yhdistelmä kuin se kuulostaa ( J. Walker ei sitten ole viskiä, vaan tiskivettä) OP

  VastaaPoista
 9. Itse ostin pullon ihanan punaista, kukkaista Ajaxia. Mielestäni olen saanut jo täten tarvittavan ristialtistuksen pesuaineille tältä päivältä. Kohta keitän kahvit ja menen päikkäreille pörröpää kainalossa. Ettei rupea vauhti jo huimaamaan.
  Juhannuksia, juu.

  VastaaPoista
 10. Juhannussiivous voi olla vaarallinen, siksi jätinkin sen lähestulkoon tekemättä. Siistin vain pakolliset ja hankin jääkaapin täyteen ruokaa. Pulleaksi turvonneen vatsan takaa ei sotkut näy.

  Minä kyllä pidän tekemästäsi kupinalusesta. Ihanaa Juhannusta sinullekin :)

  VastaaPoista
 11. Hyvää Jussia sinne! Tässä siivouksen keskellä pieni hengähdystauko, blogeissa;) Toiset häipyi hetkeksi kauppaan ja minä varastin aikaa itselleni heti! Siivous luistaa taas tosi nopeesti, kun auto kurvaa pihaan!

  VastaaPoista
 12. AstaKos: Tulee se, onneksi. Täällä on suursiivouksen jäjiltä semmoinen sotku, että voisin kohta ruveta käyttämään Rouva Hyrskyn Myrskyn nimeä.:D

  OP: Älä huoli, en ole kovin innostunut väkevistä, mutta joskus konjakki on paikoillaan. Nyt kävi niin onnellisesti, että kaappi, jossa meillä tuollaisia nautintoaineita säilytetään, siirtyi mulle kässäkaapiksi. Ja kun en keksinyt puteleille muutakaan paikkaa, ne jäivät sinne. Jos tulee kimurantti kohta josku neuleessa, voin kysyä kaapilta neuvoa. Mutta muitan varoituksesi niin kirjoneuleen kuin tiskivedenkin suhteen.:)

  WeirdRockStar: Turkanen, kun nämä meidän pörröpäät eivät enää ymmärrä päivänokosten päälle mitään. Painavat sata lasissa aamukasista iltamyöhään. Hyvää juhannusta!

  Susanna: Sinäpä sen sanoit. Muumeilta napattu "Vaarallinen juhannus" onkin "Vaarallinen juhannussiivous"! Lasinalusta toimii ja on.. noh, vaaleanpunainen.;)

  Rouva Hyrskyn Myrskyn: Sulla on hyvät systeemit siellä! Nyt vain lähetät porukan uudestaan kauppaan tyyliin "kerma unohtui".:D

  VastaaPoista
 13. Ei tämäkään ipana nuku. Mutta lenseästi suostuu olemaan kainalossa hetken- samalla kun katsoo pikkukakkosta tai Madagaskarin pingviinejä-

  VastaaPoista
 14. WeirdRockStar: Mikä oveluus! Tuo konsti saattaisi upota täälläkin.

  VastaaPoista
 15. Minulta löytyy tuo samainen vaaleanpunainen härpäkepussi jostain- en siis ole siivonnut ja en tiedä mistä, mutta nyt ei ainakaan tarvitse sitä etsiä. Lasinalusten puutteen olen ratkaissut niin, että koko sateisen aamupäivän neuloin keittiön pöydän ääressä -on eväät lähellä. Kun löydät sen jämerän lasinalusen, voit käyttää virkattuja hattaroita kaappien siirtelyyn, kait ne sen verran luistaa. Minä raahaan huonekalut yleensä paikasta toiseen villasukkien päällä. Hyvää Minttumaaria!

  VastaaPoista
 16. Merruli: Sinähän olet nero!!! Juuri siirteln raskasta kaappia pitkin olohuonetta niin, että sain aikaiseksi komeaa raitaa parkettiin. Mutta nyt mulla on oikeat siirtelypitsit - vieläpä vaaleanpunaiset! Ensi kerralla homma tapahtuukin tyylillä (jos pystyn nauramiseltani siirtelemään sitten enää mitään). Hyvää mittumaaria sinnekkin!

  VastaaPoista
 17. Kaunis kaunis pionikimppu!
  Kirpparilta joku onnellinen voisi löytää valmiiksi väkerretyt vaaleanpunaiset lasinaluset tarpeeseensa.

  VastaaPoista
 18. LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO: Niin voisi löytää, ehkäpä. Ja pioneista sen verran, että ovat vauhdissaan penkissäni juuri nyt. Kurja vain, kun on ollut niin sateista säätä. Raskaat kukat eivät meinaa jaksaa, olen kantanut niitä maljakoihin aika tavalla.

  VastaaPoista
 19. Hihii, hauska kirjoitus :D ja ihana tuo pioni.
  mullakin jäi juhannussiivous tekemättä. mitäpä sitä turhia, varsinkin, jos vaarana on sama kohtalo kuin sulla ;)

  VastaaPoista
 20. emmi: Kyllä on parempi, että siivoat vasta juhannuksen jälkeen.:D

  VastaaPoista