7.4.2013

Jämälankaideoita

Lapsi sai uuden metallisen ilmoitustaulun. Teki mieli viritellä siihen magneetteja. Ylemmässä kuvassa on ihan normitekniikalla tehtyjä tupsuja, joiden takamukseen magneetit on liimattu. Kuva ei ole järin informatiivinen, mutta magneetteja ne ovat ja kiinnin valkeassa metallitaulussa.


Sitten piti vielä kokeilla joulusesongista yli jääneitä huovutettuja palloja. Toimivat nekin, mutta olisivat tarvinneet tehokkaammat magneetit. Halkaisin yhden pallon, jotta olisin voinut käyttää kooltaan suurempaa magneettia, mutta touhu meni siivottoman näköiseksi. Huovutetut palloseni eivät ole sisältä niin siistejä kuin mitä pinnalta näyttäisi. Mutta nuo tupsuset - jopas ne ovatkin hauskoja!

14 kommenttia:

 1. Ihanan pirteitä tupsusia, loistoidea!

  VastaaPoista
 2. Hauskoja! Mä tein kans just magneetteja, tosin lasisia (ja yhden huopaisen).

  VastaaPoista
 3. Hauska idea, ja todellakin saa jämälangoista tehdyksi! Nimeni tulee katsoessani peiliin, varsinkin aamuisin, ympärilleni huusholliani ja toisinaan mielentilani on sellainen ;D

  VastaaPoista
 4. Susanna: Kiitos! Olisi pitänyt vain napata hiukan parempia kuvia. Huomaan olevani aika toivoton noiden kuvien kanssa; idea on itselle päivän selvä eikä tajua, että muut eivät saa kuvasta mitään irti.:D

  Tiina: Onko nyt joku magneettivillitys?

  Rouva Hyrskyn Myrskyn: Nyt se nimi kuulostaa vieläkin hauskemmalta!

  VastaaPoista
 5. Hei vaan, miten halkaisit huopapallon? Mulla on niitä jokunen (sata) ja vaikka suunnitelmia on, lisääkin voisi tarvita... ;)

  VastaaPoista
 6. Mie oon aina ollu ihan tupsuhullu. Tuopa on mainio idea tupsutteluun. Täytyy testata!

  VastaaPoista
 7. Pitko: Halkaisusta ei ole paljoa kertomista. Minun palloni ovat pieniä huovutettuja lankakeriä; eivät siis hahtuvasta, huopasesta tms. pyöräytettyjä ja huovutettuja tiiviitä palloja. En tiedä johtuiko siitä vai mistä, mutta minun puolikkaistani tuli niin rumia, että liimasin magneetit ihan suosiolla kokonaisen pallon kylkeen. Mutta se halkaisu: eka pallo tyylikkäästi leipäveitsellä sahaamalla. Ihan karmeaa jälkeä. Toinen pallo sellaisella terävällä "kirurgin veitsi" -tapaisella työkalulla. Vaikka leikkausjälki oli terävä, langat viipottivat silti niin, ettei sitä puolikkaaksi palloksi tunnistanut. Luovutin. Tästä ei tainnut olla sulle apua?

  emmi: Koetahan vain, kauhean kivan näköisiä ovat nuo tupsut nyt pakasteen ovessa. Lapsi ei tosin ollut niin innoissaan kuin äitinsä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos tiedosta - myös ei niin onnistuneista kokemuksista on hyötyä...

  Mun pallerot ovat myös lankahuovutettuja, ja ajattelin, että jos ne vaan jollain saa halki, kangaspaikkatarra tai liimapintakin saattaisi sitoa sisuksen. Mutta we'll see siirrynkö tuumasta toimeen. :)

  VastaaPoista
 9. Kiva idea! Mulla suunnitteilla nappimagneetteja, kunhan vaan jossain välissä saisi vanhatkin askartelut valmiiksi... :)

  VastaaPoista
 10. Pitko: Halkaistaessa palloni ikään kuin räjähtivät sivulle. Katkaistut, huopuneet langat sojottivat sivulle niin, ettei pallo näyttänyt enää päältä päin katsottuna pallolta vaan joltakin ihan muulta. Jos keksit ratkaisun, niin kerro minullekkin.

  Pioni: Outäisi varmaan tilata jokunen tehokkaampi magneetti. Idean iskiessä on kurjaa, kun on materiaalista uupeloa. Napeistakin tulisi tosi kivoja!

  VastaaPoista
 11. nuo tupsumagneetit on aivan ihastuttavia! ei tarvi ku kattoa niitä niin tulee hyvälle tuulelle. kiitos! :-)

  VastaaPoista
 12. A-L: Hyvää tuulta tarvitaan; lumi olla jököttää tuolla pihamaalla eikä ymmärrä lähteä pois. Tarvitsen kohta kokonaisen tupsuarmeijan!

  VastaaPoista