13.1.2013

Mitäs me ketut

Joku saattaa muistaa, että yritin kuopukselle kettuhattua jo syyspuolella. Pieleen meni; ketusta tuli karhu. Eilen ajattelin hetken olevan kypsä uudelle yritykselle ja pistin puikoille ketun. Kun kettu oli valmis, huutelin lasta luokseni: Minulla on sinulle uusi hattu! Vähän aikaa oli hiljaista ja sitten jostain kuului kyllästynyt ääni: Taas? Kyllä on neulojan lapsella rankkaa.


Malli: Foxy ja Wolfie (maksullinen ohje täällä) by KatyTricot
Langat: Oranssi on Dropsin Nepalia (sitä meni reilu kerä, ehkä puoli toista) ja valkoinen Novitan Isoveljeä.
Puikot: 4,0 mm
Lapsen kainalossa oleva Tony-niminen kettu on tehty vanhasta villapaidasta ja siitä löytyy oma postaus sivupalkin tunnisteiden kautta kohdasta "lelut".

Puikkojen kilisyttely on viime päivinä ollut melkoista dementian ehkäisyä. Sekä tässä hatussa että tekeillä olevassa neuletakissa on molemmissa koko joukko minulle ennestään tuntemattomia neuletekniikoita. Enpä muista ennen neuloneeni tälla tavoin youtuben kanssa. Hatussa uutta oli intarsianeule, eikä tuo nyt niin kummoista ollut, vaikka vähän aloittaessa hirvittikin.

Lähipäivät jännitän terveysilannetta. Taloon on saapunut flunssa ja ensimmäinen perheenjäsen on kaatunut petiin. Me muut vielä taistelemme.

30 kommenttia:

 1. Suloset on molemmat - eikaiketutvoimuutaollakkaan :)

  VastaaPoista
 2. Peppi: Minulla on joku ihme kettuviiraus. Tekisi mieli tyynyäkin!

  VastaaPoista
 3. Hirmu hieno hattu! Olen joskus neulonut intarsiaa.. ihania yksittäisiä kuvioita saa sillä tekniikalla tehtyä.
  Hyvää viikkoa ja toivotaan ettei pöpöt ala enempää jylläämään...

  VastaaPoista
 4. Onpa hellyyttävät ketut! Tsemppiä flunssan kouriin...

  VastaaPoista
 5. Suloinen hattu! Olen huomannut muistakin lapsista saman reaktion esimerkiksi pehmeiden pakettien kohdalla..
  Olet muuttanut kuvaa tuolla ylhäällä, tykkään siitä kovasti!
  - tytär

  VastaaPoista
 6. Ihanata! Meillä on lapsilla samanlainen asenne mun virkkaamiin myssyihin. Eivät oikein enää innosta... No, enpä taida kovasti niitä enää tyrkytelläkään.
  Mukavaa alkavaa viikkoa. Pöpöt hus!

  VastaaPoista
 7. Hauska pipo! Oikein ihana. Ja minä vaan _ostin_ lapselle pöllörepun...

  Sama tilanne tautirintamalla, meillä ollaan häviöllä 3-5.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanat! Pipo ja kettu. Mahtava toi "kyllä on neulojan lapsella rankkaa". :D

  VastaaPoista
 9. ansa: Minulla oli koko ajan intarsiaa tehdessä olo, että on tämmöistä neulottu ennenkin, mutta en vain saa päähäni, että mitä ja missä. Ettei vain olisi niin, että sotken sukkiin? Joissakin kantapää- ja kärkimuotoiluissa on vähän samanlainen meininki (se wrap), vaikka hiukan eri asioista onkin kyse. Kiitos toivotuksista!

  liinu: Kiitos! Tsemppi tulee tarpeeseen.

  äiti ja tytär: Kiitos lohdutuksen sanoista; noin se taitaa mennä. Tällä kertaa lapsi suostui kuitenkin kuvattavaksi ilman hirveää vääntöä, joten lopputulos ehkä kuitenkin fifty-fifty..;)

  Nonna: Eli tässähän voi kohta keskittyä vain omiin pukimiinsa.;) Ja juu, kiitos, pöpöt pois!

  Minna: Oijoi, siellä on tauti ehtinyt jo pidemmälle! Koettakaahan parantua ja päästä jaloillenne!

  Nova Melina: Kiitos! Ehkäpä meillä on jokunen myssy liikaa, kun vastaanotto ei ole tuon riemastuneempi.:D

  Tiina: Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Oi miten ihana! Pinterestissähän noita pyöri :) taistelkaa flunssaa vastaan älkääkä antako periksi. Mustaherukkaa ja raakaa valkosipulia kehiin

  VastaaPoista
 11. Hienot on ketut. Niin paassa kuin kainalossa. :D Mulla on ollut kanssa jossain vaiheessa kettuvaihe, muttei kuitenkaan noin upeeta kettupipoa.

  VastaaPoista
 12. Soile: No sieltä Pinterestistähän minä tämän löysin ja ostin ohjeen, kun ajattelin, että jos oppisin jotain uutta tekemällä ohjeen mukaan.:) Ja voe pojat, että olen vetänyt tänään valkosipulia. Jään huomenna lapsen kanssa kotiin, joten ei ole tarvinnut kantaa huolta työkavereiden hajuhaitoista. Mutta mustaherukkaa.. onkohan mulla sitä?

  Ina: Kettuvaihe? Sille on siis ihan nimi? Mulla on kettuvaihe!

  VastaaPoista
 13. Voi mahdoton kuinka ihana hattu! Ehdottomasti tehtävälistalle pojalle vaikka ensi talvelle! Ja voimia flunssaan tai sen välttelyyn, juuri on just ja just selvitty edellisestä neljän viikon kierroksesta meidän perheessä ja nyt taas pojalla kuume ja yskä ja nuha, saa nähdä joko se taas alkaa vai voisko tämä sit johtua tällä kertaa vaikka hampaista tai jostain... :/

  VastaaPoista
 14. Suloinen kettuhattu! Sain just virkattua vähän samalla mallilla kännykkäkotelon. Ketut on tosi kivoja!

  VastaaPoista
 15. Paula: Kurjaa tuommoinen kierre! Meillä ei onneksi ole ollut voimallista sairastamista pitkiin aikoihin, mutta nuoremman parina eka vuonna tuli sitäkin herkkua koettua urakalla.:( Jospa tämäkin pysyisi aisoissa ja säilyttäisiin vaikka me miehen kanssa jotenkin tolpiallamme, niin riittäisi pikkuväelle auttajia. Paranemisia sinne!

  MINNA: Kännykkäkotelon? Nyt kyllä kurvaan heti sulle, jos vaikka siellä olisi jo kuvia!

  VastaaPoista
 16. Hieno hattu!
  Tykkään yläreunan uudesta kuvasta, keväinen. Voimia sairastuvalle, valkosipulilla karkottaa ainakin kaikki sellaiset pöpöt joilla on hajuaisti :)

  VastaaPoista
 17. Anna: Kiitos! Ketut ova nyt kovin korkeassa kurssissa täällä.

  Fasu: Kiitos, tavoittelin yläbannerilla nimenomaan kevättä ja näytän osuneen oikeaan.:) Ja juu-u, kyllä täällä aika löyhkä käy!:D

  VastaaPoista
 18. Haa, mahtavat ketut!

  Minäkin oon viime aikoina opetellut aika monta uutta neulontamenetelmää, kun malleissa on erilaisia kommervenkkejä. Ilman you tuben opetusvideoita en nykyään pärjäis.

  VastaaPoista
 19. Mahdottoman söpöt ketut, sekä päässä että kainalossa :D Ja vasrin mielenkiintoinen edellisen postauksen neulospinta, jään mielenkiinnolla odottelemaan lopputulosta...

  VastaaPoista
 20. A-L: Kiitos!

  luminen: YouTube on kyllä loistava! Jotkut tekniikat on selitetty ohjeissa niin kimurantisti, että moni kohta taitaisi jäädä neulomatta ilman netin apua. Ainakin minulla.

  Emma: Tämä on Malabrigolle (?) suunnittelevan JOJIn ohje. Tosi hyvin kirjoitettu ja koko ajan on jotain vääntöä, niin ettei aika käy pitkäksi. Minä olen vain NIIN hidas!:D

  VastaaPoista
 21. Voi kovaa kohtaloa ;D Kettu on kyllä sangen tyylikäs. Toivottavasti ei flunssa kaada koko perhettä petiin!

  VastaaPoista
 22. Supersöpö kettupipo! Eksyin blogiisi nyt ja ihastuin ikihyviksi töihisi ja kuviisi. Täytyypä pistäytyä uudelleen ja katsoa kaikki oikein ajan kanssa!

  VastaaPoista
 23. Jutta: Ystävä hoksasi tuoda mustaherukoita ja valkosipulia on talossa riittämiin. Että jos luomu puree, niin pitäisi taudin pysyä iisinä.

  Jenni: Tervetuloa joukkoon! Työt ja kuvat täällä edustavat epätasaista laatua aina sen mukaan, miten on ollut aikaa paneutua. Mukavaa, jos tykkäsit!

  VastaaPoista
 24. Mun Tekemä: Kiitos, hatusta tykättiin onneksi täälläkin.:)

  VastaaPoista
 25. Kaisa: Kiitos! Pipo oli paitsi hauska myös opin kannalta mukava; tulipahan tehtyä intarsiaakin. On taas yksi kynnys matalampi.:)

  VastaaPoista