2.12.2012

Ensimmäinen

Neulerintamalla on kärsitty pitkästä kuivasta kaudesta. Jospa nämä kämmekkäät olisivat jonkinlainen alkusoitto. Että kohta taas kulkisi.


Malli: Abra-Alba ranteenlämmittimet, suunnittelija Matilde Skår. Ohje löytyy norjaksi ja englanniksi täältä.
Lanka: Vauvankakan värinen on Dropsin Karismaa, valkoisesta ei ole mitään käsitystä ja ranteiden osuus itse kehrättyä (!) BFL:a Tuulian värjäämöstä.
Puikot: Emmätiijä, mitä nuo ovat eikä niissä lue mitään. Ehkä 3,5 mm?

On muuten ihan mahdottoman mukava ja nopeatekoinen ohje. Peukalonreikäkin tuli tehtyä minulle ihan uudella tavalla virkkuukoukkusella. Koko projekti lähti liikkeelle tuosta itse kehrätystä möykkylangasta; teki mieli kokeilla, miltä epätasainen ja vaihtelevalla kierteellä kehräytynyt säie näyttää valmiina pintana. Noh, ei siitä mitään kaunista tullut, mutta tuossa yhtenä värinä muiden joukossa menettelee. Seuraavaksi tulossa on Rikke-myssy, joten pienin askelin edetään.

Hyvää ensimmäistä adventtia kaikille!

14 kommenttia:

 1. No juuri tuo itsekehrätty lanka tuo eloa kämmekkäisiin! Hienot!

  VastaaPoista
 2. margsam: Kiitos! Olen kovin tyytyväinen, että olen saanut aikaiseksi jotain, jota pystyy neulomaan. Siitä huolimatta, että matkassa on pätkiä ilman kierrettä ja kaikenlaista palleroista ja tupsua. Toivottavasti jatkossa saisi jotain aikaiseksi isompiinkin töihin.

  VastaaPoista
 3. Mutta tuohan on hienoin osuus tuo omakehrätty noissa, tosi kaunista lankaa. Enmäävaanosais.Donner pelittää hyvin, ilmeiesti.

  Uusien tekniikoisen oppiminen on aina kivaa, itse tohkeilen täällä tunisialaisella virkkauksella tehdyistä kämmekkäistä/ranteenlämmittimistä. (tohinaa ja tohkeilua)

  Onnittelut neulejomosta, itselläkin vähän sama vika, ja nyt sitten tyssäsi siihen, että en saanut Twist Collectivesta teknisten ongelmien takia tilattua haluamaani ohjetta.
  OP

  VastaaPoista
 4. Onpas söpöt lämmittimet! Minäkin tykkään erityisesti tuosta itse kehrätystä raidasta :) Tuollainen pilvimäinen raidoitus on kyllä söpöä, ja tuntuu olevan nyt suosittu juttu. Pitäis itekin testailla!

  VastaaPoista
 5. Minä kattoin että se on noroa neulonut siellä. Että ei huono jos semmosia luuloja tulee?

  VastaaPoista
 6. Ihanat ovat :) Itse haaveilen omasta rukista...kunnes sen saan, joudun tyytymään köyhän naisen cd-rukkiin :) Ps. Blogissani on pikkuinen jouluarvonta...

  VastaaPoista
 7. OP: No, miten se Twist nyt noin? On se verinen vääryys, että jos ihmisellä on neulemojo, niin ei ohjetta anneta! Minä en ole sitä tunisialaista virkkausta koskaan kokeillut... olen ennenkin sanonut ja sanon taas, että on se harmi, ettei sulla sitä omaa blogia ole.

  virkattu lintu: Tuo pilvireunus tekee tosiaan söpön fiiliksen.:) Testaa ihmessä!

  Soile: Noroa? Herravarjele!:D Noh, onhan siinäkin jos sun minkälaista kohtaa. Ja ei, ei ollenkaan huono. Tällä mennään kuule pitkään.

  VastaaPoista
 8. Jopa on kaunin väriset kämmekkäät!

  VastaaPoista
 9. Hehee, sama malli ja onkohan sama inspiraation lähdekin kuin mulla ;) Nätit teit, nätimmät kuin minä. Ja noroksi luulin muuten minäkin tuota ensimmäistä raitaa, niin että häntä pystyyn vaan ja rinta röyheäksi kehrääjä!

  VastaaPoista
 10. Outi, ma komppaan muita: toi itsekehratty lankaraita on ihana! Antaa eloa neuleeseen. Ja kuinka hyva mieli on pitaa kammekkaita, joissa on itsekehrattya lankaa. :) Anna palaa vaan!

  VastaaPoista
 11. KahviKaneli: Kiitos! Karrankin löytyi liiemmittä kaiveluitta omasta kaapista kiva väricombo.

  Minna: Joo mutta sullon lapaset! Miksen minä tajunnut??? Höh.

  VastaaPoista
 12. Ina: Kämmekkäät valmiit ja pakkasta 16! Se on huono yhtälö; ulkona niillä ei tarkene. Joten hyvä syy ryhtyä odottelemaan kevättä?

  VastaaPoista
 13. Todella, todella ihanat! Minusta siitä kyllä tuli kaunista. Vai että muiden joukossa menettelee... Eipäs kun antaa kämmekkäille ihan eri luonteen!

  VastaaPoista
 14. sanna: Kiitos, hiukan ujosti suhtaudun hehkutukseesi, mutta eka neule (edes osittain) omista kehruuyrityksistä, niin onhan se hieno juttu.:)

  VastaaPoista