9.3.2013

Ruma sana

Minulla oli nöttönen Novitan keltaista Hanko-lankaa. Neuloin sen pois kuleksimasta, päättelin ja kolusin kaapeille. Löytyi kahta eri rautalankaa; molemmat liian ohuita yksin, mutta yhdessä sopivia. Pujotin rautalangat putkilon sisälle, siistin putken päät ja ryhdyin taivutteluhommiin. Ja sepäs olikin hankalaa. Ei itse taivuttelu, vaan se, mitä taivuttelee.


"Love", "hope" ja "joy" ovat kannatettavia asioita kaikki, mutta hattaraa on tullut viime aikoina jo kylliksi. "Lempi", "lepo" tai "nuku" eivät iskeneet sen paremmin. Olin aika tuskissani. Jopa niin pinteessä, että päädyin kysymään mieheltäni, tuolta "pikku päivänsäteeltä", vinkkejä vaimon hätään. "My ass", hän sanoi ja porhalsi tiehensä. Siinäpä se! Koska rautalankaputkiloa voi väännellä mielin määrin jatkuvasti uusiin asentoihin, piti toki kokeilemani muutamaa muutakin rumaa sanaa.

Jos joku teistä haluaa seinällensä neulottua tekstiä, niin näin se homma etenee:
1. Tarvitset lankaa ja puikot (2 sukkapuikkoa). Minulla lankana oli Novitan Hankoa ja puikkoina 3,5 mm.
2. Neulo haluamasi mittainen neuletuubi. Helppo ohje löytyy esim. täältä (klik). Minun putkiloni on tehty viidellä silmukalla.
3. Kun putkilo on valmis, ota tarvittava mitta rautalankaa ja tunge se putkilon sisälle niin, että rautalankaa näkyy putkilon molemmista päistä hitusen yli. Käännä ylimenevä rautalanka putkilon päälle. Jos rautalanka näkyy/mielestäsi rumasti, piilottele se neuloksen sisään. Päättele putkilon langanpäät. HOX. Mitä jäykempi rautalanka, sitä helpommin valmis teksti pysyy muodossaan eikä ala lerputtamaan seinällä. Jos joudut käyttämään kahta tai kolmea ohuempaa rautalankaa yhdessä (kuten minä tein), tunge ne tuubiin yhtä aikaa.
4. Taivuttele haluamaasi muotoon.

Täällä on rymsteerattu ja tauluille sun muille pitäisi porata reikää seinään. Eiköhän se yksi ruma sanakin sinne mahdu. Kuvia, kunhan on valmista.

19 kommenttia:

 1. Loistavaa! Ne krääsäkaupan homesweethomet on niin rasittavia. Mä voisinkin oman soppeni koristeeksi vääntää rautalangasta vaikka JUUEI.

  VastaaPoista
 2. Heh! :) Ja vieläpä tämän hetken suosikkivärissäni... Veikkaanpa, että muutkin päätyvät "neulomaan rautalankaa".

  VastaaPoista
 3. Voi mikä ihana oivallus! Täytyypä kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Mä niin tykkään näistä sun rumista sanoista! Sopii jotenkin omaan huumoriini!

  VastaaPoista
 5. TiiQ: JuuEi olisikin tosi hyvä! Nuo rautalankahommat on siitä hyviä, että niitä voi väännellä loputtomiin. Joka toinen päivä vaikka EI ja joka toinen JUU.:)

  Marjo: Keltainen on outo väri. Olen inhonnut sitä koko ikäni ja nyt yhtäkkiä se on ihanista ihanin.

  Lezzie: Näin tämmöisiä neulottuja tekstejä jossain blogeissa. En oiken tiedä, miten muuten semmoisia voisi väsätä kuin rautalangalla. Ainakin näin tämä on helppoa.

  Nonna: Rumia sanoja tarvitaan pitsien ja mummolaromantiikan vastapainoksi. Että pysyy balanssi.;)

  VastaaPoista
 6. Vastaa niin meilialoja täällä. Olisi kait hyvä päästää välillä höyryjä itselläkin. Mutta siis hieno.

  OP

  VastaaPoista
 7. OP: Täällä on myös mennyt tänään hieman irvistellessä, joten ihan väkisellä vännettyjä nämä eivät ole. Jäin muuten oikein miettimään, että mieheltä kannattaisi vissiin kysellä mielipiteitä hiukan useamminkin.;)

  VastaaPoista
 8. Ihanan runollinen merden de verden toimii aina. Ja jos kotiangsti lopahtaa voi aina taivuttaa tilalle jotain söpöä.
  Ja home tekstin ajattelen aina suomeksi.
  Topakammilla toimii paremmin sleep tigt kuin sweet dreams. Liiat imelyydet nostaa verensokerin aggressiviisiin lukemiin.

  t. M:?

  VastaaPoista
 9. Rautainen idea! Rumille sanoille on paikkansa. Tuli ihan Simo Salmisen laulunsanat mieleen: Ronskisti vaan tätä ruokotonta aikaa kun rumasana sanotaan niinkun se on!

  VastaaPoista
 10. M:?: Turkanen, kun lankani loppui ennen aikojaan. Ei mitenkään riitä tuohon merden de verdeniin!;)

  Tytti: Se on niin hyvä laulu se! Ja tykkään kyllä muistakin Simon biiseistä. Ruokottoman hyviä!

  VastaaPoista
 11. Täydellisen balanssin olet kyllä löytänyt yhdistelemällä rumia sanoa ja mummolaromantiikkaa. Tykkään.
  Ideana myös sellainen, että kokeilen varmasti joskus itsekin. Kuinka pitkä tuo tekemäsi tuubi on?

  VastaaPoista
 12. Pirunpaskan Rinsessa: Jaa-a, nyt panit pahan. En nimittäin mitannut tuubia ja sormituntumalta on vastattava. Olen iso nainen ja jos levitän käteni äärimmilleen, niin aika lähellä sormista-sormiin-mittaa ollaan, ehkä hiukan yli. Kirjaimet syövät aika tavalla tuubia, joten jos yhtään pitempää tekstiä mietit, niin saat varautua neuloskelemaan enemmän. Tuosta mun tuubista sai 5-6 kirjaimisen sanan; eri kirjaimetkin kuluttavat tuubia eri tavalla. Ota rautalanka ja värkkää siitä se teksti ensin ja mittaa sitten rautalanka. Tuubi venyy tietysti, mutta kutakuinkin sitten tiedät, mitä tehdä.

  VastaaPoista
 13. Hyvää yötä pornolaulun kaikuessa korvien välissä... Pitikin tulla vielä illalla kurkkaamaan blogia!
  Mutta: tosi kiva idea, olen miettinyt samanmoisia pelkällä rautalangalla, jotenkin tuo neuleen pehmeä olemus ja jämerä teksti on paremmat yhdessä!
  Keltainen on kyllä outo väri, miullakin on tullut salainen viehtymys siihen. Liian pitkä talvi kenties?
  MalluT

  VastaaPoista
 14. Kaunokirjoitus ja kirosanat ne yhteen soppii!

  VastaaPoista
 15. MalluT: Melkoiset hyvänyönbiisit sulla.;) Jos teoriasi liian pitkästä talvesta pitää paikkansa, kevään tultua keltainen ei einää kuumota niin kovasti. Pitääpä muistaa laittaa merkille!

  Soile: Outoja yhdistelmiä kannattaa vaalia.:D

  VastaaPoista
 16. Sinut on haastettu >:) Kurkkaa mun blogi ja löydät haasteesi.

  VastaaPoista
 17. Elvenpath: Kiitos, käyn kurkkaamassa. Olen hieman laiskistunut haasteisiin vastaajana, joten en lupaa mitään.;)

  VastaaPoista
 18. Olipas kiva idea! Pitää laittaa korvan taakse. Haastaa ainakin mennen tullen nämä tarravillitykset, joita on jo kaikilla.

  VastaaPoista
 19. Santra: En tiedä, mikä minussa on vikana, mutta minulla eivät tarrat ja teipit meinaa pysyä seinässä. Ehkä siksi tällaista "muuta" pitää yrittää viritellä..;)

  VastaaPoista