29.6.2013

Sisusta tässä nyt sitten

Kesälomiani yhdistää yksi piirre. Mitään, mitä piti tehdä, ei tule tehtyä. Aikani kuluu joutavanpäiväisissä hassutuksissa.


Olen etsinyt koko kesäkuun lampunvarjostimia. Sellaisia vanhoja metallisia, jotka kiinnitetään pöytälamppuihin. Kattolamppujen kehikoita tulee vastaan pilvin pimein ja sitten sellaisia ihan pieniä, mutta yhtään asiallisen kokoista pöytälampun varjostinta en ole löytänyt. Olen kolunnut aika lailla alueen kirpputorit ja osto- ja myyntiliikkeet, huudellut netit ja nettikaupat, turhaan. Mietin jo ihan uutta, mutta verhoilijan taitoni ovat ruosteessa. Vanhan kehikon mukana saattaisi tulla bonuksena leuhkat päällisetkin. 

Eilen sitten löysin yhden, joka on hiukan liian pieni ja hiukan liian kapea. Joku oli ilmeisesti (tietysti) vielä istunut sen päälle, koska varjostin oli kumman mallinen. Ehkäpä sen takia kehikko maksoi vain 4 euroa. Koska se on ilmeisesti koko universumin ainoa ulottuvillani oleva varjostin, ostin sen. Mutta jotakin sille on tehtävä. Muutakin, kun väkivaltainen oikeaan muotoon vääntely; sen olen jo tehnyt.

Toinen kuurupiiloa kanssani leikkivä esine on vanha, täyspuinen, pieni pöytä, joka tulisi lapsen huoneeseen. Sekin on juuri niitä huonekaluja, joihin törmäät heti jokaisen osto- ja myyntiliikkeen eteisauluassa. Paitsi nyt, kun tarvitset sellaisen.

Saa vinkata vanhoja huonekaluja myyviä liikkeitä Oulun lähialueilta ja/tai asiallisia vanhojen tavaroiden nettikauppoja, josko sattuisi joukkoon vielä joku minullekin tuntematon firma. Olisin enemmän kuin kiitollinen. 

11 kommenttia:

 1. Minusta lomallasi on oikein mukavat tavoitteet,
  jatka vaan hassutuksiasi,
  niin täälläkin tehdään.

  VastaaPoista
 2. Ihanan suloinen kuva! Toivottavasti löydät etsimäsi, ja oikein hyvää lomaa toivottelen myös.

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ole vinkata kauppoja teiltä päin mutta kysymys olisi: mikä ja mistä on tuo teitin ihana tapetti? Mulla olisi hakusessa tummapohjainen tapetti makuuhuoneen yhteen seinään ja tuo voisi olla yksi varsin oiva ehdokas.

  VastaaPoista
 4. Rva Pioni: Itseni tuntien ne jatkuvat.;) Tässä on vain semmoinen meno ja sutina jatkuvasti, etten saa käsitöitäni edistettyä ollenkaan. Höh.

  Tarjas Snowland: Kiitos! Kyllä ne tulevat joskus vastaan. Tänään itseasiassa löytyi kiva pöytä malliltaan, mutta se oli sitten 1800-luvun talonpoikaisantiikkia. Että ei ihan sitten kuitenkaan.;) Mutta sinnillä kun hakee, niin kyllä se joskus osuu malli ja hinta kohdilleen.

  Tytti: Tapetti on ihana, kyllä! Sitä on kyselty täällä joskus ennenkin. Brittitavaraa eli valmistaja on Colefax & Fowler ja tapetin nimi Snowtree. Hintaa en nyt muista, mutta tilaustuote se on (nettikaupat tai jonkun sisustusliikkeen kautta) ja noin vain yhdelle seinälle levitettynä paketin hinta jäi siedettäväksi. Nyt kun muistaisin muita mustapohjaisia, kun niitä tuli kateltua... Mikäs se on, jossa on niitä kieloja? Sekin on aika pähee.

  VastaaPoista
 5. Varjostimia- Claes O ja IKEA. Itse maalasin klasun varjostimet ulkoa mustalla ja sisältä kullalla (pehmentää valoa)ja iikkeassa on monen kokoisia varjostimia nyt jo lähtökohtaisesti.
  Kai teil klasu on? IKEA nyt sentäs.

  Jos olisitte lähempänä, työntäisin pöydän kainaloon heti meidän ullakolta.

  VastaaPoista
 6. WeirdRockStar: Ikea on Ruotsin puolella, sinne on hiukan ajamista, mutta varmaan me kesällä vielä siellä käydään. Olssonin sedän varjostimet ovat olleet tarpeisiini väärän kokoisia ja/tai -mallisia, mutta pitänee visiteerata sekin tässä. Ja kyllä, se on harmi, että olet niin kaukana. Muutenkin kuin pöydän vuoksi.;) Kiitos kuitenkin!

  VastaaPoista
 7. damnation! Piti ihan kurvata IKEAn sivuille katsomaan, mä kato koko ajan kuvittelin että Oulussa olisi IKEA.

  Noh, olemme siis maantieteellisissä ikeissä.

  Tsemppistä kuitenkin varjostimien ja pöydän suhteen!

  VastaaPoista
 8. Mulla on kans fiksaatio noihin pöytälamppujen varjostimiin, yhden löysin kirpparilta Ruotsista ja se oli niin upea, että pitkään emmin, josko päällystän sitä itse ollenkaan uusiksi.... sitten kuitenkin tuli tunne, että liila sametti yhdistettynä keltaisiin tereisiin ja hapsuihin ja pallovirityksiin oli meidän kotiin ehkä jotenkin välillä jotain liian paljon, joten päällystin, mutta myönnän että välillä haikailen sitä upeaa alkuperäistä hohkokkuusilmettä. Vaikea on löytää noita kehikoita ja aina jos sattuu löytämään kannattaa napata mukaan, niistä saa värkättyä vaikka mitä.
  Kalajoella on kiva vanhojen huonekalujen ja astioiden antiikkikirppis https://www.facebook.com/pages/Antiikki-Makasiini-kirppis/225535077493131 (lampunvarjostimista en kyllä tiedä...), onkohan liian kaukana teiltä, mutta samalla reissulla voi käydä herkuttelemassa täällä https://www.facebook.com/KahvilaSiiri :)

  VastaaPoista
 9. WeirdRockStar: Kyllä me tänne yksi ikea otettaisiin, vaan kun eivät ymmärrä tulla. Kait se on Haaparannan ikealle sitten kannattavampaa, kun koko Pohjois-Suomi ajelee sinne.:)

  himalainen: Tiedätkö, haen juuri tuollaista varjostinta. Haluaisin jotain niin överiä, ettei tiedä itkisikö vaiko nauraisi. Mutta ei niitä ole. En tiedä, jos löytäisi jonkin säällisen, vaikka violetin tai jopa pinkin, ja virittelisi siihin lisiä itse, ttä tulisiko siitä mitään, mutta jotenkin on nyt heiman semmoinen barokkimainen olo. Volyymia. Ja Kalajokea on mietitty, niitä hiekkarantoja meinaan, kun lapset ovat oppimaisillaan uimaan ja tuntuu vesi kiinnostavan. Kiitos vinkeistä, ne saattaavat hyvinkin tulla tarpeeseen!

  VastaaPoista
 10. Kiitos tapettitiedosta. Malli on nyt siipankin hyväksymä, joten todennäköisesti laitamme tilauksen vetämään lähiaikoina :)

  VastaaPoista
 11. Tytti: Hieno homma! Ko tapettia näytti olevan myös Lundagård-blogin (on mun suosikkilistassa sivupalkissa) wc:ssä (päheä huusi, jep:)). Käyhän ihastelemassa.

  VastaaPoista