9.12.2012

Laiskana

Koska eilen kaikki meni pieleen, tänään on aloiteltu arasti ja vaatimattomalta tasolta. Siksi minulla on näytellä asti vain laiskan naisen huopapalloja. Laiskan siksi, että ne ovat pieniä villalankakeriä, jotka on pesty pesupussissa muun pyykin mukana ja huovutettu siten hiukan tavallista lyhyemmällä kaavalla.


Pyörittelen pallojen sisälle rumia lankojani ja päälle pyöräytän jotain siedettävämpää. Samalla tuhoan lankanöttösvarastoani ja niitä kaapin hiljaisia keriä, jotka eivät ole puhua pukahtaneet vuositolkulla mitään. Ja mikä parasta; ei taatusti mene pieleen.

23 kommenttia:

 1. OOoh, miten ihania. kyllä laiskuus palkitsee. Minä rupean tähän myös. ja heti mitin, että voisko sisälle laittaa vielä jotain täytettä ja olla VIELÄ laiskempi!

  VastaaPoista
 2. Hienoja palleroita ja mikä idea! Tämä meneekin toteutuslistalle myös meillä, kiitokset :)

  VastaaPoista
 3. eilen tänään huomenna: Pallojen pyörittely on tarpeeksi nollaavaa ajanvietettä. Keräsin kaikki kummallisen väriset ja yksittäiset lankakerät ja ajattelin pyöritellä ne haitoilta pois hiljoksiin. Näistä ekoista teen kuuseen koristetta ja lopuista (jos jää) vaikka jotain sellaisia pannunalusia, mitä kaupat myyvät kohtuukalliilla. Saapas nähdä.

  Fasu: Kiitos kiitos, vaikka idea ei ole minun. Luulen sen olevan aika vanhaa sorttia; blogeissakin olen nähnyt aina silloin tällöin. Eli en voi ottaa kunniaa.:D

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea! Mutta surkeata on se, että kaikki mun rumimmat langat taitaa olla huopumattomaksi käsiteltyj. Mitä tästä opimme? Mun olis jo aikaa pitänyt oppia ettei koskaan pidä ostaa sellaisia, mutta enpähän vaan ole oppinut.

  Mitäs noista teet?

  VastaaPoista
 5. Taa menee kokeiluun. On nimittain niin helppoa etta meikalainenkin osaa. :D Miten sa laitat sen langan hannan kiinni lopuks? Pujotatko vaan jonnekin lankojen alle?

  VastaaPoista
 6. On sulla ihanan värisiä jämiä, noistahan saa tehdyksi vaikka mitä. :) Mulle taitaa olla jo liikaa toi lankakerien pyörittelykin, en osaa tehdä pyöreitä... ;) Listalla seuraavaksi sukkaa ja tilkkutyötä paketoitavaksi.

  VastaaPoista
 7. Minna: Pyörittelin noita punaisia lankoja päällimmäisiksi vähän niin kuin joulufiiliksellä; jos vaikka koristetta puuhun. Onpas kurjaa tuommoinen huopumattomuus!

  Ina: Kun pallo on halutun kokoinen, katkaisen langan noin 10 sentin mittaiseksi "hännäksi" ja nappaan sen parsinneulalla pallon läpi ja takaisin. Siinä samalla saa kiinnitettyä hieman uloimpia pallon lankakerroksia. Viimeisen sentin nappaan pallon lankojen alle piiloon virkkuukoukulla. Eli lankajemmat, sakset, parsinneula ja virkkuukoukku ulottuville ja ei kun pyörittelemään.

  morso: Pesukone tekee niistä aika pyöreitä, jos ovatkin koneeseen mennessään hiukan sinne päin. Tärkeintä on, ettei kerä rupea purkautumaan. Kokeileppas!

  VastaaPoista
 8. Mahtava idea! Noistahan tekisi vaikka helmet. Tai korvikset.

  VastaaPoista
 9. Just joo, näinkin siis voi tehdä. Ja näin pääsisi rumista jämälangoista eroon paljon nopeammin, kuin kutomalla niistä sukkia tai lapasia. Just. Terveisin nimimerkki Tehty mikä tehty :)

  VastaaPoista
 10. Kannatti laiskotella, nämä on ihania!

  VastaaPoista
 11. No hyvä että onnistuivat, sen kauhean nekkuseikkailun jälkeen. Miten ne naistenlehdet yms. aina onnistuvatin houkuttelemaan pahaa aavistamattoman tuommoisten tekosten ääreen?

  Nuot lankapallerot ovat aikas söpöjä.

  VastaaPoista
 12. Siis yksi kysymys, mihin tarkoitukseen. OP

  VastaaPoista
 13. Mertsu: Tai rannerenkaan?

  Pikkusisko: Voi kyllä.:) Mutta sukkalanka ei huovu, joten kyllä ne sukat niistä on paremmat. Ensi kerralla sitten palleroita?

  Neulisti: Ovat ne söpösiä. Ja tulevat aika helpolla; tosiaan laiskotelessa.;)

  Soile: Ajattelin just samaa: naistenlehdet voisi hetkittäin haastaa oikeuteen turhien unelmien ruokkimisesta ja lukuisista hermojen menetyksistä.:D

  OP: No tuota joulukuusta ajattelin. Se on vielä aika lailla koristelematon ja täällä osa väestä väittää, että sille voisi enemmänkin laittaa killutinta. Virkkasin ensin kuusenpallon; siitä tuli naurettava. Sitten pyörittelin paperia käsissäni ilman ajatuksen häivää. Sitten silmäni osuivat lankanöttöspurkkiin ja nyt tulee sitten palleroita. Katellaan.

  VastaaPoista
 14. Onpas jännä idea. Olen joskus miettinyt samaa, mutta ajatellut ettei kerät pysy pyöreänä. Mutta tosi hyvillehän nuo näyttää. Pitää kyllä joku kerta kokeilla saisinko minä pysymään kerät edes jotenkin pyöreinä =o)

  VastaaPoista
 15. Hanna: Kannattaa kokeilla ehdottomasti. Ostettuinahan huopapalloille tulee aika tavalla hintaa, eikä tekeminen tosiaankaan ole kovin kaksista hommaa. Jos saat sen pallon kerittyä kutakuinkin pyöreäksi ja lanka ei irtoa (eli kiinnitä napakasti), niin juuri mikään ei voi mennä pieleen. Mulla on purkautunut vasta yksi pallo ja senkin huovutan uudestaan; nappaan vaan lisää lankaa ympärille ja koneeseen.

  VastaaPoista
 16. Kivoja! Mulla oli tarkoitus pyöritellä samanlaisia palloja ja koota niistä pieni joulukuusi, mutta taitaa loppua aika, eikä mulla ole vihreää lankaakaan... Paitsi jotain kallista merinosilkkiä. No, ehkä ensi vuonna!

  VastaaPoista
 17. sinilimetti: Joulukuusi!? Kuulostaa hauskalta ajatukselta, vaikken heti keksikkään, miten sellaisen toteuttaisin.

  VastaaPoista
 18. Ihania on, ja tyttökin ihastui, joten olis hyvä sauma varastaa idea ;) Ja blogissani olisi sulle jouluisia kysymyksiä muutama!

  VastaaPoista
 19. Minna: Varasta pois vain! Mnäpä tulen kylään kurkistelemaan, mitä siellä oikein on..:) Niin ja kiitos, tietysti!

  VastaaPoista
 20. Oi kuinka ihania! Noista saisi kivan koristeen kun pujottelisi naruun ja ripustaisi ikkunapieleen tai kuusenoksalle.

  VastaaPoista
 21. A-R: Arvasit oikein, juurikin tuota täällä on touhuttu.:)

  VastaaPoista
 22. Aivan mieletön tekniikka! En ole millään viitsinyt ajatella, miten tekisin palloja, vaikka ne somia ovatkin, mutta vastaus kävelee lopulta laiskaakin vastaan. Juuri joku huopapallopannunalusjuttu olisi aivan ihana!

  VastaaPoista
 23. Lepäävä esteetikko: Hyvä kun muistutit: se pannunalustahan on tekemättä!

  VastaaPoista