3.12.2012

Puupää

Olen yhtä periaatetta köyhempi: ostin muovikuusen. Enkä edes mitään valkoista tai pinkkiä tai muutakaan ärjyä, vaan ihan tavallisen ja virkamiesmäisen vihreän. Tuijotettuani kuusta nyt muutaman päivän au naturel (ilman koristeita, siis se kuusi, en minä), olen päättänyt pelastaa sen, mitä pelastettavissa on. Päätin aloittaa latvasta.


Latvatähteni valmistui nopeasti tutulla kokeilenpas-onnistuuko-tämä-menetelmällä. Pöljyyttäni en hoksannut ottaa valokuvamateriaalia tästä aivomyrskystä, mutta ei tähtösen rakentaminen mitään insinööriopintoja vaadi. Värkkäsin ensin halutun kokoisen tähden rautalangasta. Pudottelin jokaiseen rautalankasakaraan puuhelmiä siten, että rautalankaa jäi näkyviin puolisen senttiä. Alimmasta kapeasta kuvasta näkyy, miten ylijäänyt rautalanka on taivutettu "lukoksi"; se estää helmiä putoilemasta. Tähden keskuksesta tuli kaamean näköinen rautalankaviritys ja se oli pakko piilottaa. Iso nappi, huopalevystä leikattu tähti, vaatekaupoissa ja koruosastoilla myytävä iso koristekukka....? Mitä siihen laittaisi? Minä pyörittelin keskelle punaista lankaa ja siinä se. Aika kiva.

En ole varma, onnistuuko painavan puuhelmitähden kiinnittäminen oikeaan kuuseen. Mutta muovikuusen pitkä latva taittui näppärästi kolmeen osaan; näin siitä tuli kyllin vahva pitämään puupäätä pystyssä. Että joku hyöty muovikuusestakin.


Niin no joo, oikeaa kuusya varten voisi tietysti vaihtaa puuhelmet huopapalloihin. Että ei tämän takia tarvitse kenenkään muovikuusikaupoille lähteä.

12 kommenttia:

 1. (En tiedä tuliko tämä toistamiseen, kun kone meni jumiin) mutta tässä nyt tulemas.

  Olen sitä mieltä, että mitä useampi kuusi, sitä parempi joulu.

  Tuo sopisi lastenhuoneeseen ja sitten se aitokuusi oleskelutiloihin.

  Tuossa tähdessä on jotain 60/70-lukulaista.

  Hyvä tekemisen metodi sinulla.

  OP

  VastaaPoista
 2. Tosi karkki tähti. Milenkiinnolla jään odottelemaan, tuleeko sarjaan muita koristeita?!:)

  VastaaPoista
 3. Meinasin tukehtua karjalanpiirakkaan. Apuaaa... Au naturel-kohta oli liikaa....

  VastaaPoista
 4. OP: Vitsi kun olisikin tilaa useammalle kuuselle. Tai ylipäänsä millekkään. Oma kuusi lapsille olisi kyllä tosi hauska! Ja tähti on tosiaan mallia Kaija Aarikka.:D

  Peppi: Minullakin hiukan jänskättää, että mitäs sitten. Palloleikkiä?

  mokkakissa: No niin, mä arvasin, että tuo kohta vaatii selvennystä sulkeissa! Joku luulee, että meitsillä on täällä outo tyyli odottaa suurta juhlaa.

  VastaaPoista
 5. Haluu tuollaisen karkkivärisen tähden :D Oikea kuusi tulee, joten sovellus sen mukaan! Mietintään! Odotan myös kiinnostuneena jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Meillä myös ollaan virkamiesmäisesti vihreitä ja allergia- & astmaystävällisesti muovisia ( vaikka väitän että varmasti tuostakin jotain hässäkkää haihtuu sisäilmaan, ei se kuitenkaan saa hengitystä vinkumaan ja sehän on aina lähtökohtaissti hieno juttu ), ja täyteen se veijari onkin jo ladattu blingiä. Lähtien kuusen keskeltä, siis ihan rungosta tyyliin valosarjat, pörhönauhat, filleripallot ja päällimmäisinä fiinimmät pallot ja setin kattaa sähkökynttilät. Naapurikin kävi tekemssä muistiinpanoja kattauksesta.

  VastaaPoista
 7. sinisukka: Kannattaa värkätä, minä olen tosi tyytyväinen tuohon omaan tähteeni. Kerrankin on olo kuin ihan oikeasti siellä Strömsössä. Koristeluideaa ei vielä kauheasti ole, mutta uskon sellaiseen loppuhetken paniikkiin näissä(kin) asioissa.:)

  WeirdRockStar: Haa, teillä on siis oikea blingbling-kuusi! Niinpä tietysti. Minullakin on siihen suuntaan kallistuneita kultakoristeita ja mietin, että vedenkö sitä rataa överiksi vai vaihdanko johonkin muuhun. Nyt ainakin näyttää, että tulossa on tämmöinen värikkäämpi karkkiversio... Ja siitä sun kuusesta kuvia!!!!!

  VastaaPoista
 8. Ka kun mainitset, sisar hopea. Just tänään ostin neljä linjakasta glitteriporoa lisää kuusipuuhun. Ja koskapa ajattelin muutenkin aktivoitua hyljätyn blogin suhteen, saatanpa sinne pari kuvaakin tässä asennella.
  Blingi tekee likkalapsen iloiseksi.

  VastaaPoista
 9. WeirdRockStar: Haa, nyt on, mitä odottaa!

  VastaaPoista
 10. ... oletan että tuohon lauseeseen liittyi terve- henkinen annos ironiaa...

  VastaaPoista
 11. Hiphip! Täälläkin odotellaan mielenkiinnolla josko jatkoa seuraa!

  VastaaPoista
 12. WeirdRockStar: No sikäli ehkä, että lausahdus osoittaa, ettei täällä missään menomestassa asuta. Ilo revitään pienemmistä kokonaisuuksista. Ja sikäli olin tosissani, että kiinnosti jo vietävästi nähdä se kuusesi. Osasit maalailla tilanteen mielikuvitusta kutkuttavasti.:) Ja muuten: onhan se komea!(Kävin jo kylässä siellä teillä)

  villafani: Tässähän tulee valtavat paineet! Pitää ihan tosissaan miettiä jotain.:D

  VastaaPoista