29.3.2013

Koukku käy

Täällä on eletty seisokkitunnelmissa. Vaikka villatakkini on vihdoin edennyt helmaan asti, sillä on ollut pelkästään lamaannuttavia vaikutuksia. Muuten sileä helmaosa päättyy "aina oikein" - neulottuun reunukseen, joka sojottaa oudosti pystyyn enkä osaa päättää, puranko vaiko enkö. Ja muistaako joku perjantaipussini? Aika pian vauhtiin päästyäni huomasin keltaisen olevan aivan väärää sävyä ja eihän se sovi. Ei alkuunkaan. Vaikka minua on virkkauttanut vallan vimmatusti, koukku on pysynyt jäähyllä. Eiliseen asti.


Olen Soilelle kiitoksen velkaa. Hänen täydellistä keltaista uhkunut lankapostauksensa kohotti virkkausvimmani sellaisiin mittoihin, että jotain oli pakko tehdä. Päätin käydä läpi kaikki lankajemmani ja etsiä jokaisen puuvillakerän mitä talosta löytyy ja katsoa, mitä niistä saa aikaiseksi. Lankaa kertyi vaatimattomat kaksi korillista - vaikkakaan ei niitä sävyjä, mitä olisin eniten tarvinnut.

Nyt syntyy palleroisia. Pitää miettiä, teenkö niistä kuusikulmioita, kuten tuossa vanhassa lanmpunvarjostimessani vai tyytyisikö neliöihin, joita näkyy palleroisten alla olevassa Dottie Angel - kirjassa. Valintoja, valintoja.

Mukavaa pääsiäistä teille kaikille. Minut on luvattu viedä pilkille heti, kunhan tuuli laantuu.

Edit. Kommenttiboksissa ehdittiin jo kysyä tuosta heksislampusta. Kuusikulmion ohje löytyy esimerkiksi täältä ja puolikkaan heksiksen ohje esimerkiksi täältä. Minä olen tehnyt puolikkaat ihan omasta nupista, joten ohjetta ja minun versioitani ei kannata kovin vertailla. Paras vinkkini lanpunvarjostimien ja muiden verhoiluun virkkaamalla on sovitus; sovittakaa pitkin matkaa, niin huomaatte, minkälaista palaa työnne on vielä vailla ja mitä kokoa sen pitäisi olla.

18 kommenttia:

 1. Oi, tuota värien riemua.mieki tahon tehä jotain värikästä! nyt on puikoilla tylsää mustaa ja valkoista.

  VastaaPoista
 2. Nyt on sen verran hienon näköinen lampunvarjostin, et ois hienoa jos siihen olisi jonkunnäköinen ohje olemassa :) Nuo palaset varmasti onnistuu, mutten osaa tehdä noita vajaita paloja ylä- ja alareunaan...

  Oletko virkannut ihan päästäsi vai onko jossain ohjetta?

  VastaaPoista
 3. emmi: Kevät tekee tepposia. Minä hamstrasin talvella mustaa ja valkoista kotiin ja nyt se tuntuu jotenkin, no niin. Pastellit kehiin!;)

  Kesänaapuri: Hei vain! Lisäsin postauksen loppuun edittinä linkit kokonaisiin ja puolikkaisiin heksiksiin. Olen tehnyt virkattuja palasia yhdistämällä monenmoista ja ei niihin yleensä muuta ohjetta ole ollut kuin itse palasen (tässä kuusikulmio) malli. Se, montako palasta joudut liittämään yhteen ja miten ne asettelet, on riippuvainen siitä, mitä olet tekemässä. Rupeat vain rohkeasti hommiin. Tuossa lampunvarjostimessa hankalin kohta oli varjostimen yläosa, jonne jäi kokonaisten heksisten rakoihin neljä aika oudin mallista reikää. Virkkasin ne vain tylysti valkoisella täyteen pylväitä. Hyvä tuli. Varjostin on virkattu metallikehikon päälle. Siis sellaisen vanhan kirppisvarjostimen, josta kangas on purettu pois.

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja kylla vaan elamassa tarttee olla varia. :) Oikein hyvaa paasiaista myos sinne kotisuomeen! Halit!

  VastaaPoista
 5. Joo niin tuntuu. taidanpa mieki vaihtaa villahuivin teon puuvillaiseen, joo ja väreihin :)

  VastaaPoista
 6. Ina: Kiitos samoin! Toivottavasti sielläkin saadaan nauttia auringonpaisteesta.

  emmi: Hyvälle kuulostaa. Jos kelit vielä kylmenevät, niin voithan palata huiviisi sitten. Hehkutellaan nyt väreillä!

  VastaaPoista
 7. Makeet värit! Mä virkkailen edelleen niitä henkareita, mutta ajattelin myös pääsiäispyhinä soveltaa sun pitsilampun ohjetta... Katotaan kuinka käy :)

  VastaaPoista
 8. Törröttävä aina oikein -reuna kesyyntyy silitysraudalla joten älä pura ennen kuin olet kokeillut silitysrautaa :)

  VastaaPoista
 9. Kivoja palluroita olet virkkaamassa. Jännä nähdä mitä niistä syntyy =o)

  VastaaPoista
 10. Pioni: Minäkin virittelin jo jokusen hengarin tuohon näkösälle - kiitos sinun! Tsemppiä lampun kanssa, toivottavasti onnistuu hyvin!

  norsis: Ihana sinä! Jonkun pitää valaa uskoa epätoivoiseen neulojaan, kiitos.

  Hanna: Tyyny on tulossa. Vai pilasinko jännityksen?

  VastaaPoista
 11. Voi, se valitsemisen vaikeus ja jahkailu, niin tuttu tunne... :D

  VastaaPoista
 12. Kerrassaan IHANIA värejä!
  Melkein tekis mieli jotain värikästä puuvillalangasta...

  VastaaPoista
 13. Tästä jokakeväisestä virkkausvimmasta voisi joku tohtorisihminen tehdä vaikka jonkun tutkimuksen. Mikä on se voima joka sysää tähän lähes maaniseen toimintaan?

  Kivoja palleroita tulossa, pitäsikin kaivaa tuo kirja jostain esiin ja katsoa että mitä kaikkea kivaa siinä olikaan.

  VastaaPoista
 14. Tiina: Kädet näköjään päättivät itse tai sitten vain jollain autopilotilla rupesi syntymään neliöitä. Kohta on valmista!

  KahviKaneli: Parhaat värit ovat puuvilloistani aika vähissä. Sitten puuttuu muutama sävy tiettyyn malliin, jota on ajatellut testata. Mutta kyllä ihan kivaa jälkeä tuli kuin sekoitteli semmoisiakin lankoja, jotka eivät yksin kovin huutele. Kannatti siivota ja etsiä langat näkösälle!

  Soile: Siinä kirjassa on se hengariohje. Eiköhän päällystetä jokunen hengari? Minä nostelin niitä jo tuohon pöydän kulmalle, etten unohda.

  VastaaPoista
 15. Kaylovesvintage: Thank you! Spring (and spring colors) and crocheting are match made in heaven.

  VastaaPoista
 16. Ihania pyörylöitä! Mulla on myös jokusen kymmentä kappaletta palluroita, enkä vielä tiedä, mitä niistä tekisin... Tyynyn luultavimmin. Tuo lamppu on aivan ihana!

  Terkuin uusi lukijasi :). Lisäsin blogisi myös blogini käsityösuosikkeihin. Tervetuloa vastavierailulle.

  Terkuin Tarja
  http://tarja-snowland.blogspot.com/

  VastaaPoista
 17. Tarjas Snowland: Moi vain, Tarja, ja tervetuloa joukkoon! Kävin jo kurkistamassa blogiasi ja postauksia rullatessani rakastuin keltaiseen kipsitauluusi! Ihana!

  VastaaPoista