16.12.2012

Peruspipo

Se on ihan vaan Rikke. Tumman harmaa tai musta, otappa tuosta selvää. Aviomies, joka meillä yleensä filmaa ne kuvat, joihin en itse kykene, sai suksien voitelussa kohmettuneilla käsillään aikaiseksi tällä kertaa vain ns. tärähtäneitä kuvia, mutta huomasin niiden sopivan loistavasti näihin naamapostauksiin. Ei teidän nyt ihan kaikkea tarvitse nähdä, eihän?

Joskus olen tuuminut, että jokin sellainen burkhan tapainen olisi aika jees näihin kuvaamme-Outia-tilanteisiin. Enkä muuten kaiva nenääni tuossa.


Malli: Jo legendaarinen Rikke, ohje löytyy englanniksi täältä.
Lanka: Toinen suosikkini Léttlopi, väri 0052, langankulutus hieman toista kerää. Jätin myssyn edellistä versiotani paljon pienemmäksi, sillä hiuskuontaloni koko on vain varjo entisestään. Sitä ei riitä juurikaan pipoon tungettavaksi.
Puikot ohjeen mukaan.
Kettu on tyttäreni hamahelmistä tekemä. Kettupostaus on jossain olemassa, mutten tähän hätään ehdi sitä haeskella.

Oranssi haastoi minut jo hyvän aikaa sitten kertomaan kahdeksan asiaa itsestäni. Vastaan haasteeseen ja tarjoan samalla vertaistukea kaikille heille, jotka myöskään eivät ehdi. Tämä on tietysti hiukan kerettiläistä; käsityöblogissa kun ollaan...

1. Ostin joulukortit enkä tehnyt yhtään itse. En edes yrittänyt vaan astelin aivan pokalla Tiimariin. Kortit postitin halvempaan hintaan ns. viime tipassa. Korttikuoren tunkeminen täpötäyteen postilaatikkoon kävi hauistreenistä.
2. Joulusiivous ei ole käynyt mielessäkään. On tässä muutakin puuhaa.
3. Laatikot, pullat ja miltei kaikki ruokaherkut ovat tekemättä. Piparit on jo syöty ja nekut heitetty roskiksiin. Mutta kaiken tämän puutteen tulen paikkaamaan, sillä jouluna pitää olla ruokaa. Tässä asiassa saattaa vielä tulla kiirus.
4. Aika monta joululahjansa ansaitsevaa ihmistä on lahjomatta.
5. Lahjat hankin kaupasta. Miltei kaikki. Yhden yhtä lapasta en ole pukinkonttiin neulonut.
6. Ei ole kranssia ovessa eikä jäädytettyjä lyhtyjä pihassa. Eivät keiku pihasyreenin oksalla leivosmuottiin linnuille jäädytetyt talisiemenseokset. En ole vienyt perhettäni kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja. Ei ehdi, vaikka ihanaahan se olisi.
7. Täällä on aivan kelpo pilttejä - ei mitään valittamista, mutta kilttejä he eivät ole. Heistä lähtee ääntä kuin torvisoittokunnasta ja usein tuntuu, että elämme Kissankulmassa kahden Eemelin kanssa. Emme siis uskalla jäädä odottamaan joulupukkia, vaan hän vierailee talossa yleensä silloin kuin Eemelit ovat käymäsillään jossain muualla. Vaikkapa joulukukan vientimatkalla mummin luona.
8. Kaikesta tästä huolimatta en aio ottaa joulusta stressiä. Joulu on kiva, jouluna on kivaa. Ja mikä parasta, se tulee aina. Torvisoittokunnallekin.

13 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa. Ei turhaa ressiä!
  ps. Ihana pipo ja ihana pompom!

  VastaaPoista
 2. Nonna: Kyllä sitä aina yhdestä joulusta selviää!;) Pimeys on aika armollista tähä aikaan vuodesta; se peittää alleen pienet esteettiset puutteet.

  VastaaPoista
 3. Hieno kettupipo ja nii-in superhyvä asenne. Äidinkin kuuluu saada nauttia Joulusta eikä kiitää letti putkella kaikkia mukamas tärkeitä perinteitä ja velvoitteita suorittaen.

  VastaaPoista
 4. Fasu: Köhöm, totuus lienee toisenlainen. Minä en laukkaa joulun takia, koska en ehdi (saattaisin tykätäkin sellaisesta laukkaamisesta). Henki menisi. Minulla on tässä joulukuussa jo aivan tarpeeksi työ- ja muissa menoissa eli kyllä minä kiidän tukka putkella. Että hiukan nyt valehtelee tuo lista.

  VastaaPoista
 5. Tuo sun listasi on lohduttava. On kait sitä jotain tullut tehtyä joulun eteen mutta vähän tuntuu siltä ettei kuitenkaan oikein mitään. Ehkä se on se puuttuva kuusi? Katotaanpa miten se katti teurastaa mummolan joulupuun...jospa siinä olisi sitä joulun riemua?

  VastaaPoista
 6. Soile: Onhan sitä jotakin, on on. Mutta kuten taisin sinulle jo aiemmin sanoa: koristelupuolelle on keskitytty ja kaikenlaiseen nopeaan ja helppoon. Yhtään enempi sinniä ja keskittymistä vaativat hommat on siirretty tulevaisuuteen. Mutta kyllä se tästä: kinkku on ja sille lisukkeita, laatikot tein tänään ja yksi kuivakakku pakkasessa. Piparia, pullaa ja niitähän ehtii. Ja ehkä vielä siivoankin... Tulee se joulu ja jos ei muuten, niin ainakin sille teidän kissalle sen kuusen kanssa!:D

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa ihan buenolta. Asiat kyllä aina löytävät uomansa. Ajattelin jouluruokia minäkin. Tein sit suklaata. Sikaa kylläkin syötiin jo tänään. Oli ihan sikahyvää.

  VastaaPoista
 8. WeirdRockStar: Suklaata? Liekö sinä pieleen menemisen mahdollisuudet miten todennäköiset, ohjeita taitaisi minullakin olla.. Mutta possun makuun on päästy täälläkin. Kinkku tykötarpeineen on valmis! Niin ja jo maisteltukkin.

  MINNA: :DDD Täällä päässä tämä ei niin mahtavalta tunnu, mutta tehdään se, mitä on tehtävissä. Hyvää Joulua sinne!

  VastaaPoista
 9. En mä tiedä pieleen menemisistä. Sotkin vain kuivat ja sekoittelin niihin lämmitetyn kookosöljyn. Jos mä en tota tössinyt, tuskin muutkaan. Helpompi niitä nekkuja on poltella, kuin suklaata saada epäonnistumaan.

  VastaaPoista
 10. WeirdRockStar: Pitänee sitten joskus yrittää suklaatiakin tehdä, vaikka annan kyllä tuon nekkukokemuksen jälkeen hieman ajan kulua. Se ei varsinaisesti kannusta uusiin koitoksiin.

  VastaaPoista
 11. Ihana repolainen! Täytyy vilauttaa tätä kuvaa eräälle jonka tytär saa näitä helmiä joulupukilta, jos vaikka innostuvat!

  "pihasyreenin oksalle leivosmuottiin linnuille jäädytetyt talisiemenseokset" huh, en onneksi ole edes kuullut moisista!

  Iaanaa joulunaikaa toivotan!

  VastaaPoista
 12. eilen tänään huomenna: Minä olen lukenut liikaa naisten lehtiä. Keskustelimme juuri tästä naistenlehtisyndroomasta töissä. Että kun kuvittelee (lehtien perusteella), että kaikilla muilla ihmisillä on tyylikästä elämää, lapset jatkuvasti siivosti kaupunkivaatteissaan, aina ihana koti, hienoja vaatteita ja aina hyvä meininki, piha, koti, perhe ja oma kunto vimpan päälle simpsetissä.... niin sitä alkaa kuvitella, että on itse ihan huono, kun ei ehdi eikä osaa eikä ymmärrä. Sitä vaan, että niissä joululehdissä muistetaan aina linnutkin ja koristellaan pihat itsetehdyillä taliseoksilla ja jäädytellään vaikka mitä. Teilläkään ei sitten vissiin semmoista ole? Ja sinä sentäs olet ollut ihan siellä naisten lehdessä?:DDD

  VastaaPoista