10.4.2013

Nyt se lähtee!

Varikset istuvat rivissä ja ottavat arskaa. Käyvät välillä sotkemassa harakoiden kuviot ja palaavat lämpöön pitämään palaveria. Tähystävät etelään ja miettivät ehkä samaa kuin minäkin: muuttolinnut ovat pahasti myöhässä.

Jotain kuitenkin: löysin seinustalta kaistaleen lumetonta maata ja jos en ole aivan talvesta taantunut, niin väittäisin sieltä nousevan krookuksia. Tämän kummempaa puutarhakatsausta ei ole hetkeen luvassa, sillä lunta on vähintäänkin riittävästi.


Kuva on julkaistu tässä blogissa aiemmin jo huhtikuussa 2010 ja se edustaa mieheni "lumiukkotaidetta". Tuli vain tuo ukko mieleeni, kun säätiedotus lupasi vihdoinkin sadetta ja lämpimämpää myös öiksi. Nyt se lähtee! Nimittäin se lumi. Tuskin pysyn nahoissani.

Käsityörintamalta se verran, että jälleen on uusi virkkuu aloitettu. Koetan saada valmista ennen kuin kevätkukkaset sekoittavat pääni.

12 kommenttia:

 1. Me pongattiin aamulenkillä joutsenia. Joutsenet on varma merkki, että nyt ne jäät ja lumet lähtee (siis pakkohan sen on olla).

  VastaaPoista
 2. emmi: Joutsenia! Minä olen bongannut vasta mustavariksia ja lokkeja, mutta kaukana eivät ole joutsenetkaan. Olen pitänyt itseni kartalla seuraamalla läheisen lintualueen lintuhavaintopäivityksiä ja havaintoja joutsenista tääläkin alueella on tehty. Tänään on lumen pinta laskenut selvästi.

  VastaaPoista
 3. Kirsikka: Kiitos! Tälle keväälle ei enää ole yhtään ukkoa pihalla odottelemassa lumien sulamista, niin piti napata vanha kuva.

  VastaaPoista
 4. Muistankin tuon kuvan, mutta se on edelleen yhtä hauska :)

  VastaaPoista
 5. lumiukkokuva niin paras. :D jotain lassijaleevimäistä. tulinpas niin hyvälle tuulelle. :)

  VastaaPoista
 6. Nipsu: Hymy nousi huulille minullakin kun luin säätiedotusta. Meteorologit tuntuvat olevan tulevan viikonlopun osalta lumiukon kanssa samaa mieltä!

  Jutta: Tänä keväänä on ollut lumiukkopulaa. Pitää vinkata miehelle, ettei kannata hyvää harrastusta heittää unholaan.:)

  ketunpesän hanna: Tunnistit inspiraation lähteen, kyllä, Lassia ja Leeviä on luettu!

  VastaaPoista
 7. Varma kevään merkki on neuleblogeissa kasvavassa määrin esiintyvät virkkaukset!

  VastaaPoista
 8. Emma: Se on totta! Mikähän merkki se on, että tässä "neuleblogissa" ei näy enää juurikaan neuleita?.. Pitäisiköhän ihan huolestua?

  VastaaPoista
 9. Mainio lumiukko!
  Täytyy siis joku ilta kyetä irroittautumaan käsitöistään ja lukea ihan koko blogisi läpi, jos siellä on tätä lisää... :)

  Tykkään kyllä tyylistäsi, saa hymyn huulille! Tänä harmaana keväänä sitä olisi kaivattu aiemminkin, vasta hiljan blogisi löysin.

  VastaaPoista
 10. Santra: Moi vaan ja tervetuloa joukkoon! Pitäisi tietysti kysyä alusta asti mukana roikkuneilta lukijoiltani, mutta jotenkin tuntuu, että blogin alkutaipaleella elämäni oli ehkä hauskempaa (tragikoomisempaa?) - ainakin jos blogia miettii. Vaikka en minä sitä itse hauskaksi tajunnut silloinkaan:D

  VastaaPoista