4.9.2012

Huivipa hyvinkin

Halusin pienen, nopean ja helpon kaulaan laitettavan. Sain aikaiseksi suurehkon ja vienosti pitsisen. Isommankin siitä saisi, jos neuleen pystyisi pingoittamaan kunnolla koko komeuteensa, mutta minulla loppuivat saunan lauteet kesken. Lauteille venyttely on riittänyt minun tähän astisille neuleilleni varsin mainiosti, mutta nyt tulivat seinät vastaan. Remontti ei ole harkinnassa.


Väri on upea; ostin langan pelkästään tuon oranssin lumovoiman takia. Mallin löytyminen ei sujunut yhtä sutjakkaasti. Ehdin aloittaa kahtakin muuta huivia, mutta jouduin niiden kanssa sellaisiin matemaattisiin voltteihin, että purin mokomat pois. Tämä nyt valmistunut Springtime Bandit on passeli "paksummalle" langalle ja oli myös lankamäärälleni riittävä. Vaikka jännäksi meni tämänkin kanssa, sillä ohjeen pari viimeistä kierrosta piti jättää kokonaan neulomatta.

Malli: Springtime Bandit (ilmaisohje Ravelryssä täällä).
Lanka: Tiibettiläistä lankaa! Langan nimi on Ecoline resham silkwool ja siinä on villan lisäksi aika tavalla kierrätyssilkkiä. Siellä täällä putkahteleva monisävyinen silkki tekee pinnasta tweedmäisen. Lankaa meni kaikki mitä oli eli kaksi kokonaista vyyhtiä.
Puikot olivat vitoset.


Nyt pitäisi sitten neuloa lapselle kauluri. Hän on muistuttanut pitkin matkaa huivin neulonnan lomassa, että maailmassa olisi tärkempääkin neulottavaa, kuin joku pöljä huivi. Ja on tietysti aivan oikeassa.

23 kommenttia:

 1. Vallan viehko. Onko tuo lanka Nappi-Kikasta? Siitä kassapöydän vierestä?

  VastaaPoista
 2. Mutta tuohan on upea. Juuri oikea neule näihin päiviin, joite nyt eletään. Siinä on tämä syksyn tuntu. Ehkä ensi kerralla tärppää sen pienen kanssa?

  Knittyn Branching out, ihanasta silkkisekoitteesta neulottuna, on ollut mainio nopea ja pieni, mutta lämmin huivi.

  VastaaPoista
 3. Oih, tuo lämmittää ja värikin on aivan ihanan syksyinen! Hieno!

  VastaaPoista
 4. Ihanan muhkean ja lämpimän näköinen huivi. :)

  VastaaPoista
 5. Aivan sairaan ihana huivi! :)

  withasilverlining.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Upea lopputulos.

  Mutta nyt jään yhtä malttamattomana kuin lapsesikin odottamaan kauluria. Sellaisia tarvitsevat omatkin lapset ja mielelläni ensin vakoilisin ideoita muilta :D

  VastaaPoista
 7. Soile: Sitäpä juuri. Aivan hillittömiä värejä ja pitänee vaklata siellä jatkossakin, mitä kyseinen uusi tavarantoimittaja Aasiasta sinne oikein pukkaa tulemaan. Mun oli ihan pakko saada tätä oranssia ja tekisi mieleni muitakin värejä, mutta ehkä ostan ensi kerralla lankaa ohjeeseen enkä etsi ohjetta lankaan, niin pääsen helpommalla.

  Mari: Kiitos. Tämänkin huivin olisi varmaan voinut tehdä pienemmäksi, mutta toisaalta lämminhän tämä tämmöisenä isona on. Kevääksi sitten uusi yritys pienen huivin kanssa

  Satu: Kiitos!

  Nonna: Väri on tosiaan leuhka. Jospa saataisi oiken komea ruska, niin voisin leimuta yhtäaikaa luonnon kanssa.:D

  Emmanuelle: Kiitos!

  With A Silver Lining: Kiitos sinullekkin!

  K: Ajattelin olla niin hurja kaulurin kanssa, että lähden neuloskelemaan fiilistuntumalta. Kuulostaa paljolta purkamiselta - taas.:D

  VastaaPoista
 8. No mutta! Siitähän tuli vallan hurmaava! Silleen sopivalla tavalla, ei lainkaan liian pitsinen, sopivan muhkea ja erittäin kauniin värinen. Ajattelisin, että kaikki se pähkäily oli vaivan arvoista :)

  VastaaPoista
 9. eilen tein: Kiitos! Onhan tämä aika erilainen kuin se, mitä minulla oli aluksi mielessäni, mutta ehkä tämän kanssa pärjätään.;)

  VastaaPoista
 10. Ihana. Lanka ja malli ja kaikki. Kutittaako?

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana!
  Onko se lanka villaa? Kasos, villa muodostuu kierteisistä vetysidoksista joita voi mielensä mukaan muokata.
  Ehodtan että käyt huivin kimppuun höyryraudalla ja samalla venytät neuletta äärimittoihinsa. Jippo on antaa neuleen kuivua totaalisesti ennen kuin laukaiset pingoituksen. Vetykierre on silloin uudelleen muodostunut ja " lukkiutunut " uuteen muotoon. Jos silityslaudassa tulee tilanpuute esiin, taita vaikka välillä huivi kahtia ja venytä kumpaakin puolta yhtäaikaisesti. Taite on helppo höyryttää- ja venyttää tässä tapauksessa- jälkikäteen pois.
  Paitsi jos olet totaaliretee jo huivin kanssa ( se on Hieno ) niin voit unohtaa kaiken edellä mainitun.

  VastaaPoista
 12. OIH JA VOIH! Arvaa vaan kella kuola valuu! Nyt kuules Outi voi tapahtua sellainen juttu etta kidnappaan sut tanne meille neulomaan mulle ihania huiveja jne. :D Eika tartte kellarissa majailla vaan saisit ihan kunnon sangyn ja viela ruokapalkankin. ;-P Niin ja tietty aivan mielettoman hyvan seuran.

  VastaaPoista
 13. On kyllä upean värinen huivi! Ja kauniin mallinen. :)

  VastaaPoista
 14. Kivasti kirjoitettu teksti! Ihana lukea sujuvia oivaltavia tekstejäsi. Ja nyt kun rupesin kehumaan, niin kun kuvatkin on hyvät, niin jopas on laadukas setti!

  VastaaPoista
 15. Ihanan värinen lanka ja muutenkin kivan näköinen huivi. Minä olen katsonut tuota ohjetta itsekin, kun etsin sopivaa huivimallia pellavalangalle. Pellavalanka odottaa edelleen sitä oikeaa huiviohjetta mutta tämän voisikin toteuttaa jostain muusta langasta.

  VastaaPoista
 16. morso: Ei kutita. Mutta siitä ei kannata tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä minulla ei yleensäkään villat kutita. Kestän vaikka mitä.:D

  WeirdRockStar: Sullahan hurjan vinkit ovat siellä! Periaatteessa huivin reunoja voisi "terävöittää" tuolla aika ankaralta kuulostavalla systeemillä. Kiitos!

  Ina: Tulisikohan siellä neulomisesta mitään? Söisin, nukkuisin ja porisisin mukavia päivät pääksytysten..:DDD

  Mun tekemä: Väri on kyllä hieno, tykkään minäkin!

  Neulisti: Huvittavaa on se, että kuvittelin koko ajan neulovani alhaalta ylös, mutta lopussa päättelinkin huivin alareunaa eli se tehtiin ylhäältä alas. Osoittanee kokemattomuuttani kolmiohuivien saralla?

  eilen tänään huomenna: Kiitos itsellesi. Laadukas on kommenttikin!

  Tanja: Olivat toteuttaaneet monet tästä ohjeesta myös kesäversion ja näyttivät omaani pienemmiltä ja kevyemmiltä. olisivatko jättneet jonkin malikerran pois? Toivottavasti löydät pellavallesi hyvän ohjeen!

  VastaaPoista
 17. Outi: mukavia poristessa voi kilkuttaa puikkoja! Kaypa kurkkimassa blogiani..... sielta loytyy jotain sinulle! TAAS! :D HEH!

  VastaaPoista
 18. Ina: Vieläkö uskalsit minua muistaa sen edellisen kiemurteluni jälkeen?!:D Kiitos!

  VastaaPoista
 19. Kaiken kiireen keskellä: hhieno huivi ja upea väri. Ei ole muuten ihan pieni härpäke.

  OP

  VastaaPoista
 20. Vaude! Makeen näkönen huivi. Tuollaista lankaa haluisin itsekin!! Silkkisekoitteiset langat on aivan huippuja =o)

  VastaaPoista
 21. OP: No ei niin. Mutta ei se onneksi ole niitä kaikkein suurimpiakaan. Totuttelua tämä vaatii, anyway. pikkuhärpäke pitää tehdä sitten myöhemmin...

  Hanna: Kiitos! Langassa oli vaikka mitä sävyjä, aika leuhkaa kirjoneuletta siitä saisi.

  VastaaPoista