28.9.2012

Knitprovisation

Täällä virkataan kyllä, mutta tulee kerrassaan ruman näköistä. Neulottukin on, mutta se ei valmistu tällä vauhdilla ihan justiinsa. Joten ihastellaan muiden tekosia.

Kuvat ovat Cilla Ramnekin upeasta kirjasta Knitprovisation, joka lienee eniten kirjastosta lainaamani kirja. Käytännössä kirja taitaa viettää enemmän aikaansa täällä meillä kuin kirjaston hyllyssä tai muilla lainaajilla. Tällä kertaa otin suosikki-ideoistani kuvia ennen palauttamista ja jaan ne teidän kanssanne vaikkapa ihan vaan inspiraation vuoksi.


Knitprovisation-kirjassa tehdään vanhoista tekstiileistä uutta käyttövaatetta ja esimerkiksi kasseja. Siinä ei ole ohjeita, vaan pelkästään kuvia. Kirjan tarkoituksena lieneekin enemmän innostaa kokeilemaan kuin tarjota valmiiksi pureksittuja malleja. Ensimmäisessä kuvassa on pari raikasta ideaa pikkuliinoille sekä miesten umpinaisesta slipoverista auki leikattu liivi. Kahdessa alemmassa kuvassa on esimerkkejä useampien vanhojen neuleiden yhdistämisestä uudeksi vaatteeksi.

Ennen kuin innostutte, kerron erään käytännön ongelman. Ainakin minulla on ollut suuria vaikeuksia löytää kirpputoreilta mukavan näköisiä, kivan värisiä ja materiaaleiltaan kriteerini täyttäviä vaatekappaleita tämmöisiin kokeiluihin. Ja tyhjästä, noh, siitä on paha nyhjäistä.

Mukavaa viikonloppua! Olisikohan se toivioretken paikka kirpputorille?

15 kommenttia:

 1. Onpa hauskan näköisiä neuleita! Itse en ole koskaan kokeillut neuleiden pilkkomista. Sekin pitäisi joku päivä tehdä, vaan luulen että ompelukoneeni on toista mieltä. Nielisi varmaan neuleen alalankalootaan, grrr.
  Onnea kirpparikierrokselle ;)

  VastaaPoista
 2. No totta vie olis kirppiskierroksen paikka! Aika hienoja kuvia. Mä olen vähän huono tekemään vanhasta uutta, tai tuunaamiseksi sitä kai trendikkäästi kutsutaan. Enkä useimmiten pidä sellaisista tuotteistakaan, niissä on helposti sellainen tekemällä tehty meininki. Mutta hauskoja ideoita siitä huolimatta tuossa kirjassa näyttäisi olevan. Tulipa noista kuvista mieleen yksi juttu jota voisin kokeillakin. Hyllystä nimittäin löytyy juuri tällaiseen kokeiluun ostettu euron villapaita. Joka on erään halpaketjun halpaa villasekoitetta. kokeilu on jäänyt alkutekijöihinsä sen jälkeen kun testasin paitamateriaalia yksivuotiaan kanssa, joka kiskoi villaa irti itsestään kirkuen "tattuu, tattuu". Että sen käytännön ongelman kanssa et ole yksin, valitettavasti.

  VastaaPoista
 3. Peppi: Kiitos, jospa ehtisi piipahtaa kirpulla.:) En minäkään ole kokeillut kauheasti, pitäisi ensin saada vaikka pussillinen jouavia villa- tms. neuletekstiilejä, jotta voisi kokeilla. Kynnyskin ryhtymiseen on aika korkea; yleensähän ne ekat yritykset menevät puihin ja sitten harmittaa materiaalin puolesta... Mutta ehkä joskus!

  Minna: Neuleista tulee hyviä pehmoja ja tyynyjä. Niitä olen tehnyt, mutta muuten moviisi täälläkin. En tiedä, minkälaisia taitoja vaikkapa tuommoinen parista eri neuleesta ompelemalla yhdistetty jakku vaatisi, että osaisikohan sitä. Mieli hiukan tekisi yrittää.

  VastaaPoista
 4. Ihania virkkauksia ja neulomuksia! Täytyypä tutustua lähemmin...

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja ideoita! Onneksi vielä postaat, vaikka säikähdin sitä viestiä, jossa kerroit hiljentäväsi tahtia. :) Täältä suurin osa miun hyvistä ideoista on peräisin, jossain muodossa. Huonot on omia... ;)

  VastaaPoista
 6. Mun Tekemä: Netistä kun kattelin, niin kirjan painovuosi taisi olla jo jotain 2007. Täältä meiltä päin löytyy kirjastosta, tarkista sinäkin se tilanne siellä päin. Ihan pikkiriikkinen kirja se on.:)

  Mertsu: Juu, postailen minä, mutta ajattelin että on fiksua informoida niitä lukijoita, jotka säännöllisesti ovat seuranneet. Että ei välttämättä tule sitä 1-2 postausta per viikko, kun tiukoilla olen täällä välillä. Omia juttuja en oikein jouda tekemään, niin postailen sitten toisten ideoita, kun niitä eteen sattuu. Mutta joo, en minä kokonaan katoa, vaikka välillä varmaa hiljenee enemmän tai vähemmän.

  VastaaPoista
 7. Mertsu: Niin ja Mertsu, piti vielä sanomani, että olet turhan vaatimaton. Siis ideoiden suhteen. Oma häntä pystyyn siellä!

  VastaaPoista
 8. Ihan mielettömän hienoja juttuja! Kiitos kun näytit. Täällä ei satu olemaan kirjastossa tuota, mutta Cilla Ramnekin laukkukirja löytyy. Hieno kirja sekin.

  VastaaPoista
 9. Kirja on saatavilla ainakin Amazonista. Tilasin juur :) Kiitoksia vaan kovasti vinkistä!

  ps. Mukavat kaverukset sulla tuolla sohvalla.

  VastaaPoista
 10. luminen: Kiitos itsellesi, laukkukirjasta en tiennyt mitään! Mun neulekaveruksista löytyy lisää tietoa blogin sivupalkin tunnisteista; "lelut" muistaakseni tai "lapsille". Niidenkin ohjeet ovat nimittäin kirjasta, jonka nimi on muuten kadoksissa mutta tallessa täällä blogissa. Nopeita ja helppoja tehdä!

  VastaaPoista
 11. Tuo alimman kuvan paita on kyllä herttainen. Mutta se neulepaitojen silppuaminen tuntuu kyllä ahistavalta. Oman kaapin paitoihin en kyllä koskisi, mutta kirpparilta ehkä. Toinen seikka sitten että löytyykö sieltä sopivaisia ja miten kauhean kamala siitä valmiista tuunauksesta sitten tulisi.

  Palautahan välillä kirjastoon niin muutkin pääsevät lukemaan

  VastaaPoista
 12. Soile: Ennen vanhaan telkkarissa oli sellainen vatsaansa pömpöttävä, paidaton setämies, Pulkkinen, joka sanoi aina, että "nyt mää näkisin, että sää olet asian ytimessä" tai jotain sellaista. Tuli vaan se mieleen, koska minun mielestäni sinä olet ytimessä, voisin allekirjoittaa joka sanasi. Ja palautettu on!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kivasta kirjavinkistä! Totta on, että aina ei onnistu löytämään kirppikseltä tuollaiseen tarkoitukseen sopivaa vaatetta. Niihin ei mitkä tahansa rievut käy.

  VastaaPoista
 14. Ihania ideoita! Mä oon syyllistynyt vuosien varrella erilaisiin tuunauksiin, onnistunein taisi olla serkun aloittamasta villapaidasta 90-luvulla jatkamani pitkä neule. Joskus onnistuu, mutta enimmät ovat jääneet pitämättä :D Toisaalta ne onnistuneet taas sitten ovat olleet niin mieluisia, että paikkaavat hirveyksien aiheuttaman mielipahan.
  Ja kyllä vain: aina on aihetta kirppiskierrokselle :)

  VastaaPoista
 15. BoogieW: Ja jos joskus tulee pieni, mutta kivannäköinen vaatekappale vastaan kirpulla, niin nyt tiedetään, mihin sitä voisi käyttää.;)

  Jasmiina: Eli käytännön kokemuksesi tukevat näitä meidän muiden teoreettispainotteisia pohdintojamme.:) Saapa nähdä, miten sen kirpputorin kanssa käy: tuli kaikenlaista muuta hommaa.. pah.

  VastaaPoista