3.3.2013

Palapeli

Täällä lomalainen, moi. Tunnelmat ovat vallan mainiot, vaikka liinaprojektini ei ole osoittautunutkaan aivan niin helpoksi, kuin mitä kuvittelin. Ajattelin, että sen kuin surauttelen liinoja yhteen ja kivaa syntyy, mutta sanotaanko vaikka, että nöyräksi on opittu.


Olen tekemässä erikokoisista, vanhoista pöytäliinoista yhtä isoa, ruokapöydän peittävää liinaa. Olen ratkonut rikkoutuneet pitsit, pienemmät reiät ja kahvitahrat peitän toisilla liinoilla. Ongelmana on saada liinoista kutakuinkin riittävän kokoinen suorakaide ilman, että parhaimpia liinoja tarvitsisi leikellä. Jos tätä vaatimusta ei olisi, liina olisi jo valmis, mutta noiden parin säästettävän liinan takia homma on mennyt melkoiseksi palapeliksi. Mutta jotenkin kauhean kivaa kuitenkin tämä tämmöinen.

Kuvissa etukäteiskuvia vielä keskeneräisestä työstä. Eiköhän tässä ole parin päivän sisällä valmista. Ja kunhan läväytän liinani pöydälle, niin varmasti on kevätfiilistä. Liina on pitseineen ja kukkasineen niin äitelä, että tiedä häntä, vaikka tulisi peräti kesä, mummola ja kukkatapetitkin kaupan päälle. Enkä laita vastaan ollenkaan, en.

16 kommenttia:

 1. Vanhat pitsiliinat kirjailuineen on kauniita. Peukut mummolatyylille ja ruusukuviolle :O)

  VastaaPoista
 2. Näyttää kuule lupaavalta! Täälläkin vähän tuumataan että jos maalitelaan tarttuisi. Edellyttäisi tosin käyntiä maalikaupassa.

  Kolme työpäivää ja sitten lomalle, kolme, kolme, kolme.

  VastaaPoista
 3. Huisin hauskaa lukea heittäytymistäsi.
  Odotan jo innolla mikä kesämummola sinne syntyykään.

  VastaaPoista
 4. MINNA: Kiitos, toivotaan parasta.;) Aurinko paistoi sen verran komeasti, että rupesivat talviset musta-valko-viritykset näyttämään vallan ankeilta. Eli mummolaa kehiin: kevät on täällä!

  Soile: Maalia tarvittaisi täälläkin, mutta kun se idea ei kirkastu. Siellä vissiin on jo selvät kuviot, maali vain puuttuu?

  Rva Pioni: Minäkin odotan. On ollut töiden puolesta raskas talvirupeama ja vastapainoa on kaivattu kipeästi. Kukkaset ja pitsi yleensä toimivat.:D

  VastaaPoista
 5. Outi, nayttaa tosi hyvalta. Nyt vaan surauttelet loput kasaan etta nahdaan lopputulos. Mulla on ollut kanssa mielessa etta jotain tommosta olis kiva tehda mutta kun multa puuttuu materiaalit. Ei ole vanhoja poytaliinoja pitseineen. Eli tyhjasta on vahan vaikea nyhjasta.

  VastaaPoista
 6. Ina: Mars kirpputoreille! Sieltä luulisi löytyvän, varsinkin jos kaikenkuntoiset kelpaavat.

  VastaaPoista
 7. Somalta näyttää, kiva sitten nähdä valmis liina! Minä olen suunnitellut pöytäliinaa pelkistä virkatuista pienistä pitsiliinoista, niitä olisi helppoa vain ommella yhteen, luulisin :)

  VastaaPoista
 8. virkattu lintu: Hymyilyttää tuo "luulisin".:) Minäkin luulin, mutta saattaa olla sama ongelma sekä isompien että pienempien pitsiliinojen kanssa, että ompelussa on oltava tarkkana. Pitsi (niissä pieneissä on joskus tosi isoreikäistä) vedättää helposti kieroon. Voihan se olla, että kyse on vain taidosta ja tekniikasta, mutta minunkaltaiseni noviisi saa ainakin olla kieli keskellä suuta.

  VastaaPoista
 9. Ihania vanhoja tekstiilejä! Hieno postmoderni liina tulossa. Kannatan liinojen käyttöä ehjänä, jos ne on ehjiä ja hienoja.

  VastaaPoista
 10. Kellä on lomaa kellä ei...ihanan pastellisia sävyjä liinoissasi :)

  VastaaPoista
 11. Jänskä projekti! Mukava nähdä, mihin se päätyy; ). Tykkään tämmöisistä villeistä tekemisistä.

  Onnea jatkoon!
  T Stiina

  VastaaPoista
 12. Hyvä idea, mielenkiinnolla odota, millainen siitä syntyy. Mukava kun näytät vaihekuvia. Näyttää kauniilta. :)

  VastaaPoista
 13. Rinna Pitsiunelma: Ehjiä, hyviä liinoja on mielestäni turha leikellä, koska kirpputoreilta löytyy siihenkin tarkoitukseen rispaantuneita tai tahraisia liinoja, vieläpä lähes ilmaiseksi. Sillä tavalla olen raaka, että käytän kaikki pesukoneen kautta, mutta joku tolkku sentäs. Ja sen verran olen blogisi lukijana "sivistynyt" (kiitos kovasti!), että ymmärrän hieman noita pitsejäkin katsoa (paino sanalla "hieman").

  Fasu: Olen odottanut hiihtolomaa, kuin kuuta nousevaa. Se tulee itselle tarpeeseen, enkä epäile yhtään, etteikö se tulisi tarpeen muillekin. Jospa kevät ja vaikkapa nuo keväiset sävyt sitten kantaisivat lomaa pidemmälle, sinutkin.:)

  Stiina: Kiitos, villiä on ollut. Tämmöinen projekti tarvitsisi valtavan pöydän. Nyt olen koetellut levitellä liinoja lattialla ja siinä sitä riittää assistenttia kissasta lähtien. Ei ihme, että menivät liinan osat hieman vinoon ja kieroon!:D

  Laura: Kiitos. Vaiheesta vaihekuvia - kun en näytä saavan mitään asiallisista valmiiksi.;)

  VastaaPoista
 14. Älkääs vielä huutako sitä kevättä ihan täysillä. Tälle keväälle pitäisi vielä tehdä 2 villatakkia valmiiksi, eikun 3. Yhdessä viimeistelyvaihe, toinen puolivälissä (työläin) ja kolmas ihan alkutekijöissään. Villaa ei ole kiva kutoa, jos on kuuma - tai sitten mieikäläinen saa tehdä käsitöitä kylppärissä taas, niin kuin uutena vuotena.

  Mutta luin toisaalta, että teillä on alotettu jo grillaus. Se kyllä kelpaisi. Pakko kysyä, kun Suomessa asutaan. Tuijottaako teidän naapurit? Täällä nimittäin ujompi grillaaja saattaisi kärventyä naapureiden katseista...helmi-maaliskuussa.

  OP

  VastaaPoista
 15. OP: Grilliasiaa voisin valaista siten, että me olemme asuneet tässä jo yli 8 vuotta, eli lienevät tottuneet. Toisekseen grillikauden avaus houkutteli parvekkeen alle naapureita huutelemaan ja tuoksuttelemaan ja ainakin yksi heistä lähti täytättämään kaasupulloaan. Veikkaisin siis, että grillikausi on avattu jo muutamilla naapureillakin. Outoa porukkaa täällä.:D

  VastaaPoista
 16. Outi, menisin jos taalla olisi samanlaisia kirppareita kuin siella kotosalla. Ihmiset enemmankin lahjoittaa vanhoja tavaroita hyvantekevaisyysjarjestoille, jotka myyvat sitten niita eteenpain. Olen parissa paikassa kaynyt mutta ei ne ole kovin ihmeellisia olleet. Ei ole koskaan mitaan mukaan tarttunut.

  VastaaPoista