26.5.2013

Varjossa +26

Lupasin palata, kunhan villatakkini on valmis. Ehkä tätä voi nimittää hienoiseksi varaslähdöksi, sillä päättelemistä ja höyryttelyä piisaa. Mutta tässä nyt ehdi mitään höyryttelemään. Kelit ovat tälle tädille just jetsulleen ja aika kuluu ihan jossain muualla kuin villakasan alla istuskellessa.


Sitä minä vaan mietin, että mihinköhän asti tämä kesä aikookaan vielä ehtiä, kun tässä on jo pari viikkoa vedetty puhtaalla pikakelauksella. Ensin kevät oli kolme viikkoa myöhässä ja nyt tuntuu ulos katsoessa, että juhannus on kohta herttainen. Lomaan on viikko aikaa ja ehdin kunnolla kasvieni kimppuun vasta sitten. Mutta siellä on miltei jo valmista. Satoakin kerätty jo useampaan piirakkaan. Kokeilemisen arvoinen raparperipiirakka löytyy muuten täältä. Tosin minä en ihan noin vähällä raparperillä ja mintulla pärjää, vaan tupsauttelen täytettä tolkulla kädellä.

11 kommenttia:

 1. Ja minä mietin sitä miksei mun raperperi kasva? Siinä on kolme aneemisen kokoista lehteä, joiden varret on kutakuinkin 10 cm pitkät. Jakukkaa yrittää pukata. Että mikä sillä on? Senhän pitäsi rehottaa ja minun lihoa raparperipiirakan äärellä

  VastaaPoista
 2. Mä ihan järkytyin tänään, kun tajusin, että on vielä TOUKOKUU! Kevät kesti ainakin meillä ehkä vain viikon verran! :D Nyt siis nautitaan! Pihahommien kannalta saisi olla ehkä hitusen viileämpää, tai tulee kuolema lapion varressa kaivuuhommissa... Tai edes pieni tuulenvire. Mutta en valita! :)

  VastaaPoista
 3. Soile: Onko jano? Puutetta potkusta (tarvivat kovasti lannoitetta)? Talvi on kyllä vienyt tosi paljon ihmisiltä kasveja; ilmeisesti olosuhteet ei ole olleet kovin kaksiset. Pitäiskö kaivaa se ylös, möyhiä, lannoittaa ja lisätä alustaa ja ristiä sitten kätöset. Tuohon vinkkaamaani piiraaseen menee muuten ohjeen mukaan just se sun kolme vartta.;)

  Saara: Minä olen palellut kaksi vuotta (viime kesä oli kylmä!!), joten nyt saa tulla kaikki asteet. Ihana lämitellä oikein kunnolla!

  VastaaPoista
 4. Siis niin toivon, ettei tämä kesä ole nyt tässä ja sitten kun lomat alkaa, niin paukahtaa se +10 harmaus, tuuli&sade. Niin huippua, kun pihalla ei palella :)

  VastaaPoista
 5. Peppi: Ensi viikoksi luvattiin vielä mukavia, mutta kieltämättä alkaa jännittää. Vettä voisi tulla enemmän, täällä ei ole oikeastaan satanut kunnolla pariin viikkoon, mutta muuten näin voisi jatkua minun puolestani. Kaikki toisin eivät helteestä perusta ja tuntuvat tarvitsevan pikkutaukoa eli hetkeksi viileämpiä kelejä. Toivottavasti kesä tarjoaa kaikille jotain.

  VastaaPoista
 6. Jos siella on lamminta niin taalla on ollut kylmaa ja vetta tullut taivaan taydelta koko viikonlopun. :( Mutta ensi viikolla taas nayttaa paljon paremmalta. YES! Toivotaan etta se kesa siella jatkuu viela kauan ja lampoisena.

  VastaaPoista
 7. Ina: Täälläkin kuulostaa koko länsi-Eurooppa värjöttelevän. Me taas nautitan jostain itäisestä korkeapaineesta - kerrankin näin päin!;)

  VastaaPoista
 8. Miulla raparperipuskat kasvaa sitä vauhtia et joka päivä sais tehä kaks piirakkaa ja vielä riittäis naapureillekin... Paras piirakkaresepti sisältää paljon kaurahiutaleita, hirveen läjän raparperia eikä ollenkaan maitotuotteita, ja sitten se nautitaan kuumana vaniljajäätelön kera, namnamnam.

  VastaaPoista
 9. Emma: Kaikki kasvaa ja kukkii hirmuvauhtia. Apua, jos tulisi yhtään vettä, niin pihalle ilmaantuisi varmaankin viidakko!

  VastaaPoista
 10. nyt pittää tulla touhottamaan että dottiella on myynnissä kuvia, kortteja ja aivan ihania iphonen kuoria! melkein harmittaa ettei ole iphonea...

  VastaaPoista
 11. Soile: Höh, ja nyt vasta ehdin tänne bloggeriin! Menneet varmaankin, perskules, mutta käynpäs silti katsomassa. Kiitos!

  VastaaPoista