3.1.2013

Hillityn tyylikäs

Jamaica-pipon oli tarkoitus mennä purkuun, mutta minulle sattui "this is the sign" -hetki. Silmäni eksyivät kirpputorilla kirkuvankeltaiseen teepaitaan, jonka rintamuksessa koreili JukkaPoika. Ja koska kysyin juuri mielessäni purkaako vaiko eikö purkaa?, niin kyllähän nyt pöljempikin ymmärtää, että siinä oli vastaus. Neuloin myssysen loppuun ja kas, minulla on jälleen pipo, jota voin pitää.. noh..  haravoidessa, muissa pihatöissä tai vaikka pimeässä metsässä. Ei vaites, kyllä saatan vaikka lähi-Saleen pistellä ja pitää pokkaa koko matkan. Laitan vielä nappikuulokkeisiin reggaet soimaan.


Myssyn malli löytyy täältä. Ohje tuntui välissä jotenkin oudolta, mutta en jäänyt sitä setvimään. Tokko siinä mitään virhettä oli, en vaan tajunnut. Neuloskelin menemään muuten vaan. 
Lankaa meni puolisentoista kerää ja lankana oli kahta eri sorttista Noro Silk Gardenia. 
Puikkoina 4,5.

Ei kait mulla muuta kuin, että tuleekohan minusta koskaan sellaista hillityn tyylikästä? Niin ja joo, myssy on myllytetty kuivausrummussa pienemmäksi. Tottakait. Yllättyikö joku?

30 kommenttia:

 1. On sitä tyylittömämpiäkin nähty ;) Noei, hauska se on. Tuottoisaa käsityövuotta 2013!

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo on hieno! Kivat värit ja hauska malli.

  VastaaPoista
 3. Hyvähän siitä tuli! Kannattaa olla sitkeä.
  Hillityn tyylikäs...sitähän sitä tahtoisi itsekukin olla vaan paremminhan me väriläiskät erotutaan niiden joukosta :)

  VastaaPoista
 4. ...toi mikään iso kotsa ole! Jos haluat isoja myssyjä tsiigata, tule kaivaan mun lootia. Mutta hei, jos napeista reggaeta alat kuunnella, muista tanssahteleva tassuttelu kans. Muuten menisi ihan hukkaan koko hyvä vääntö.

  VastaaPoista
 5. Ihanan psykedeelinen väritys. :) Malli näyttää kyllä tosi kivalta.

  VastaaPoista
 6. Reggae on jees! ;)
  Mielestäni tuossa on hillityt värit, joten menee mihin tyyliin vain, kaunis! :)

  VastaaPoista
 7. hei, se näyttää hyvältä ja lämpimältä! Ei tarvi kulkea pimeitä takakujia tuo päässä, ihan voi pääkatua tepastella. Hillityn tyylikkäät = tylsät ? ;)

  VastaaPoista
 8. Älä nyt yhtään vähättele- toihan on hiano!!!
  Mulla kan skäy joskus nii, et joutuu kutistamaan....

  VastaaPoista
 9. Kuivausrummut on sitten katevia, eiko? ;-P Hieno se kuitenkin on eli hyva etta sait merkin jatkaa. Kyllahan ton kanssa nyt kelpaa vaikka keskustaankin menna.

  VastaaPoista
 10. Miksi ihmeessä olisit purkanut??? Ihana pipo! Ja kaunista lankaakin!

  VastaaPoista
 11. No höh, ei tuo ole mitenkään liian epähillitty. Kyllä tuo päässä voi käydä Salessa tai Stokkalla. Hyvä myssy, anna mennä vaan!

  VastaaPoista
 12. Jukka-Pojalla on kieltämättä aika letkeä rytmi. Ihan siinä lanteet lähtee vatkaamaan mukana kun "sä oot silkkii" kajahtaa radiosta. Myssysi sopii hyvin tuohon tunnelmaan. Kva siitä tuli!

  VastaaPoista
 13. Tykkään! Ei se kyllä reggae-mallilta näytä, juuri oikean kokoinen!

  VastaaPoista
 14. Voi miten hieno myssy! Oliko vaikea tehdä?
  Minäkin pitäisin tuota ylypeenä!

  VastaaPoista
 15. Vastauksia.

  Ei tule hillityn tyylikästä, jos kudot Norosta. Onko sillä edes väliä, sillä konttineulenbaskeri on hyvännäköinen, joskaan ei se varsinaisesti nuorenna. ;-).

  Ei yllättynyt siitä kuivausrumpukäsittelystä. Se liene väkio.

  OP

  VastaaPoista
 16. Eihän tuo niin paha ole, vaikka se aluksi näyttikin vähän epäilyttävältä :) Tykkään tosta korineuleesta!
  - tytär

  VastaaPoista
 17. Emma: Hauska tosiaan, muta ei järin tyylikäs.:D Hyvää uuta vuotta myös sinulle!

  katjainkeri: Kiitos!

  Fasu: Ei me tähän luovutea! Kyllä vielä joskus tehdään joain hillittyäkin.;)

  WeirdRockSar: Oli se iso. Ja se vielä suureni entisestään kun laitoin sen kuivausrumpuun. Mietin jo, etä luonnonlait ovat minua vastaan, mutta sitten se onneksi - varsin pikällisen kuivuroinnin seurauksena - ymmärsi ruvata kutistamaan. Myssyni on siis huovutettu.

  Kirsikka: Nimenomaan psykedeelinen ja jää siksi ns. kotikäyttöön.

  Mieli: Hillityt värit? Se on siis hillitty? Voi pojat!

  VastaaPoista
 18. morso: Minulla on hiukan sellaista tylsän kaipuuta nyt ilmassa, ihan selvästi. En tiedä, mistä se tulee, mutta ämä pipo jäänee odottamaan parempia päiviä.:)

  margsan: Minulla kutistaminen näyttää olevan jatkuvaa. En tajua, miksi neulon aina liian isoa! Kuivausrumpu alkaa olla minulla yhtä tärkeä neuletyökalu kuin puikot.:D

  Ina: Kuivausrumpu on ihan kuningas. Ilman sitä minun käsitöistäni ei tulisi mitään.:D

  sinusukka: Toinen Noro-keristä oli aika nätti, mutta yhdessä nuo kaksi eri sävyä rupesivat mellastamaan silmiini aika reippaasti. Tiedä sitten, oliko loppuunneulominen viisasta ollenkaan, mutta tällä mennään nyt. Vaikka pulkkamäkeen?

  Soile: Kyllä tässä on meikätytölle aika tavalla liikaa potkua. Mietin jo tuossa, että pitäisiköhän mulla ruveta harrastamaan talviurheilulajeja; niissähän käytetään räikeitä värejä ja outoja pipoja...

  MINNA: Kiitos!

  Ingi: Katos kun se kävi siellä kuivausrummussa. Se on mun salainen aseeni!

  Maireanna: Ei ole hankala ollenkaan. Joku nimitti aiemmin tätä neulepintaa konttineuleeksi. Jos se on uusi sinulle, niin erilaista vinkkiä ja ohjetta löytyy varmasti ja tuon myssyn ohjehan on ilmainen ja pääset sinne kuvien alla olevasta linkistä.

  OP: Olet varmasti oikeassa Norojen suhteen (syvä huokaus). Eikä muuten nuorenna, jos ei sitten tuo väritys jotenkin kompensoi ikäasiaa. Mutta aika reuhakas siitä tuli. Vielä olisi jokunen Norokerä jäljellä... mitähän niistä?

  äii ja tytär: Mulla on korineuletta jo ennestään yksi huivi, se on kivannäköinen. Tämmöiset Noro-tyyppiset langat sopivat koripintaan hyvin, mutta ehkä väritys kannattaa ensi kerralla katsoa tarkemmin.;)

  VastaaPoista
 19. Kyllä mä sanoisin tuota ihan oikeasti tyylikkääksi! Ei ehkä hillitty, mutta tyylikäs. Eikä se ole yhtään niin reggae-kun ensimmäisestä asiaan liittyvästä postauksesta olisi voinut olettaa.

  VastaaPoista
 20. voi miten ihanaa katseltavaa ja luettavaa täältä löytyikään. Heh, mä tein elämäni ensimmäiset huovutusjutut ennen joulua. Vakaana tarkoituksena tehdä miehelle huopatossut. Löysin ohjeenkin, Huopasta puikoille ja eikun tekemään isoa isoa sukkaa, sukka ohjeen mukaan pesukoneeseen. Koneesta tuli ulos vähän liian iso tossu. Fiksuna heitin sen uudelleen pyörimään ja nyt ulos tuli, ei numeroa 43 vaan 34 numeron tossut. Lannistuta ei, uutta puikoille ja tällä kertaa kone päästi sisuksistaan heti ensimmäisellä pyöritys kerralla sen 34 numeron tossut. Ei siis saanut ukko-kulta huopatossuja. :DDD

  VastaaPoista
 21. Tiina: Se aivan mahdotoman suuri pallomainen muoto jäi onneksi kuivausrumpuun. Siihen pesään olisi mahtunut melkoinen rastalettipöheikkö.:D Ja juu, parempi näin.

  nelosura: Jus noin se menee.:D Huovutusjutut ovat aivan mahdottomia, koskaan ei tiedä, mitä tulee. Mutta mainitsemallasi asenteella aina joskus tulee sitten jotain mukavaakin valmiiksi; uutta vaan puikoille ja koneeseen! Aina uusiksi!

  VastaaPoista
 22. Wau! Sehän on hyvännäköinen! Ei mitään vikaa siinä eikä sen puoleen reggaessäkään. Ei muuta ku kaupunnille vaan :)

  VastaaPoista
 23. Miten niin ei ole hillityn tyylikäs? Minusta nuo värit sulautuvat kauniisti ympäristönsä kun noissa kuvissa metsän laidassa seisot, ja sitten erottuvat. Että ihan hienolta näyttää. Kuivausrumpua en kyllä ole oppinut käsittelemään yhtä taitavasti.

  VastaaPoista
 24. AnniKainen: No johan nyt. Pitää ruveta hommaamaan mätsääviä asusteita, kun te tsemppaatte minua noin rohkeasti kylän pintaan tässä myssykässä.:D

  Minna: Kiitos. Luulenpa , että olet minua tarkempi ja parempi neuloja. Minä olen kehittynyt melkoiseksi kuivausrumpuveteraaniksi ihan käytännön kautta. Aloitan neuleet usein suurella hengen palolla enkä muista siinä alussa olla niin tarkkana tiheyksien sun muiden kanssa. Ja sitten lopussa odottaa kuivuri. Minusta se on neulojalle kunniaksi, ettei hän ole perehtynyt kuivausrummun saloihin.

  VastaaPoista
 25. Merkkejä kannattaa seurata! :) Hauska pipo, menee varmaan omaankin jonoon.

  VastaaPoista
 26. Käsityöläinen: Niitä merkkejä hoksaa niin harvoin, että lähestulkoon innostuu kun joskus semmoisen kohtaa.:)

  VastaaPoista
 27. Minusta myssy on nyt oikein kiva! =)

  VastaaPoista
 28. Minusta tuo on aivan mielettömän hieno :) ja paljon hienompi kuin ohjeen kuvassa!

  VastaaPoista
 29. Anonyymi: Kiitos kehuista. olen huomannut näiden neulottujen myssyköiden kanssa (teen aina liian isoja, ja joudun pienentämään niitä sitten kuivausrummussa), että pikkuinen kuivausrumpuhuovutus tekee niistä mukavan tuntuisia. Tämäkin reggaepipo on todella lämmin, vaikkakin edelleen liian värikäs.;)

  VastaaPoista