13.11.2012

Se on vielä aika laiha

Kannattaa piirtää rasti seinään: tänään oli aurinkopäivä. Tunnelmaa nostaa myös valmis sukka.


Rumahan se tietysti on. Vähän kuin olisin virkannut miesten kumisaapaskokoa olevan pitkän ja pinkin sipulipussin. Mutta ei kannata hätiköidä. Se on nimittäin adventtikalenteri ja sellaisella on tapana pulskistua hetkellisesti jokaisena joulukuun päivänä aattoaamuun asti. Tonttujen touhuja, tiedättehän. Lapsen mielestä sukan koko enteilee hyvää.


Isompi lapsi ei osaa päättää. Mieli tekisi kaupan kalenteria.. mutta pärjääkö se virkatulle, rumalle joulusukalle? Sukalle, johon ilmestyy joka aamu jokin yllätys?

10 kommenttia:

 1. Onpahan pirtee sukka! Täällä on myös aloitettu keskustelut sukasta - voi kääks sanon mie ;)

  VastaaPoista
 2. Peppi: Kääks hyvinkin. Joulusukkakalenterille tulee äkkiä hintaa, jos sinne ostaa joka aamuksi jonkin namun tai muuta pientä. Mulla on ollut sama idea kuin isoissa kaupan kalentereissa. Suklaata luvassa (karkkipussin yksi namu) ja lisäksi 5 tavaraa/pikkuylläriä. Mutta onhan siinä muistaminen, että hoksaa sen namun sinne aina illalla pudottaa valmiiksi. Joskus on unohtunut ja aijai, että on tiukka paikka!

  VastaaPoista
 3. ...pitkän ja pinkin sipulipussin. Tuossa vaiheessa repesin nauruun :-D Ihan kiva adventtisukkahan se on!

  VastaaPoista
 4. BoogieW: On se myös hivenen pörröinen, kun kerta alpakasta virkkasin.:) Ja toimii se. Kuvat ovat hölmöjä; jostain syystä onnistun ottamaan vain ihan pöljiä kuvia.

  VastaaPoista
 5. Mulle tuli mieleen sellaiset verkkosukat...pikkujouluaika lähestyy (en ole maassa silloin tosin).

  Tein joskus koulussa sellaisen huopaisen sukan, missäköhän se on nyt, se olisi hyvä tuohon.

  tuohan olisi kiva idea, joulusukkakalenteri...itselle.

  OP

  VastaaPoista
 6. OP: Jos olisi itselle oikein iso sukka, voisi kaikki 24 pikkuylläriä pudottaa sukkaan kerralla ja sitten jännittäisi hulluna, mitä sieltä milloinkin tulee. Tiedätkös, sitä sietää harkita!

  VastaaPoista
 7. Molempi parempi. ;) Meillä on kotona vaan kaksi aikuista ja mulla on silti kaupan ja partiolaisten kalenterin lisäksi miehen kanssa vielä pieni yllärikalenteri. :D

  VastaaPoista
 8. Neulisti: Tyttäreni lieee samaa mieltä ja itsekin tykkään, että teillä on siellä asiallinen meininki.:) Mutta koetan pysyä vekaroiden kanssa tiukkana, jompi kumpi. Muuten pienempikin haluaa toisen ja ... se on loppumaton suo!

  VastaaPoista
 9. Pinkki sipulipussi vois olla kokeilemisen arvoinen idea :D

  VastaaPoista
 10. Emma: Mulla ei ole minkäänlaista sipulipussia - jos ei nyt tätä sukkaa lasketa. Tarjoat tässä oikeastaan ideanpoikasta; joulusukan voisi ottaa ympärivuotiseen käyttöön!:D

  VastaaPoista