28.11.2012

Joko se joulu alkaa?

Kovin en kummoisia nyt ehdi, mutta tulin silti hoksauttamaan, että hei, nyt olisi hyvä aika tehdä silkkipaperitähtiä ikkunaan. Minä tein jo. Ohje on edelleen siellä, minne vinkkasin teidät jo vuosi sitten (juu, toistan itseäni) eli napsautappas taas tästä.


Ja saattaa olla, että on ihan pakko ostaa lähipäivinä punaista ja valkoista askartelumassaa. Se on Minnan vika/ansio (soo, soo). Katsokaa te muutkin (täällä) ja mennään sitten porukalla putsaamaan askartelukauppojen hyllyt Fimosta. Ihania, eikö?

Edit. Alemmasta kuvasta näkee, että yksi ison tähden sakara repsottaa. Sori, menen korjaushommiin. Ja ne on muuten kiinnitetty ikkunaan ihan vaan luomumaidolla. Hyvin pysyy.

16 kommenttia:

 1. Kiitos Outi! Hassua, mutta just tänä aamuna muistelin hampaita pestessä ;), että mikä oli sen silkkipaperitähdennimi, jota viime vuonna töissä muille vinkkailin. En muistanu, nyt muistan taas ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä se vois alkaa. Viikonloppuna aioin laittaa kuusen pystyyn ja kattoa mitä Bertta siitä tuumaa.

  Ja kiva kun laitoit tähtien linkin, pitää kokeilla näitä

  VastaaPoista
 3. mokkakissa: Mintenköhän tuo kommenttisi pitäisi tulkita?:D No, johan se joulu kohta on, kyllä. Vaiko että: Johan nyt! (mokkaissa siunailee ja päivittelee). Täällä on luettu pää höyryten filosofian tenttiin ja kaikenlainen hiustenhalkominen on näemmä jäänyt päälle. Anteeksi.

  Peppi: Eli minusta oli sinulle iloa? Ai kun kiva. Huomasin itsekkin, että piti haeskella, niin nappasin tähtöset suoraan muistiin Pinterestiin ja tänne: löytyvätpähän sitten helposti. Ei muuta kuin tähtiä väsäämään! Silkkipapereita vaan en meinaa löytää sen värisiä kuin haluaisin.

  Soile: Mullakin kyllä polttelee se valkoinen kuusi pahasti. Olen aina visusti vastustanut muovikuusia ja siksi tällainen äkillinen takinkääntö epäilyttää. Vaikka onhan sitä ongelmaa siinä oikeassa kuusessa. Se sotku ensinnäkin. Ja ostaessa ei tiedä välttämättä (jos on jäässä ja paketissa se puu), onko leveä ja että mahtuuko mihinkään. Ja sitten piää piilotella osa kukista niin kauas kuin pystyy, etteivät kuole sen kuusen takia. Se mua taitaa ärsyttää eniten. Ja olishan se valkoinen kyllä aika lauhka! Annahan sitten ottelun Bertta vs. kuusi tulokset.

  VastaaPoista
 4. ha-haaaa, mulla on jo fimot ostettuna odottamassa viikonlopun askarteluja ;oD

  VastaaPoista
 5. Hanna: Vähän kait siellä on ennakoitu! Mitähän sinä niistä teet...?

  VastaaPoista
 6. Hyvät jutut kestävät toistoa :) Voisin miehen kiusaksi laittaa tällaisia meidänkin ikkunoihin - ei kustanna paljoa ja niin, niin kaunista!

  VastaaPoista
 7. Mari, Prosessineuloja: Keittiöön? Aamukahvi-iloksi?

  VastaaPoista
 8. Hyvältä vaikuttaa kommenttisi Mokkakissalle filosofian tenttiä silmällä pitäen...

  Ja ei minun ei kai kannata sen enempää liimailla tähtiä ikkunoihin millään kuin ostaa askartelumassaakaan.

  Inhosin pakollisia askarteluja koulussa. En osannu. Ja piirtämistä, erityisesti vesivärejä.

  OP

  VastaaPoista
 9. Heh heh hee :O) Fimoiluintoa sinulle.

  VastaaPoista
 10. OP: Kiitos, oikeassa olit. Tulin juuri tentistä ja fiilis on aika hyvä. Jännitti etukäteen aika tavalla: 10 vuotta edellisestä tenttikerrasta ja akateeminen kieli ruosteessa, noh, jospa se tästä. Lisää tenttejä tulossa. Ja kuule, pitäiskö sun hiukan testata noita askartelutaitojasi, jospa ne olisivat kehittyneet ajan saatossa?

  MINNA: Kiitos kiitos, Fimot on vielä kaupassa, mutta hätäkös tässä. Jos eivät sitten muut mene ja osta kaikkia!

  VastaaPoista
 11. Ei pidä, siis testata askartelutaitojani. Ei, sillä muistan yhden mosaikkitarjottimen. Elävästi.

  Onnittelut tentistä. Arvelen, että joko a) teet pakollisia jatko-op tai b)hankit filsan open pätevyyen.
  Tentin jälkeen saa muuten rentoutua urakalla, kutimet esiin.

  OP

  VastaaPoista
 12. Pitääpä kokeilla, jos ei ole kovin vaikeita nuo tähdet... Nättejä ne on.

  Maitokiinnitys! Siinäpä nerokas idea.

  VastaaPoista
 13. OP: Vaihtoehto b on oikein. Mulla jäi aikoinaan filsan cumu kesken ja ajattelin urakoida sen loppuun.

  luminen: Eivät ole vaikeita. Hyvin erilaisia tunnelmia niillä saa aikaiseksi en mukaan, mitä värejä tai minkälaisia papereita valitsee. Näillä värikkäillä silkkipapereille fiilis on kuin goottilaisessa kirkossa.

  VastaaPoista
 14. Onpa nättejä nuo tähdet! Kivan piristävä väri. Jännä että voi ihan maidollakin kiinnittää. :O

  VastaaPoista
 15. Tanja: Maidolla onnistuu hyvin. Joskus joku väitti, että pitäisi olla rasvaista maitoa, mutta minä olen kiinnitellyt sillä maidolla, mitä kaapissa on kulloinkin sattunut olemaan, yleensä rasvattomalla. Ei muuta kuin tilkka maitoa kupposeen ja kupi ja valmiin tähden kanssa lasin ääreen. Kostutat sormea maidossa ja sitten sormella paperitähteä keskeltä, sakaroista jne. Paina lasiin kiinni, kun tähdessä on vielä kosteita kohtia. Joitakin yksittäisiä sakaroita voi kiinnitellä vielä jälkikäteenkin. Maidon käytössä paras puoli on se, että ikkunan puhdistaminen tähtiä irroitettaessa on helppoa. Kokeileppas!

  VastaaPoista