11.5.2013

Mitäpä sitä kiertelemään

Häpeä tietysti tunnustaa, mutta olen pöljä. Siis todella tonttu. Oikea torvi, tampio ja valopää. Siitä huolimatta, että luin ohjeen useamman kerran ja vahtasin Ravelrystä muiden projektikuvia peräti zoomattuna, niin tein kaiken juuri päinvastoin kuin piti. Argh! Minkälainen älykääpiö huomaa neuloneensa todella oudon näköisen olkapään, mutta jatkaa silti? Neuloo hihan alas asti, silittelee mielestään hyvin onnistunutta ranneketta (se ei sojota, kuten takin helmassa vastaava pinta tekee ennen viimeistelyjä) eikä missään vaiheessa tajua, ettei sitä olkapäätä voi tuommoiseksi jättää? On niin onnessaan, kun neulominen taas kulkee ja aloittaa pokalla toisenkin hihan. Ja tekee siellä saman virheen.

Joji Locatellin FlyAway-huppari neulotaan ilman saumoja. Hiha-aukoilta kerätään tietty määrä silmukoita ja ennen kuin hihaa ryhdytään posottamaan suoraan pyörönä alas asti, olkapäähän tehdään hieman muotoiluja á la wrap and turn. Neulojat tietävät, mitä tarkoitan - olisivatko ne suomeksi vaikka niitä "lyhennettyjä kierroksia"? Minä tein ne väärinpäin. Minun wrappini eivät etene huomaamattomasti olkapäältä alas kohti kainaloa, vaan nousevat terhakasti ylöspäin. Minä - maailman ehkä onnettomin sukanneuloja - olen tehnyt kantapääkavennukset olkapäihin. Ja tiedättekö, mikä tässä on hulluinta? Kantapäät istuvat olkapäille hemmetin hyvin. Ja nyt huomaan miettiväni, voisinko jättää ne noin. Selvä merkki menetetystä järjestä sekin.


Lapsi kysyi eilen, olenko pian viisisataavuotias. Taisin hieman närkästyä, mutta juuri nyt tuntuu siltä, että kyllä, alan olla aika vanha.

22 kommenttia:

 1. :O)

  Tiedän tunteen. Tosin, en osaa neuloa noin hienoja juttuja, mutta kantapä olkapäässä kuulostaa hyvältä :)

  Ompelin eilen takkia (!) ja ihmettelin, että onpa jotenkin oudosti nämä kappaleet, meinasin ihan pokkana jatkaa, kunes päätin että pitäiskö tarkistaa miten tämä nyt on..olin ommellut etukappaleet jotenkin väärin. Viime yönä tein vuorta takkiin, enkä edelleenkään tiedä onko se oikein päin?

  VastaaPoista
 2. Justiinsa katsoin, että näyttääpä se istuvan hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Miten se on mahdollista. En ymmärrä edes. Tiedän lyhennetyt kierrokset ja tajuan lyhennettyjen kierrosten tekemisen olan pyöriöön, kyllä. Teen sukkia tiimalasikantapäällä juuri nyt. En vain tajua, miten olet saanut yhdistettyä nämä kaksi. En.
  Se on neroutta.

  Korjaa.

  Tulee hieno takki. Upea hehkuva väri. Nätit palmikot. ´

  OP

  VastaaPoista
 4. Jos se olkapää istuu, niin mitä se haittaa, että ne kavennukset kulkee 'väärään' suuntaan. Ole trendsetter, innovaattori!

  VastaaPoista
 5. Oikeastaan nuo näyttää aika hienolta yksityiskohdalta! Anna olla vaan, näyttää kuin ne olisi tarkoituksella siihen tehty ja kun ne vielä istuvatkin hyvin.

  VastaaPoista
 6. Köh, meinasin kysyä mitä ihanuutta tuo lanka on, kun on niin herkullisen väristä. Kävin sitten kurkkaamssa siun rav-projekteista. Jepjep. Sitä löytyy iteltä villatakillinen Inkiä varten.. hups.

  VastaaPoista
 7. Näitä sattuu, taas ja taas:)mutta ei tuo olkapää ainakaan tuossa kuvassa huonolle näytä ja jos luonteva on päällä, väliäkös sillä sitten on!

  VastaaPoista
 8. Voit ihan hyvin jattaa ne noin. Ma en olisi edes huomannut asiaa ellet olisi siita nimenomaan kirjoittanut. Eika sita neulepuseroa noin lahelta normaalisti toiset katsele. Eli kukaan ei ole sen taivaan tietoinen tasta "ihan kamalasta" kammista. Seuraavan teet sitten oikein. ;-) Neule nayttaa mielestani todella upealta. Et kehtais sita kokonaan nayttaa etta paasen taas kuolaamaan? Halit!

  VastaaPoista
 9. Pistänpä paremmaksi, minun lapsi kysyi joskus pienenä tyttönä. Elikö dinosaurukset silloin kun olin pieni. On naurettu monet kerrat äippä on dinosaurusten ikäinen.
  Ottaahan se pattiin, kun huomaa tehneesä virheen ja joutuu purkamaan.

  VastaaPoista
 10. Mutta hei, os se istuu kerran hyvin niin onko se sillon väärin? Se on vain tehty eri tavalla!

  Ja mitä ikään tulee niin joinakin aamuina tuntuu dinosaurukselta, semmoiselta elävältä fossiililta.

  VastaaPoista
 11. KahviKaneli: Ehkä voimme lohduttatua sillä, että tekeville sattuu.. köh.. kaikenlaista.;)

  Neulisti: Kyllä, se istuu erinomaisesti, mutta saattaa näyttää himpun verran oudolta.

  OP: Kyllä se kallistuu enemmän hulluuden kuin nerouden puolelle. En ymmärrä, miten olen tuon miettinyt. Mutta toisaalta Ravelryn kuvissa joillakin takin oikein (?) neuloneilla näyttää olevan hartioissa ja/tai kainalopuolella kummallista väljyyttä. Saattaahan se olla kokopulmaa, mutta ehkäpä jätän nämä kantapäät kuitenkin tähän. Tiedä miten onnistuisin sössimään tilanteen, jos yritän uudelleen.

  -sanna-: Trendsetter? Meikäläinen? Ehdotuksesi, jos mikä, kuulostaa innovatiiviselta.:D

  TiinaV: Lanka on upeaa. Ja kestää purkuakin hyvin; neuloin Akasta ensin toista takia, mutta se päätyi purkuun. Niin että suosittelen.:)

  Rouva Hyrskyn Myrskyn: Noin minäkin yritän vakuuttaa itselleni, kun en millään jaksaisi purkaa. Toisaalta mietityttää, ärsyttävätkö kantapäät sitten valmiissa takissa pidemmän päälle vai pystyisikö niille sulkemaan silmänsä..

  Ina: Jahka saan takin valmiiksi, vilauttelen toki. Kantapäillä tai ilman. Pitäisi keksiä jostain kivat napitkin, se on aina oma operaationsa.:)

  lankarulla: Kyllä se riepoo. Ja nyt varsinkin, kun pitkän neulomattomuustauon jälkeen pääsi vihdoinkin taas hommaan kiinni. Ehdin jo innostua, mutta sitten elämä löi taas kintaalla.

  Soile: En minä tiedä, onko se väärin. Toki voin tehdä miten tykkään, mutta mietin vain, että jaksanko itse katsella kantapäitä villatakissa. Toisaalta en jaksa oikein purkaakaan, joten saattaapi olla, että jatkan tänään tuon toisen hihan maaliinsa.

  VastaaPoista
 12. Näyttää tämän kuvan perusteella istuvan paremmin olkapäästä kuin mitä monilla oikein (?) neuloneilla. Kantapään muoto ei taida niin pahasti olan kaarteesta poiketa. Ole se trendsetter joksi kohtalo on sinut johdattanut?

  VastaaPoista
 13. Se on kato niin että kerta kiellon päälle!

  VastaaPoista
 14. Voisin lyödä vetoa että perusmaukka ei aikuistenoikeesti pysty kykenemään tajuamaan hun pyöriön muotoiluista tuon tavallista.Ensistäänkin, luultavasti kukaan ei edes kiinnitä huomiota siihen ja jos kiinnittää, sinä lienet ainoa joka sisikunnassaan tietää sen menneen nurinniskoin. Se EI näytä pahalta mutta jos et voi kantapäinesi elää, pane purkaen. Mutta äkkiseltään katsottuna hokasin lyhennetyt kierrokset terhakkaan nuolen osoittamana mutten kiinnittänyt heidän kantapäämäiseen olomuotoon yhtään mitään huomiota. Vain että siinä oli lyhennettyjä kierroksia ja että joku oli mennyt hokaamaan tosi hyvin suunnitellessaan neulepinnan käyttäytymistä kaarevassa vartalon kohdassa.

  Poikalapsi kysyi oliko vetureita vielä silloin kun mä olin lapsi. En tiedä liittyneekö se siihen että tänä aamuna peilistä katsoi takaisin antiikkinen iguana.

  VastaaPoista
 15. Mahtava istuvuus, olet nero! :) Tiedän kyllä tuon tunteen, mutta vahingossa taisit keksiä täydellisen olkapäärakenteen. Jos molemmat ovat samalla idealla tehtyjä niin ne purkaisi.

  VastaaPoista
 16. Raiku: Kohtalon tahtoon on tyytyminen - en purkanut. Muistin, että onhan mulla se kantapäistä tehty seinäkoristekin, niin haitanneeko se yksi villatakki enää mitään tässä asiassa. Tiedä vaikka erikoistun vielä kantapääneulojaksi.;)

  Eilen tänään huomenna: Niin se kait on. Ja tiedä vaikka toistoja tulisi vielä senkin jälkeen.:D

  WeirdRockStar: Haa, sielläkin siis hauras antiikkiesine? Hyvää äitienpäivää meille dinosauruksille. Ja juu, en purkanut. En kerta kaikkiaan jaksanut. Jospa tuomoinen ärsyttävä yksityiskohta auttaisi jatkossa olemaan hitusen tarkempi.

  Mertsu: Kiitos lohdutuksen sanoista.:D Ja kyllä, neulon näin loppuun. Katsotaan sitten valmista takkia, miltä se näyttää, kunhan kurvaisen vielä hupunkin tuohon. Siihenkinhän tietysti saisi yhden kantapään upotettua. Semmoisen oikein mahdottoman suuren.;)

  VastaaPoista
 17. Juu hyvää äitienpäivää takaisin vainen .
  ( eikö ole surullista että muistin sen juurikin äsken tiskatessa kun televisiosta tuli jotain aiheeseen liittyvää jorinaa )

  VastaaPoista
 18. Aijai, suurta sympatiaa olkapääkantapäälle! :D Olen itse niitä "tässä kohtaa olin niin kahvilla" -neulojia, että ymmärrän hyvin, miten noin voi käydä. Raikun kanssa samaa mieltä - samanmuotoisia niveliä ne kyllä ovat... ;)

  VastaaPoista
 19. Siis piti kirjoittamani En Purkaisi. :)

  VastaaPoista
 20. WeirdRockStar: En osaa sanoa siitä surullisuudesta. Joskus tuntuu, että olisi kiva, jos päivän voisi viettää hiaman matalamalla profiililla; mulla ei ainakaan ole aina (tokko koskaan) sellainen "vuoden paras mutsi" -fiilis, että voisi ottaa kaiken sen media yms. hehkutuksen ihan tosissaan. Lapsillehan se on tärkeä päivä. Mutta nyt kun muistit, niin se on kahvin ja leetan paikka!

  Pitko: Samanmuotoisia niveliä, kyllä! Ja niin tykkään tuosta sun "kahvilla olemisesta". Mulla tuntuu tapahtuvan niin koko ajan!:D

  Mertsu: Enkä purkanut. Homma jatkuu, kiitos teidän. Sain täältä rohkaisua.

  VastaaPoista
 21. Mitäs väliä sillä kantapäällä on olkapäässä, jos se kerran siihen istuu :) Upea väri!

  VastaaPoista
 22. Susanna: Jotenkin noin minäkin sen sitten lopulta mietin ja sielläpä ne nyt ovat - kantapäät olkapäillä.

  VastaaPoista